Stereo sestava
Stereo sestava
Dobrý den.Před pořízením nové stereo sestavy,vás chci požádat o radu.Po několika měsících,jsem se konečně rozhodl,pro receiver YAMAHA R-N 500 a repro TANNOY MERCURY V4i.Využití bude populární a taneční hudba,film.Oravdu v mém i vzdáleném okolí nemám možnost poslechového studia.Vycházím tedy z různých medialních hodnocení.Budu rád za váš jakýkoliv názor na tuto kombinaci.Děkuji.
Re: Stereo sestava
YAMAHA R-N 500 je stereo receiver, tedy de facto integrovaný zesilovač + DAC + tuner + streamer...
Máš pravdu, přehlédnul jsem to. Nicméně klasický zesilovač, třebas zrovna ten od Yamahy (A-Sxxx), je lepší než ten receiver. Záleží na tazateli, co vše chce využívat.
Klasický zesilovač určitě lepší bude, problém je to, že pak by bylo nutné řešit ještě tuner (pakliže ho chce), streamer, případně externí DAC a to už leze do peněz a hromadí se krabičky. Kdo chce něco v kompaktním balení navíc s připojením na LAN, je to velmi slušné řešení. Přiznám se, že jsem R-N500 neslyšel, ale konkurenční Onkyo TX-8050 ano a dalo se to poslouchat i s mými Dynaudii a velmi dobře hrálo i s nějakými nižšími regálovými Wharfedaly. Yamaha má být ještě o fous lepší než zmíněné Onkyo.
Ahoj, cca pred rokem jsem Onkyo TX-8050 a Xavian Delizia poridil. I presto, ze jsem se nedavno chtel rozloucit prave s Xaviany, me poslech bavi a celou sestavu jsem si nakonec nechal
...nakonec slo spise o problem s kvalitou nahravek a hledal jsem neco, co tam neni....
Bohuzel jsem neporovnaval Yamahu vs Onkyo, ale pry je to jeste lepsi kombinace prave s Xaviany. Sestava Grundig V7000 + Grundig CD35X + Grundig Box 850 je mym usim milejsi, ale rozhodne Onkyo+Xavian nevypnu, ze by se to nedalo poslouchat, spis ji posloucham primarne. Navic ta sitova konektivita a opticke vstupy jsou velmi prijemna zalezitost v ramci jedne "krabice".
Dulezity je poslech na vlastni usi a udrzet financni strop...spousta veci je uz podle me zbytecnych, i kdyz jsou slyset...abych slysel rust travu, muzu vyrazit do prirody....
Bohuzel jsem neporovnaval Yamahu vs Onkyo, ale pry je to jeste lepsi kombinace prave s Xaviany. Sestava Grundig V7000 + Grundig CD35X + Grundig Box 850 je mym usim milejsi, ale rozhodne Onkyo+Xavian nevypnu, ze by se to nedalo poslouchat, spis ji posloucham primarne. Navic ta sitova konektivita a opticke vstupy jsou velmi prijemna zalezitost v ramci jedne "krabice".
Dulezity je poslech na vlastni usi a udrzet financni strop...spousta veci je uz podle me zbytecnych, i kdyz jsou slyset...abych slysel rust travu, muzu vyrazit do prirody....
Loni jsem řešil stejný problém a skončil u R-N 500 s repro DLS R 55. Hraje to (pro moje potřeby) dost dobře, zatím zesilovač používám hlavně s páskotoči. Pro spolupráci s TV budu pořizovat repro Xavian Bonbonus C. Síťové funkce jsem zatím nezkoušel - nějak není čas natáhnout LAN k zesilovači.
Z mého pohledu je Yamaha , za danou cenu dobrá volba, repro nemohu soudit. Ale pane kolego, opravdu nemáte v blízkém, +- 100 km , okolí nějaké větší město s audio studiem? "na hlucho" bych stereo určitě nekupoval.
S pozdravem
Josef Novák
Z mého pohledu je Yamaha , za danou cenu dobrá volba, repro nemohu soudit. Ale pane kolego, opravdu nemáte v blízkém, +- 100 km , okolí nějaké větší město s audio studiem? "na hlucho" bych stereo určitě nekupoval.
S pozdravem
Josef Novák