Starší vyšší třída zesilovačů vs. nový lowend

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
wlken
Kontaktovat uživatele:

Starší vyšší třída zesilovačů vs. nový lowend

Příspěvek od wlken »

zdravím,
určitě se to tu už řešilo, zeptám se ale víc obecně - jak si stojí starší zesilovače z vyšší třídy, dnes bežně prodávané za pár tisíc ve srovnání se současným přístrojem podobné ceny? Abych dal konkrétní případ, momentálně mám Onkyo A-8850, rok 1992-96,tehdy druhý nejvyšší model integráčů od Onkya,původní cena 600-900 DM - bude přechod na novější levný zesilovač zvukovým přínosem? Mám na mysli třeba Denony 520AE, 720AE, NAD 316BEE,prostě zesáky v ceně 5-10 tisíc. K tomu Onkyu mám připojené Wharfedale Diamond 10.1 a krmím to DACem Fiio D-3. Hraje to pěkně,ale možná jsem čekal něco víc,hlavně výšky jsou občas hodně protivné..
Díky

Hans1983
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Starší vyšší třída zesilovačů vs. nový lowend

Příspěvek od Hans1983 »

No můj názor je že nový zesilovač v ceně 5-10tis je pouze spotřebka a žádný hi-end. Ale zase nechci nějak extra oponovat sám sem žádný současný zesilovač zatím neprovozoval a orientoval se od začátku na starší kusy s míněním že vzhledem v porovnání cena a kvalita reprodukce u těch starších strojů za pár tisíc lepší než u těch nových.
Postupně sem pořídil Marantz SR1040(1994), JVC A-X500VB (1984) a teď nakonec JVC AX-1100 (1987)
http://www.hifiengine.com/manual_librar ... 1040.shtml
http://www.hifiengine.com/manual_librar ... 00vb.shtml
http://www.hifiengine.com/manual_librar ... 1100.shtml

A to Onkyo co máš je podle mě zajímavý kousek. http://www.hifiengine.com/manual_librar ... 8850.shtml

Samozřejmě není nic lepšího než nějaký novější kus zasilovače vyzkoušet přímo na tvém zbytku sestavy a pak uvidíš sám, bez zkoušení nic nezjistíš a nikdo ti tady asi na 100% neporadí kup tohle a bude to hrát tak jak si představuješ. Každý má jiný slucha a požadavky na produkci, jak píšeš sám vadí ti na tvé sestavě jak znějí výšky, to třeba může být i problém beden ;-)

wlken
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wlken »

Díky moc za názory.. Momentálně mi doma přistál Denon PMA-710AE, tak udělám porovnávačku, je fakt že to staré Onkyo se tváří daleko poctivěji a robustněji, i když na ty Denony v recenzích celkem pěji chválu, za ty prachy.. Co se týče kabelů,mohl by mi pomoct třeba nejlevnější Xindak a podobné? Díky

Lake292
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lake292 »

dawsoo píše:PS: Za výšky v tvé sestavě jsou buď odpovědné bedny, nebo zdroj signálu,zkus polaborovat s kabely, pokud hraješ např na RG-62 či podobný laciný VF speciál, tak to by mohlo být také vysvětlení = ihned vyhodit a koupit normální "audio" kabel a nemusí to být nic drahého.RG-62 je příšernost co ve vážněji myšlené hifi sestavě nemá co dělat,je to ostrý jak žiletky.S laciným novým zesíkem by sis obávám se vůbec nepomohl,ba naopak za nic by stálo celé pásmo a ne jen výšky.
Mas nejaky tip na metraz, ktora stoji zato? Uvazujem nad niecim od Taskeru a neviem ci to bude krok spravnym smerom.
Dik

kubas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubas »

pokud máš rovný bedny tak RG může tento dojem vyvolat,ale u mírného lavoru, se nic takového neděje,

kamilek111
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kamilek111 »

Já jsem koupil Supra cable EFF I a jsem velice spokojený metr za cca 560kč

Lake292
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lake292 »

Diky za tip. Vyzera to zaujimavo, mozem vyskusat. *thumbs up*

Odpovědět