Stereo out do mono sub
Stereo out do mono sub
Mam zosik Cambridge audio azur 650A, predok Jamo S 803. Idem dokupit Jamo S 808sub a neviem ako pripojit ten sub. Zosik ma totiz len stereo vystupy a sub ma mono vstup.
Je lepsie pripojit sub na jeden kanal preoutu a dufat ze basove frekvencie z druheho kanalu nebudu chybat, alebo nejako stereo preout "zmonovat" a tento mono signal pustit do subu? A ak zmonovat, tak ako? Je to velka zverine, len tak to spojit na kabli? Alebo tam mam pchat nejaky mix, v ktorom tie kanaly zmiesam?
Dakujem.
Je lepsie pripojit sub na jeden kanal preoutu a dufat ze basove frekvencie z druheho kanalu nebudu chybat, alebo nejako stereo preout "zmonovat" a tento mono signal pustit do subu? A ak zmonovat, tak ako? Je to velka zverine, len tak to spojit na kabli? Alebo tam mam pchat nejaky mix, v ktorom tie kanaly zmiesam?
Dakujem.
Re: Stereo out do mono sub
Kdyz to spojis natvrdo, tak prijdes o stereo. Asi bych zkusil jeden kanal. Jinak preouty spojit pres odpory. Neco kolem 20-50k?
Idealne koupit sub, co to umi ze sterea. Umi sub nastavit deleni frekvence?
Idealne koupit sub, co to umi ze sterea. Umi sub nastavit deleni frekvence?
Stereo bude zachovane na predkoch, tie idu zo separatnych vystupov (uz zosilnenych). Asi pojdem do tej redukcie na obrazku, len ma zaujimalo na kolko sa moze prejavit taketo tvrde spojenie laveho a praveho kanala v tom subovom zvuku.
Pokud to tomu preoutu nebude vadit, tak asi klidne natvrdo.
Uplne vazne - najlepsie spravis, ked si kupis tie suby rovno 2.
2 suby je ok, ale chtělo by to výrazně přidat na kvalitě a pak si pořídit i kompatibilní silič, či receiver, který bude mít též dva výstupy a rovnou už přizpůsobený pro suba ( oříznuté na příslušné kmitočty LFE ). Pak to bude OK.
To ze by som mal pridat na kvalite mi je jasne, ale som velmi obmedzovany rozpoctom, ale este viac priestorom. To co mam ja je pre vas hifistov uplny lowend, ale momentalne mi to staci. Keby sa mi to nepaci, mohol by som bedne kludne vratit, ale ja som spokojny.
Ani neviem ci by som sa mal k tomu priznavat, ale zivim sa ako zvukar . Ale prave pre to neviem ako sa budu chovat natvrdo spojene 2 signaly, kedze ja to v praxi vzdy robim cez mixpult a nenapadlo by ma robit to inac. A ci sa hifi technika chova rovnako ako live PA technika to neviem.
Moja predstava je ze sa to bude chovat rovnako ako spajanie 2 akustickych vln v priestore vyzarujucich z jedneho miesta tym istym smerom, co znamena ze na basoch by to nemalo vadit.
Co sa tyka vyhybky, nejaka je priamo v sube a da sa ciastocne ladit, tak snad to dam nejak dokopy aby to hralo spolu.
Dakujem za vsetky doterajsie rady a budem rad ak este napisete nejake postrehy, v hifi som uplne babatko.
Ani neviem ci by som sa mal k tomu priznavat, ale zivim sa ako zvukar . Ale prave pre to neviem ako sa budu chovat natvrdo spojene 2 signaly, kedze ja to v praxi vzdy robim cez mixpult a nenapadlo by ma robit to inac. A ci sa hifi technika chova rovnako ako live PA technika to neviem.
Moja predstava je ze sa to bude chovat rovnako ako spajanie 2 akustickych vln v priestore vyzarujucich z jedneho miesta tym istym smerom, co znamena ze na basoch by to nemalo vadit.
Co sa tyka vyhybky, nejaka je priamo v sube a da sa ciastocne ladit, tak snad to dam nejak dokopy aby to hralo spolu.
Dakujem za vsetky doterajsie rady a budem rad ak este napisete nejake postrehy, v hifi som uplne babatko.