Sony CDP XA 50 ES
Re: Sony CDP XA 50 ES
Lad2000 - nestourej do toho , je to furt dokola. Když si někdo myslí, že kousek drátu co vyměnis za zlato změní zvuk k lepšímu .... to prostě nemá cenu; zbytečná námaha....
Stačí si jen představit celý ten obvod - od začátku do konce - kolik to má asi centimetrů... Pak se vezme jeden , vymění za zlato , a spása je na světě.
A proč ne směrové? Když se to vyrábí tak je žádoucí aby se sehnal kupec
Stačí si jen představit celý ten obvod - od začátku do konce - kolik to má asi centimetrů... Pak se vezme jeden , vymění za zlato , a spása je na světě.
A proč ne směrové? Když se to vyrábí tak je žádoucí aby se sehnal kupec

A čemu se divíš. Toto fórum mi připomíná třídní boj. ,,Kdo nejde s námi, jde proti nám!"
Co si mal predtym a aky mas zbytok aparatu? Za mna to nema lepsi zvuk ako vyssie uvedene prehravace, ale neberiem ti tvoj nazor.
Přehrávač jsem měl celkem dobrý, uměl přehrávat dokonce i MP3, Auna CD 509, ale ten Sony je úplně jinde, hraje daleko lépe.
Zdeno1: ok uz chapem, tak uzivaj. To bude lepsie ako ten Auna CD509. Ja som ho 2016 predal za 370,- Eur (super stav, krabica, navod doklad o kupe). V cene 400-600 Eur ako second hand je to stale dobry prehravac
blesk: to ano, je to poznat, ten Auna byl vynikající přehrávač, už jsem ho prodal, Sony je naprosto dokonalý, to je jasné.
Dnes jsem byl u kamaráda(s tím Sony), ten hraje na Marantz SA-11S3, prý dost drahý přístroj říkal. Sony mu však nedal šanci, kamarád se sám divil, jak je možné, že se z tak už celkem staršího přehrávače dá dostat tak detailní a přitom velmi příjemný zvuk.
Dnes jsem byl u kamaráda(s tím Sony), ten hraje na Marantz SA-11S3, prý dost drahý přístroj říkal. Sony mu však nedal šanci, kamarád se sám divil, jak je možné, že se z tak už celkem staršího přehrávače dá dostat tak detailní a přitom velmi příjemný zvuk.
Zajímavá zkušenost je s externím DAC a CD jako mechanikou.
Moc se mi líbil Sony BX930, s těžítkem na CD, jako u vyšších modelů. Neměl sem porovnání, staré cd Tesla 902 není rozlišenim soupeřem.
Po čase přišel jako vylepšení XA 5, starší model té XA 50.
Pokud do něj někdo nehrabal pájkou, přišel mi zvuk nezábavný. Je krásný a tak mě napadlo jej využít jako mechaniku.
Z Kroměříže udělaný DAC s lampovým výstupem z silných ruských triod, si s mechanikou v CD Sony XA5 nerozuměl.
Zato druhé CD s Philips VAM1202 mechanikou zněl zábavně a hudebně. Určitě to má každý jinak, jen pro mne jsou ty úžasně provedené vysouvací šuplíky Sony s těžítkem zklamáním.
Pioneer dělal kvalitní cdp, jen to zažehlil Legato linkem což je o vkusu soudruha. Digitální výstup staršího Pincka do dobrého DAC, by mohl potěšit posluchače se vztahem k fyzickým kotoučkům.
Moc se mi líbil Sony BX930, s těžítkem na CD, jako u vyšších modelů. Neměl sem porovnání, staré cd Tesla 902 není rozlišenim soupeřem.

Po čase přišel jako vylepšení XA 5, starší model té XA 50.
Pokud do něj někdo nehrabal pájkou, přišel mi zvuk nezábavný. Je krásný a tak mě napadlo jej využít jako mechaniku.
Z Kroměříže udělaný DAC s lampovým výstupem z silných ruských triod, si s mechanikou v CD Sony XA5 nerozuměl.
Zato druhé CD s Philips VAM1202 mechanikou zněl zábavně a hudebně. Určitě to má každý jinak, jen pro mne jsou ty úžasně provedené vysouvací šuplíky Sony s těžítkem zklamáním.
Pioneer dělal kvalitní cdp, jen to zažehlil Legato linkem což je o vkusu soudruha. Digitální výstup staršího Pincka do dobrého DAC, by mohl potěšit posluchače se vztahem k fyzickým kotoučkům.
efičák: plne sa zhodujem s tvojim názorom na XA50 aj XA5 nebolo to o moc lepsie ani ako CD transport s externym DAC (vtedy som mal Emm Labs DAC2)