Zdravím,
na Philipsu MCM7000 mi začala dost rezonovat jedna bedna, zkontrolovala jsem káblíky a speaker(myslím, že se mu tak říká) je na konci trošku přehryzlý. Takže si myslím, že bude chybka v tom. Jen mi není jasné, proč bedýnka slyšitelně rezonuje jen v režimu AUX, kdy si chci pustit gramofon. V režimu cd/radio ale šlape v pohodě..
Moc se v tomhle nevyznám, tak bych se chtěla zeptat, jestli si myslíte, že by stačila jen výměna káblíku, případně jestli by jste mi mohli nějaký doporučit..
Díky, B.
Speaker kabel
Re: Speaker kabel
Zkus jiný kabel k repro a uvidíš, resp. uslyšíš jestli to ten aux vyřeší 
.....speaker je na konci přehryzlý.....??????
Jo, asi zkusím koupit nový.. protože když tam není, hraje to v pohodě. A můžete mi doporučit nějaký reprokábel, který by nebyl uplně marný?
No přehryzlý není uplně to správné slovo.. asi jsem ho lehce ukroutila a část drátků je rozdělená. Moje chyba, vim, no :-/
No přehryzlý není uplně to správné slovo.. asi jsem ho lehce ukroutila a část drátků je rozdělená. Moje chyba, vim, no :-/
Bude stačit dvojlinka CYSY (dneska tuším CSSS) 2x 0,75 mm2 z libovolné prodejny elektroinstalačního materiálu.
Muzu se, mozna snad trochu najivne, jeste jednou zeptat, kde presne ze je ten kablik „ohlodany“?
A...pokud je to na nekterem z jeho koncu - nebylo by pak snazsi, kablik proste jen o kousek zkratit, jeho konce znona (SVEDOMITE
) „zakroutit“ tak, aby z nich uz zadne zilky "nevycuhovaly" a proste ho opet zapojit tam, kde byl predtim? 
Jen takova mala, mozna i
úvaha.... 
A...pokud je to na nekterem z jeho koncu - nebylo by pak snazsi, kablik proste jen o kousek zkratit, jeho konce znona (SVEDOMITE
Jen takova mala, mozna i
A proč by měl bejt problém v reproduktorovým kabelu ?
Vždyť v prvním příspěvku je napsáno, že problém se projeví jen při navolení vstupu AUX, ale při poslechu jinýho vstupu (CD/rádio) je všechno v pořádku.
Takže problém je buď s velikostí signálu přicházejícího na vstup AUX (zkreslení/limitace), nebo je problém přímo v gramofonu (nastavení/stav přenosky).
Na určení chyby by bylo potřeba poněkud víc informací, než jen to, že "speaker je přehryzlý".
Vždyť v prvním příspěvku je napsáno, že problém se projeví jen při navolení vstupu AUX, ale při poslechu jinýho vstupu (CD/rádio) je všechno v pořádku.
Takže problém je buď s velikostí signálu přicházejícího na vstup AUX (zkreslení/limitace), nebo je problém přímo v gramofonu (nastavení/stav přenosky).
Na určení chyby by bylo potřeba poněkud víc informací, než jen to, že "speaker je přehryzlý".
kabelguru.cz
-přesně jak píše šeďour - vypadá to na potíže někde jinde,i když ten kabel by si měla upravit dle výše uvedeného.Zkrátit-zakroutit,popř, dát silnější káblík pro "sichr".