Speakon konektor

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Marque
Příspěvky: 6
Registrován: 26 říj 2016 23:24
Kontaktovat uživatele:

Speakon konektor

Příspěvek od Marque »

Dobrý den,
elektrice nerozumím, chtěl bych poprosit o radu.
Pro domácí použití jsem si zakoupil aktivní subwoofer (píšou u toho bi-amp), který na zadní straně má (hlavně): 1 x pár cinch vstup, 1 x pár speakon výstup - pro satelitní reproduktory L a R, potom hlasitosti: 1 x bass, 1 x treble, 1 x sub volume, 1 x master volume.
Mám doma ještě dvě pasivní bedny (8 Ohmů), které bych chtěl na uvedený subwoofer zapojit. Tyhle bedny byly původně připojené na zesilovač a to jen svorkami. Koupil jsem si 2 x speakon konektor, 4 pin, kabely od reprobeden jsem na každém zapojil následovně: + kabel na +1 pin, - kabel na -1 pin. Když jsem vše zapnul, tak hraje jen subwoofer, ty bedny vůbec nic. Zkusil jsem konektory zapojit na +2, -2, ale také nic, hraje jen subwoofer.
Může mi prosím někdo poradit, co dělám špatně?
Moc děkuji

S499_1023
Příspěvky: 1367
Registrován: 21 říj 2008 18:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Speakon konektor

Příspěvek od S499_1023 »

A že bys třeba napsal značku, typ? Návod k tomu není?

Marque
Příspěvky: 6
Registrován: 26 říj 2016 23:24
Kontaktovat uživatele:

Re: Speakon konektor

Příspěvek od Marque »

Fakt se omlouvám, nejsem elektrikář. Návod jsem k tomu nedostal, i jsem ho hledal na internetu, ale nemohu ho nikde najít. Jedná se o subwoofer
http://www.electronic-star.cz/Ibiza-akt ... W_i245.htm

a reproduktory
http://www.electronic-star.cz/Malone-JO ... _i9813.htm

Takže jak jsem psal, každý reproduktor má dvoužílové kabely, každý jsem zapojil následovně: + drát na +1 pin, - drát na -1 pin, celý konektor jsem potom zapojil do "sat 1 out". Po zapnutí hraje jen subwoofer, zapojený reproduktor je naprosto němý, ani v něm nebzučí, nezapraská, vůbec nic. Je jedno na jakou úroveň nastavím volume.

TRANSIWATT
Příspěvky: 468
Registrován: 27 lis 2013 17:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Speakon konektor

Příspěvek od TRANSIWATT »

A proč ty velký "satelity L,R nenapájíš z původního zesilovače???
Nevím jaký máš ten původní zesík, ale ten sub je pěkná sračka.
Jinak jedná se o propojení dvoulinkou akorát na každý straně bude jiná "konektůra" dodržet polaritu a umět pájet a nedělat zkraty. Změř kabel, jestli mezi dvěma konci to vede.
Pokud to ani tak nechodí , zkus tím modrým knoflíkem "SAT VOL" otočit doprava na MAX.
Pokud problémy přetrvaj, pozvi si průměrně zdatného elektrotechnika.

Marque
Příspěvky: 6
Registrován: 26 říj 2016 23:24
Kontaktovat uživatele:

Re: Speakon konektor

Příspěvek od Marque »

Koupil jsem to pro domácí použití, nepotřeboval jsem nějaké profi zařízení za desetitisíce. Původní zesilovač k těm reproduktorům mám, ale když to všechno zapojím, tak ty reproduktory bzučí, ne moc, ale bzučí. Když jsem to zkoušel, tak když ten zesilovač s bednami odpojím, tak subwoofer téměř přestane bzučet. Jelikož na subwoofer lze zapojit dva satelitní reproduktory, tak jsem myslel, že na něj ty bedny zapojím a tím pádem by se eliminovalo to bzučení.
Jinak obrázek na webu zadní strany toho subwoofru je jiný, než ve skutečnosti. Ve skutečnosti tam je: "volume mic", "treble", "bass", "sub volume", "master". S volume můžu kroutit jak chci, přesto reproduktory mlčí. Přijde mi to, jako kdyby z těch výstupů nešel žádný signál, jako kdyby tam měl být ještě někde nějaký vypínač, ale ten tam nikde není. Ještě tam je přepínání "lift - gnd", ale tím to asi nebude.

TRANSIWATT
Příspěvky: 468
Registrován: 27 lis 2013 17:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Speakon konektor

Příspěvek od TRANSIWATT »

vyfoť to jak to máš v reálu zapojený, třeba telefonem, zkus zahejbat i tím "mástrem".
Jinak bych se spíš zabýval "odbzučněním" toto zesilovače, ale na to už jedině s odborníkem. (a nemusí to být hájendista, stačí i dobrý elektronik nebo elektrikář -...a možná je to někdy i lepší )

a jaký je ten původní zesík ?? foto ??

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot], Hanzan a 5 hostů