Stereo k počítači

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
philcol
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Stereo k počítači

Příspěvek od philcol »

Zdravím, poslední dobou jsem zjistil, že poslouchám hodně muziku u PC a i když mám poměrně kvalitní sluchátkovou sestavu, tak ve výsledku poslouchám víc bedny. Aktuálně mám řetězec NFB15 jako DAC -> stereo zesilovač Pioneer A-305R -> repro Pioneer S-C5.
Nehraje to úplně zle, ale výhledově přemýšlím, že bych se rád zvukově posunul (tohle bylo takové dočasné řešení cca za 2tis.). Předpokládám, že NFB15 budu využívat nadále (proč taky ne,že?), a měnil bych repro+amp, případně jeden z těchto komponentů. Napadlo mě, jestli NFB nepoužít i jako předzesilovač a pořídit jen konec, ale nevím, jak moc kvalitní ten předzes je.
Jinak poslouchám hodně akustické žánry bluegrass, klasickou hudbu, jazz, country, folk, pop a sem tam rock, zcela výjimečně ostatní žánry. Repro mám od sebe méně jak metr a jsou hodně blízko přiražené stěny.
Jaký je váš názor, případně rady? Nebráním se bazaru a cenový rámec by byl prozatím cca 8 tisíc.

kubas
Kontaktovat uživatele:

Re: Stereo k počítači

Příspěvek od kubas »

Klidně Marantz PM 7200.

philcol
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od philcol »

Chápu to správně tak, že slabinou je hlavně zesilovač? Čili doporučením je: bedny ponechat a vyměnit zesík?

kubas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubas »

Obě věci stojí za prd.

philcol
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od philcol »

V tom případě mi ale není jasné, k čemu mi bude výborný zesilovač v kombinaci s blbýma bednama :-)

kubas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubas »

hrát můžete bez omezení, pm se dá sehnat za rozumný peníz a časem dojde na výměnu beden.S bedýnkami od AQ to hraje dobře.
Obrázekimg host
Naposledy upravil(a) kubas dne 11 říj 2016 18:06, celkem upraveno 2 x.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

NFB15 jsem vlastnil a nakonec skončil jen jako DAC než jsem ho nahradil jednoúčelovým zařízením. V roli PREAMP byl brzy limitujícím prvkem, přeci jen 3v1 (DAC, sluchátkáč, PREAMP) za nějakých 6k Kč, nelze čekat terno proto bych koupil integráč nebo případně koncový zesilovač a hlasitost reguloval na PC místo přes NFB (na něm mi lépe hrál GAIN na "H"). Výměna repro ovlivní zvuk více, ale obměnu bude chtít i zesilovač, což musíš slyšet při poslechu po sundání sluchátek :D. Tento Marantz by ti mohl vyhovovat.

philcol
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od philcol »

kubas píše:hrát můžete bez omezení, pm se dá sehnat za rozumný peníz a časem dojde na výměnu beden.
Dobře a jaké bedny k tomu Marantzu?

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

No přeci AQ :). A cenově to nebude náročné.

philcol
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od philcol »

Jaký typ těch AQ?

philcol
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od philcol »

Čistě hypoteticky, kdybych sehnal někde bazarové repro Dali, které se mi na posledním Audio-Video Show moc líbily charakterem zvuku, jaké zesilovače se k nim obvykle hodí?

jkb4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jkb4 »

Nebudou lepší k tomu NFB15 jen aktivní bedny?

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

K Dali Zensor 1 mám na stole k PC Pro-ject Stereo Box S , zvukovka ESI Juli@ a hlavne nezavadzia a hrá to spolu výborne.
Ideálne riešenie je možno DALI ZENSOR 1 AX.

philcol
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od philcol »

Tak jsem se akorát vrátil z hifistudia, kde jsem dotáhl Pioneery k porovnání s jinýma regálovkama. Zjistil jsem, že ty bedny jsou až překvapivě dobré - přehrály Wharfedale 122, Xavian Bonbonus a předčily je teprve Dynaudio Emit 20. Testoval jsem na Marantz PM 6006, který k nim velmi dobře seděl. Čili bedny si nechám a zkusím k nim najít lepší zesilovač.

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

philcol píše:Tak jsem se akorát vrátil z hifistudia, kde jsem dotáhl Pioneery k porovnání s jinýma regálovkama. Zjistil jsem, že ty bedny jsou až překvapivě dobré - přehrály Wharfedale 122, Xavian Bonbonus a předčily je teprve Dynaudio Emit 20. Testoval jsem na Marantz PM 6006, který k nim velmi dobře seděl. Čili bedny si nechám a zkusím k nim najít lepší zesilovač.
Velmi správný postup *thumbs up*

Odpovědět