Dobrý den,
elektrice nerozumím, chtěl bych poprosit o radu.
Pro domácí použití jsem si zakoupil aktivní subwoofer (píšou u toho bi-amp), který na zadní straně má (hlavně): 1 x pár cinch vstup, 1 x pár speakon výstup - pro satelitní reproduktory L a R, potom hlasitosti: 1 x bass, 1 x treble, 1 x sub volume, 1 x master volume.
Mám doma ještě dvě pasivní bedny (8 Ohmů), které bych chtěl na uvedený subwoofer zapojit. Tyhle bedny byly původně připojené na zesilovač a to jen svorkami. Koupil jsem si 2 x speakon konektor, 4 pin, kabely od reprobeden jsem na každém zapojil následovně: + kabel na +1 pin, - kabel na -1 pin. Když jsem vše zapnul, tak hraje jen subwoofer, ty bedny vůbec nic. Zkusil jsem konektory zapojit na +2, -2, ale také nic, hraje jen subwoofer.
Může mi prosím někdo poradit, co dělám špatně?
Moc děkuji
Speakon konektor
Re: Speakon konektor
A že bys třeba napsal značku, typ? Návod k tomu není?
Fakt se omlouvám, nejsem elektrikář. Návod jsem k tomu nedostal, i jsem ho hledal na internetu, ale nemohu ho nikde najít. Jedná se o subwoofer
http://www.electronic-star.cz/Ibiza-akt ... W_i245.htm
a reproduktory
http://www.electronic-star.cz/Malone-JO ... _i9813.htm
Takže jak jsem psal, každý reproduktor má dvoužílové kabely, každý jsem zapojil následovně: + drát na +1 pin, - drát na -1 pin, celý konektor jsem potom zapojil do "sat 1 out". Po zapnutí hraje jen subwoofer, zapojený reproduktor je naprosto němý, ani v něm nebzučí, nezapraská, vůbec nic. Je jedno na jakou úroveň nastavím volume.
http://www.electronic-star.cz/Ibiza-akt ... W_i245.htm
a reproduktory
http://www.electronic-star.cz/Malone-JO ... _i9813.htm
Takže jak jsem psal, každý reproduktor má dvoužílové kabely, každý jsem zapojil následovně: + drát na +1 pin, - drát na -1 pin, celý konektor jsem potom zapojil do "sat 1 out". Po zapnutí hraje jen subwoofer, zapojený reproduktor je naprosto němý, ani v něm nebzučí, nezapraská, vůbec nic. Je jedno na jakou úroveň nastavím volume.
-
TRANSIWATT
- Kontaktovat uživatele:
A proč ty velký "satelity L,R nenapájíš z původního zesilovače???
Nevím jaký máš ten původní zesík, ale ten sub je pěkná sračka.
Jinak jedná se o propojení dvoulinkou akorát na každý straně bude jiná "konektůra" dodržet polaritu a umět pájet a nedělat zkraty. Změř kabel, jestli mezi dvěma konci to vede.
Pokud to ani tak nechodí , zkus tím modrým knoflíkem "SAT VOL" otočit doprava na MAX.
Pokud problémy přetrvaj, pozvi si průměrně zdatného elektrotechnika.
Nevím jaký máš ten původní zesík, ale ten sub je pěkná sračka.
Jinak jedná se o propojení dvoulinkou akorát na každý straně bude jiná "konektůra" dodržet polaritu a umět pájet a nedělat zkraty. Změř kabel, jestli mezi dvěma konci to vede.
Pokud to ani tak nechodí , zkus tím modrým knoflíkem "SAT VOL" otočit doprava na MAX.
Pokud problémy přetrvaj, pozvi si průměrně zdatného elektrotechnika.
Koupil jsem to pro domácí použití, nepotřeboval jsem nějaké profi zařízení za desetitisíce. Původní zesilovač k těm reproduktorům mám, ale když to všechno zapojím, tak ty reproduktory bzučí, ne moc, ale bzučí. Když jsem to zkoušel, tak když ten zesilovač s bednami odpojím, tak subwoofer téměř přestane bzučet. Jelikož na subwoofer lze zapojit dva satelitní reproduktory, tak jsem myslel, že na něj ty bedny zapojím a tím pádem by se eliminovalo to bzučení.
Jinak obrázek na webu zadní strany toho subwoofru je jiný, než ve skutečnosti. Ve skutečnosti tam je: "volume mic", "treble", "bass", "sub volume", "master". S volume můžu kroutit jak chci, přesto reproduktory mlčí. Přijde mi to, jako kdyby z těch výstupů nešel žádný signál, jako kdyby tam měl být ještě někde nějaký vypínač, ale ten tam nikde není. Ještě tam je přepínání "lift - gnd", ale tím to asi nebude.
Jinak obrázek na webu zadní strany toho subwoofru je jiný, než ve skutečnosti. Ve skutečnosti tam je: "volume mic", "treble", "bass", "sub volume", "master". S volume můžu kroutit jak chci, přesto reproduktory mlčí. Přijde mi to, jako kdyby z těch výstupů nešel žádný signál, jako kdyby tam měl být ještě někde nějaký vypínač, ale ten tam nikde není. Ještě tam je přepínání "lift - gnd", ale tím to asi nebude.
-
TRANSIWATT
- Kontaktovat uživatele:
vyfoť to jak to máš v reálu zapojený, třeba telefonem, zkus zahejbat i tím "mástrem".
Jinak bych se spíš zabýval "odbzučněním" toto zesilovače, ale na to už jedině s odborníkem. (a nemusí to být hájendista, stačí i dobrý elektronik nebo elektrikář -...a možná je to někdy i lepší )
a jaký je ten původní zesík ?? foto ??
Jinak bych se spíš zabýval "odbzučněním" toto zesilovače, ale na to už jedině s odborníkem. (a nemusí to být hájendista, stačí i dobrý elektronik nebo elektrikář -...a možná je to někdy i lepší )
a jaký je ten původní zesík ?? foto ??