Po dlouhém shánění a čekání mi konečně ze zahraničí dorazila redukce M6-M10, abych mohl na své bedny Monitor Audio použít hroty Soundcare superspikes. Jaké však bylo moje překvapení, že to nesedí. Jak jsem dodatečně zjistil, oboje je sice M10, ale... Souncare používá klasické stoupání 1,5 a MonitorAudio jemné 1,25… Sakra. To je pro mne - netechnika - nečekaná záludnost. Napadá vás nějaké řešení? Přeřezat závit předpokládám nepůjde (zde bych obětoval redukci - do beden zasahovat nechci). Snad jedině nechat celou redukci udělat novou na zakázku. Nemáte doporučení na nějakého šikovného řemeslníka? Nebo to vyřešit novou deskou pod bedny a udělat tam závity dle potřeby?
Použít bezzávitové podkladové hroty nechci - nemůžu. Bedny jsou v obýváku a při poslechu s nimi manipuluji, takže by to bylo hodně nekomfortní. Jak byste to řešili vy?
Mimochodem – redukce M6-M10 je mi nyní k ničemu, takže kdyby měl někdo zájem, je na prodej… A pokud se mi nepodaří nějak dobastlit redukci, k prodeji budou i hroty M6.
Soundcare & MonitorAudio – různé stoupání závitu – co s tím?