Stereo zes.+ AVR

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
emes16
Kontaktovat uživatele:

Stereo zes.+ AVR

Příspěvek od emes16 »

Čaute,

Chtěl bych poprosit o názory zdejších odborníků. O co jde, momentálně vlastním sestavu AVR Denon 3310 v kombinaci s 5.1 sestavou od Monitor Audio řada Bronze, kde přední jsou BX2(regálovky). V režimu domácího kina to hraje perfektně a tady jsem moc spokojený. Stereo také neurazí, ale poslouchám ho víc a víc a nejsem s ním už tak spokojený jako na začátku, znáte to - s jídlem roste chuť. Tím spíš, když jsem slyšel u p. Holcnera Vincenta SV 400 a AC V2M...tam mi spadla brada a po příchodu domů jsem byl se zvuku dost rozpačitý. Ano, vím, je to jiná liga.

V hlavě mám pořád brouka, že dokoupím nějaký stereo zesilovač, řekněme za cca 15tis(klidně i bazarový) a zvuk tím vylepším. Nejlépe aby měl v sobě DAC a mohl ho tak napřímo propojit s PC(přes optiku např. nebo USB), kde mám všechnu hudbu. Koupi externího DAC případně CD přehrávače bych se chtěl vyhnout.

Z kandidátů se mi líbí např Cambridge Audio Azur 651A, výše zmiňovaný Vincent SV400 případně NAD C356BEE(DAC)...případně doporučte.

Problém je, že bych chtěl zachovat stávající repro, tj. MA BX2 a vše by bylo propojené s AVR, tak abych mohl sledovat i nadále filmy. Vím, že repro bude asi hodně neadekvátní partner pro zesík, přesto si od tohoto počinu slibuju především lepší separaci jednotlivých nástrojů, více detailů a dynamiky. Momentálně je to takový guláš :|

Co myslíte, má tohle všechno vůbec smysl nebo jsem uplně vedle? :D

díky všem za názory.

emes16
Kontaktovat uživatele:

Re: Stereo zes.+ AVR

Příspěvek od emes16 »

kurňa chlapi, jste nějací skoupí na slovo :mrgreen: . Nikdo k tomu nemá co říct?

Petanek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petanek »

emes16 píše:Čaute,

Chtěl bych poprosit o názory zdejších odborníků. O co jde, momentálně vlastním sestavu AVR Denon 3310 v kombinaci s 5.1 sestavou od Monitor Audio řada Bronze, kde přední jsou BX2(regálovky). V režimu domácího kina to hraje perfektně a tady jsem moc spokojený. Stereo také neurazí, ale poslouchám ho víc a víc a nejsem s ním už tak spokojený jako na začátku, znáte to - s jídlem roste chuť. Tím spíš, když jsem slyšel u p. Holcnera Vincenta SV 400 a AC V2M...tam mi spadla brada a po příchodu domů jsem byl se zvuku dost rozpačitý. Ano, vím, je to jiná liga.

V hlavě mám pořád brouka, že dokoupím nějaký stereo zesilovač, řekněme za cca 15tis(klidně i bazarový) a zvuk tím vylepším. Nejlépe aby měl v sobě DAC a mohl ho tak napřímo propojit s PC(přes optiku např. nebo USB), kde mám všechnu hudbu. Koupi externího DAC případně CD přehrávače bych se chtěl vyhnout.

Z kandidátů se mi líbí např Cambridge Audio Azur 651A, výše zmiňovaný Vincent SV400 případně NAD C356BEE(DAC)...případně doporučte.

Problém je, že bych chtěl zachovat stávající repro, tj. MA BX2 a vše by bylo propojené s AVR, tak abych mohl sledovat i nadále filmy. Vím, že repro bude asi hodně neadekvátní partner pro zesík, přesto si od tohoto počinu slibuju především lepší separaci jednotlivých nástrojů, více detailů a dynamiky. Momentálně je to takový guláš :|

Co myslíte, má tohle všechno vůbec smysl nebo jsem uplně vedle? :D

díky všem za názory.
Jestli chceš slyšet, že to chceš je tou správou cestou, tak je *2thumbsup* Pokud se ti zdá, že ti NAD vyhovuje funkčně i zvukem, tak se vyprdni na ujišťování se a jdi do toho. Byť tebou, tak hledám nějaký bazarový kousek s vyšších cenových hladin a DAC bych si nechal bokem, protože ty integrované nejsou nic moc a nemají většinou podporu PCM96/24+ a DSD.

emes16
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emes16 »

konečně první vlaštovka :)

myslíš, že ten zesilovač bude na Monitor Audio BX2 znát? Já jen jestli jejich potenciál už naplno neukázalo AVR. :roll: . Netvrdím, že si je nechám navždy, zatím bych chtěl ale jet přes ně.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

emes:
řešíme oba velmi podobný problém (viz vlákno koncový zesilovač).
Myslím, že změna znát určitě bude. Já jsem před časem měnil AVR Yamaha 757 za ONKYO 5000, na stejných bednách SHAN SV 03 to byl veliký posun nahoru, takže ten stereo zesík v podobné ceně jako tvůj DENON bude určitě o hodně líp hrát i na stejných bednách. Holt to musíš zkusit a uslyšíš sám. *palec*

emes16
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emes16 »

diky *thumbs up* Přečetl jsem to vlákno a přesně tohl řeším i já. Stejné zapojení, stejný důvod...to s tím samostatně připojitelným koncákem jsem netušil. To cenu krapet zvedne...

emes16
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emes16 »

Při brouzdání po netu jsem narazil na tento kousek:
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... ntz-pm-17/

vypadá, že by mohl umožňova připojení přímo do koncového stupně(chci to kvůli AVR). Má s Maranz stereo zesilovači někdo zkušenost?

díky

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

OMYL ;)

emes16
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emes16 »

škoda :) ..už jsem si na něj brousil zuby a četl recenze :)

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Nene, já jsem "Omyl". Napsal jsem ti SZ a pak ji hodil sem...tak jsem to nemohl jinak smazat. Sorry...

emes16
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emes16 »

jo tak :idea: ...vpohodě, nic sa nestalo ;)

Odpovědět