Spendor D7
Spendor D7
Zdravím přátele dobrého zvuku a prosím o radu - má někdo zkušenost zda uvedený Spendor D7 umí "zahrát" rockové/metalové opusy? Na letošní výstavě mě poslech D9-tek trochu odradil od vlastního poslechu a recenze se poněkud v tomto aspektu rozcházejí!
Předem děkuji za jakoukoli osobní zkušenost.
Re: Spendor D7
Zahrať zahrajú ale myslím,že nie sú určené na metalový žáner.
Poslouchám od klasické hudby přes můj oblíbený progress až po ten metal. Takže by mi postačilo, že dobre zahrajů Díky za příspěvek.
D7 jsem slyšel na elektronice Naim v menší velice dobře akusticky ošetřené poslechovce. Mně se to líbilo a ve vztahu k ceně mi to přišlo také dobré.
Co se týče metalu, tak IMHO zálěží, co konkrétně tě při poslechu metalu uspokojuje. Od D7 bych nečekal to, čemu se říká v angličtině "crushing experience". Nechat se "převálcovat" zvukem z D7 by asi nebylo úplně ono. Pokud však hledáš spíše něco k poslechu, pak bych D7 dal šanci a jel si je poslechnout.
Co se týče metalu, tak IMHO zálěží, co konkrétně tě při poslechu metalu uspokojuje. Od D7 bych nečekal to, čemu se říká v angličtině "crushing experience". Nechat se "převálcovat" zvukem z D7 by asi nebylo úplně ono. Pokud však hledáš spíše něco k poslechu, pak bych D7 dal šanci a jel si je poslechnout.
Díky, pěkná poznámka. Tak trochu jsi uhodil hřebíček na hlavičku. Jde mi o to, když si pustím např. Credo či Comedy Of Errors, aby to mělo drajv, když si pustím třeba Stormwitch bude to mít trochu "koule" a nebude to znít jak Arabesque (i když popík taky poslouchám ). Ještě bych dodal, že by se mi interesovala slušná "efektivita" při tišším poslechu (???)
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Aké rock/metalové opusy? Savatage, Trans-Siberian Orchestra, Symphony X, Kamelot, Aina, Ayreon, Demons and Wizards, Beyond Twilight, Vanden Plas, Virgin Steele, Rhapsody of Fire, apod.?Artrock píše: ↑17 srp 2018 23:50Zdravím přátele dobrého zvuku a prosím o radu - má někdo zkušenost zda uvedený Spendor D7 umí "zahrát" rockové/metalové opusy? Na letošní výstavě mě poslech D9-tek trochu odradil od vlastního poslechu a recenze se poněkud v tomto aspektu rozcházejí!
Může být. Slušná společnost . A co takhle Stream of Passion ?
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Noo, to by nemuselo byť špatné, ale od Arjena mám najradšej Ayreon a The Gentle Storm. Hudba (plus textový koncept, atmosféra a vizuálna stránka) je jedna vec, zvuk druhá. A keďže sme na pôde hi-fi serveru, ak mám byť úprimný, tieto kapely sú vo väčšine prípadov na tom zvukovo dosť biedne (slabší mix/mastering, nízky dynamický rozsah, atď.). Ako sa vyrovnávaš so zvukovými neduhmi týchto kapiel?
Zvukové neduhy u kapel, které poslouchám (teď mne napadá jako další příklad třeba Vicious Rumors) řeším dávkou tolerance. A jelikož jsem 23 let ženatý s jednou manželkou a máme sedmnácti letou dceru, mám té tolerance dostatek . Hifi nehifi, když je dobrý obsah, forma není nejdůležitější. Aneb, když to miluješ ...