Sony CDP XA 50 ES

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sony CDP XA 50 ES

Příspěvek od Pesi »

Lad2000 - nestourej do toho , je to furt dokola. Když si někdo myslí, že kousek drátu co vyměnis za zlato změní zvuk k lepšímu .... to prostě nemá cenu; zbytečná námaha....
Stačí si jen představit celý ten obvod - od začátku do konce - kolik to má asi centimetrů... Pak se vezme jeden , vymění za zlato , a spása je na světě.
A proč ne směrové? Když se to vyrábí tak je žádoucí aby se sehnal kupec

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

fox píše:
16 lis 2024 17:52
O pojistce raději nepiš. Zbytečně vyvoláš reakce méřičú.
No vidíš! Potrefené husy se vždycky ozvou. :lol: :lol: :lol:

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

*thumbs up* No tak ona je to dobrá metoda :). - Napsat kravinu , a podobně smýšlející kámoš napíše : nepiš tu kravinu nebo se někdo ozve - a pak čekat. No a když se někdo ozve tak se smát že se někdo chytnul ... No a když se nikdo ( raději ) neozve , tak je původní pisatel vlastně vyhrávající i se svou kravinou😀

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

A čemu se divíš. Toto fórum mi připomíná třídní boj. ,,Kdo nejde s námi, jde proti nám!"

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Zdeno1 píše:
16 lis 2024 16:33
Děkuji všem za rady, postřehy a nabídky. Povedlo se, koupil jsem výhodně a jsem nadšený i z té zlaté pojistky, co jsem musel dokoupit, pojistka půlka úspěchu/zvuku.
Měl jsem možnost porovnání s Krell KAV 300CD, Electrocompaniet EMC 1, výrazně lépe hrajíci přístroj.
Co si mal predtym a aky mas zbytok aparatu? Za mna to nema lepsi zvuk ako vyssie uvedene prehravace, ale neberiem ti tvoj nazor.

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

fox píše:
16 lis 2024 19:21
fox píše:
16 lis 2024 17:52
O pojistce raději nepiš. Zbytečně vyvoláš reakce méřičú.
No vidíš! Potrefené husy se vždycky ozvou. :lol: :lol: :lol:
Tady někdo trpí samomluvou :lol: :lol: :lol: *offtopic*

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Přehrávač jsem měl celkem dobrý, uměl přehrávat dokonce i MP3, Auna CD 509, ale ten Sony je úplně jinde, hraje daleko lépe.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Zdeno1: ok uz chapem, tak uzivaj. To bude lepsie ako ten Auna CD509. Ja som ho 2016 predal za 370,- Eur (super stav, krabica, navod doklad o kupe). V cene 400-600 Eur ako second hand je to stale dobry prehravac

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

blesk: to ano, je to poznat, ten Auna byl vynikající přehrávač, už jsem ho prodal, Sony je naprosto dokonalý, to je jasné.
Dnes jsem byl u kamaráda(s tím Sony), ten hraje na Marantz SA-11S3, prý dost drahý přístroj říkal. Sony mu však nedal šanci, kamarád se sám divil, jak je možné, že se z tak už celkem staršího přehrávače dá dostat tak detailní a přitom velmi příjemný zvuk.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Zajímavá zkušenost je s externím DAC a CD jako mechanikou.
Moc se mi líbil Sony BX930, s těžítkem na CD, jako u vyšších modelů. Neměl sem porovnání, staré cd Tesla 902 není rozlišenim soupeřem. :)

Po čase přišel jako vylepšení XA 5, starší model té XA 50.
Pokud do něj někdo nehrabal pájkou, přišel mi zvuk nezábavný. Je krásný a tak mě napadlo jej využít jako mechaniku.
Z Kroměříže udělaný DAC s lampovým výstupem z silných ruských triod, si s mechanikou v CD Sony XA5 nerozuměl.
Zato druhé CD s Philips VAM1202 mechanikou zněl zábavně a hudebně. Určitě to má každý jinak, jen pro mne jsou ty úžasně provedené vysouvací šuplíky Sony s těžítkem zklamáním.

Pioneer dělal kvalitní cdp, jen to zažehlil Legato linkem což je o vkusu soudruha. Digitální výstup staršího Pincka do dobrého DAC, by mohl potěšit posluchače se vztahem k fyzickým kotoučkům.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

efičák: plne sa zhodujem s tvojim názorom na XA50 aj XA5 nebolo to o moc lepsie ani ako CD transport s externym DAC (vtedy som mal Emm Labs DAC2)

Odpovědět