Stereo - entry level za cca 25k

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
hancow
Kontaktovat uživatele:

Stereo - entry level za cca 25k

Příspěvek od hancow »

Ahoj, snazim se najit vhodnou kombinaci sterea - entry level, nicmene nechci vyhazovat penize, z toho plyne, ze pokud je muj rozpocet maly (25k), tak radeji budu cekat. Mistnost 25m2, od beden budu sedet zhruba 2,5m, neposloucham metal, techno atp., jinak poslechnu temer vse - klasika, lidovky, pop, rock, elektronika... Poslech nebude hlasity, takze koncertni hlasitost nehrozi. Nejsem audiofil a nebudu mit ani prilis s cim srovnavat. V teto fazi hledam funkcni model/y,ktere bych sel nasledne poslechnout nekam do studia (Pha) a podle toho se rozhodl. Toner ci internetova radia by byla fajn, tedy hlavne ten toner (dokazi si ale predstavit, ze se bez obojiho obejdu). Planuji propojit s TV (zatim nemam, takze nevim, jaky vstup pozadovat) a rad bych v budoucnu pripojil NAS, protoze krmeni bude prevazne z PC. Jestli jsem dobre pochopil, tak mam moznost sitoveho stereo recieveru nebo koupit dvoukanalovy integrovany zesilovac, patrne k nemu ext. DAC (kdyz nebude integrovany) a jeste nejakou dalsi krabicku, ktera by za me resila zbytek asi nejaky levnejsi AV reciever, ktery by mi zajistil konektivitu, radio a asi i dekodovani, kdyz chci koukat i na filmy - i kdyz to predpokladam zajisti TV).

Tu prvni variantu jsem si predstavoval zhruba takto:
YAMAHA R-N500 / Yamaha R-N301 / Onkyo TX-8050 + DYNAVOICE DEFINITION DM-6 / Wharfedale Diamond 10.2 / FOCAL CHORUS 706 ............(asi by byl fajn bass reflex vepredu, budou jen kousek (10-15cm) od steny na stojanu)

Druhou variantu nejsem schopen dat uplne funkcne dohromady, dost mozna jsem i uplne mimo. Co nedokazu posoudit, jestli se nebudu v dane cenove tocit porad na miste ci nedostanu jen o malo vice co do kvality. Pak by asi byla lepsi prvni varianta a zbytek vrazit do beden. S cim potrebuji jisto jiste poradit jsou kabely - nejdriv sjem si myslel, ze zajdu do nejakeho hobby marketu a tam cosi koupim, ale to byla asi znacne zvrhla myslenka, takze pocitam, ze na ty take padne cast rozpoctu - bedny budou max 1m od zdroje.

Nebranim se bazaru, uz jsem i koukal, ale jako totalni laik to budu mit patrne tezky. Spis me napadlo koupit bazarovy bedny u tech zesiku se bojim, nepoznam, jestli me nekdo nepohoupe a davat to pak nekam na premereni atp., to je asi spis pro zkuseneho hifistu.

Jeste doplnim, ze do studia jsem zatim nesel, bo nemam rozmyslenou architekturu, pak se na to vrhnu i z te prakticke (poslechove stranky).

Diky za kazdou radu.

CZ550
Kontaktovat uživatele:

Re: Stereo - entry level za cca 25k

Příspěvek od CZ550 »

Zdravím, asi nejsem ten úplně nejpovolanější pro požadovanou radu, ale loni na jaře jsem řešil stejný problém jako Vy-stereo do 25 000,-( max 30 000,-).Nakonec jsem po +-měsíci šmejdění po netu kontaktoval studio Mellissa v Brně a odvezl si sestavu RN500 a sloupy DLS R55(tehdy v akci za požadovanou cenu) + nějakou tu kabeláž takže to bylo trošku víc, zatím jsem nezkoušel připojit systém do sítě, takže nemůžu napsat jak funguje s NAS atd.Čeká mě rekonstrukce obýváku a je možné že se systém přesune jinam a tak jsem zatím neřešil rozvod LAN. S televizí(přes optiku) RN500 funguje parádně- tedy pokud stačí stereo jako mě. Asi bych se snažil si sestavu poslechnout když už ne přímo ve Vašem prostoru, tak alespoň v podmínkách blížících se těm Vašim. A ještě jednu věc, jeden človíček mi řekl, že poslední dobou dělá HIFI hlavně očima, což je, musím přiznat, i můj případ. Mám to hlavně jako dekoraci - nějak chybí čas k tomu si sednout a v klidu si něco pustit. Hlavně vybírejte podle svého ucha.

hancow
Kontaktovat uživatele:

Re: Stereo - entry level za cca 25k

Příspěvek od hancow »

Diky za reakci. Kdybych vybiral ocima, tak beru takrka cokoli, snad nikdy jsem nevidel hi-fi komponent, ktery by se mi nelibil, umej to udelat pekne. Ja to poslouchat planuju, takze se snazim vyzjistit, co by bylo lepsi. Patrne nakonec skoncim u stereo zesilovace a nejake chytre krabicky - to prave potrebuju poradit - ktera mi by mi zajistila konektivitu a dekodovani.

Odpovědět