Speaker kabel

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
barusa8
Kontaktovat uživatele:

Speaker kabel

Příspěvek od barusa8 »

Zdravím,

na Philipsu MCM7000 mi začala dost rezonovat jedna bedna, zkontrolovala jsem káblíky a speaker(myslím, že se mu tak říká) je na konci trošku přehryzlý. Takže si myslím, že bude chybka v tom. Jen mi není jasné, proč bedýnka slyšitelně rezonuje jen v režimu AUX, kdy si chci pustit gramofon. V režimu cd/radio ale šlape v pohodě..

Moc se v tomhle nevyznám, tak bych se chtěla zeptat, jestli si myslíte, že by stačila jen výměna káblíku, případně jestli by jste mi mohli nějaký doporučit..

Díky, B.

jvees69
Kontaktovat uživatele:

Re: Speaker kabel

Příspěvek od jvees69 »

Zkus jiný kabel k repro a uvidíš, resp. uslyšíš jestli to ten aux vyřeší *sunglases*

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

.....speaker je na konci přehryzlý.....??????

barusa8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od barusa8 »

Jo, asi zkusím koupit nový.. protože když tam není, hraje to v pohodě. A můžete mi doporučit nějaký reprokábel, který by nebyl uplně marný?

No přehryzlý není uplně to správné slovo.. asi jsem ho lehce ukroutila a část drátků je rozdělená. Moje chyba, vim, no :-/

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Bude stačit dvojlinka CYSY (dneska tuším CSSS) 2x 0,75 mm2 z libovolné prodejny elektroinstalačního materiálu.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Muzu se, mozna snad trochu najivne, jeste jednou zeptat, kde presne ze je ten kablik „ohlodany“? :P

A...pokud je to na nekterem z jeho koncu - nebylo by pak snazsi, kablik proste jen o kousek zkratit, jeho konce znona (SVEDOMITE :!: ) „zakroutit“ tak, aby z nich uz zadne zilky "nevycuhovaly" a proste ho opet zapojit tam, kde byl predtim? :)

Jen takova mala, mozna i *offtopic* úvaha.... :lol:

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

A proč by měl bejt problém v reproduktorovým kabelu ?

Vždyť v prvním příspěvku je napsáno, že problém se projeví jen při navolení vstupu AUX, ale při poslechu jinýho vstupu (CD/rádio) je všechno v pořádku.
Takže problém je buď s velikostí signálu přicházejícího na vstup AUX (zkreslení/limitace), nebo je problém přímo v gramofonu (nastavení/stav přenosky).

Na určení chyby by bylo potřeba poněkud víc informací, než jen to, že "speaker je přehryzlý".
kabelguru.cz

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

-přesně jak píše šeďour - vypadá to na potíže někde jinde,i když ten kabel by si měla upravit dle výše uvedeného.Zkrátit-zakroutit,popř, dát silnější káblík pro "sichr".

Odpovědět