Stereo sestava kolem 25000 Kč

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
gdak
Kontaktovat uživatele:

Stereo sestava kolem 25000 Kč

Příspěvek od gdak »

Potřeboval bych pomoct s první sestavou do obyváku. 70% hudba, 30% film, hudba tak namátkově Pink Floyd, Warren Zevon, Dire straits, RHCP, Nick Cave, Led Zeppelin, prostě lehčí rock + směs všeho možného, pustim si i dnešní popík. Místnost je asi 3 x 6 metrů, poslech cca z 2,5m.

Stačí mi určitě stereo zesilovač ideálně s digitálníma vstupama, líbí se mi Yamaha RN500. Ale nevím jestli neni třeba lepší vzít Yamahu A-S 500 a k tomu pořídit nějaký DA převodník nebo zvukovku do USB. Případně něco uplně jiného?

Potřebuju bedny s předním bassreflexem, nemám uplně moc místa. Je mi jedno jestli to budou regály nebo sloupky. Cenou bych se rád pohyboval někde kolem 25000Kč za všechno.

Už jsem slyšel Wharfedale Diamond řadu, 10.2, 122, 10.5 a 155, ale rád bych se podíval ještě po nečem jiném. Aktuální favorit jsou zatím Xavian Delizia, které mě uplně dostaly zpracováním i zvukem.

Doporučíte nějakou kombinaci zesíku a beden? Co bych neměl vynechat? :idea:

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Stereo sestava kolem 25000 Kč

Příspěvek od efičák »

Delizia jsou dělané tak, aby je utáhl receiver, snesou i velkou zátěž. Osobně mám papírové membrány nejraději.
S Yamahou to umí, stereo receiver, klidně těma digi-vstupama a máš to komplet.
Za koupi lepšího zesilovače dostaneš lepší zvuk, ale zaplatíš nějaké další krabice s DAC a pod.

gdak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gdak »

Rad bych později vyměnil delizia za něco vyššího, třeba Xn125 byly pro me geniální. Tak aby si s tím třeba ten zesik poradil. Chtěl bych pořídit ještě gramofon, nejspíš project rpm., tak aby to bylo nějak vyvážené...

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Velká místnost na XN125.
Na Zepelíny si moc nevyšlápnou. Jsou to malé monitory a potřebujou zesilovač...

Ale kup si co se Ti líbí, na rady nedej.
Kdybych měl jasný žánr Rock, využil bych silnou nabídku nových třípásem s velkýma basákama.
Klidně z Číny ale ať to pořádně basuje.

gdak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gdak »

Slyšel jsem na nich Brothers in arms, tak se mi to možná proto líbilo. Nadruhou stranu nemám raději srovnání s ničím lepším, to by nemuselo dobře dopadnout :) Rád bych si poslechl ještě Dali Zensor 5 nebo je ještě něco co připadá v uvahu v téhle ceně?

Odpovědět