Streamer do sestavy

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Streamer do sestavy

Příspěvek od Miro_CZ »

Ahoj,

potřeboval bych poradit s nějakým streamerem k mýmu zesilovači. Do dnes používám klasický starý Marantz tuner pro rádio, ale štve mě, že to poslední dobou dost šumí a nedaří se mi to líp naladit a žena musí kvůli Spotify zapínat televizi.. Líbí se mi třeba Onkyo NS-6170, ale říkám si, že už je na trhu dost let a jestli se za tu dobu neudělalo něco lepšího.

Jde mi prakticky o jednoduchý spuštění rádia (nechci ráno složitě klikat a hrabat se v menu, než dojdu k oblíbený stanici) a snadný ovládání celého přístroje. Je například DAB správnou cestou?

Požadavky:
- snadný přístup k českým rádiům
- Apple AirPlay
- nativní podpora Spotify je výhoda

Je na trhu něco takového? Předem děkuji za tipy!

Tapir1
Kontaktovat uživatele:

Re: Streamer do sestavy

Příspěvek od Tapir1 »

Cestou DAB bych asi nešel. Streaming aktuálně nabízí širší možnosti využití. Koukni na YAMAHA WXAD-10, asi by vyhovoval nejlépe.

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

I tak je dobre DAB+ mit, jsou tam i zajimave stanice s kvalitnim datovym tokem a konecne uz jsou vyhlasene aukce o site.

PaKo86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PaKo86 »

Ahoj. Já jsem pro tyhle účely koupil Advance Acoustic WTX microstreamer. Líbilo se mi, že je to minimalistický, žádná další krabice zabírající místo a přitom je to poctivě vybavený. A zatím to funguje bezvadně

Kofim
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kofim »

Ahoj, používám chromecast audio (přes aplikace spotify a tunein). No, na jedno kliknutí to není, na dvě však už ano. Tuhle dobu právě přemýšlím o výměně za wiim pro či audiopro link2 kvůli bluetooth, třeba to bude ještě jednodušší.

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

Možná se rovnou zeptám - jaký má ten DAB+ signál? Když mi tady šumí FM, je reálná šance, že DAB+ bude lepší?

Yamaha WXAD nebo AA WTX microstreamer mi nepřijdou úplně uživatelsky přívětivé z hlediska jednoduchého zapnutí rádia. Nechci brát do ruky mobil a hledat stanici v nějaký jejich nativní aplikaci. Chci přijít, zmáčknout Power, maximálně jedno další tlačítko a slyšet rádio. Ano vím, jsem asi zhýčkaný z běžného tuneru, který stačí jenom zapnout..

Kofim: A co přesně používáš? Jaký máš zkušenosti s TuneIN? Táta to má na Onkyo receiveru a je to zoufalý, občas zmizí stanice, dobu trvá, než člověk v menu vyloví tu správnou stanici (NET - TuneIN - Preset - Složka se stanicemi - Stanice XY a mezi každým krokem je pár vteřin čekání, takže opruz)..

Tapir1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tapir1 »

V tom případě si opravdu kup DAB tuner. Všechny streamery se ovládají přes apku v mobilu/tabletu. DAB nešumí, buď signál máš nebo ne. Nic mezi tím. Kvalitu zvuku z DAB raději hodnotit nebudu, neboť o tu ti zjevně nejde. Třeba tady , včetně dalších funkcí -https://www.hama.cz/hama-digi-a-interne ... app-cerne/

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

Tu Hamu opravdu ne, to je nejvetsi paskvil za nekolik let, navic casto umirajici, neopravitelny. DAB+, kvalita některých stanic pokulhává, u některých je kvalita výborna, jak u net stanic. Ale zatim je DAB+ v rozvoji a finalni site se teprve budou soutezit, takze ne vsude DAB+ signal je a ne vsude jsou vsichni provozovatele a neni ani vsechno na finalnim stavu, tj. datových tocích. Pokud DAB+ tuner tak sehnat bazarovou Yamahu T-D500 + YAMAHA NP-S303 - stream, Net Radia anebo zakoupit Rotel RT14 - FM,DAB+ a stream sluzby, NET Radio.

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

Trochu jsem hledal a četl uživatelský manuály a vypadá to, že i některé streamery mají celkem pohodlně ovládané internetové rádio. Možná bych tak upustil od nutnosti FM/DAB+ a zkusil jít cestou internetového rádia.

Máte prosím někdo praktické zkušenosti s jednoduchostí přístupu k uloženým stanicím v těchto přehrávačích? A samozřejmě jakékoliv další zkušenosti s používáním těchto přehrávačů..
- Marantz NA6006
- Marantz ND6008
- Cambridge Audio CXN V2
- Rotel RT14
- Onkyo NS-6170 / NS-6130
- případně v nějakém jiném?

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesarpa »

Možná se už dnes implementace internetových rádií do továrních streamerů vylepšila, nicméně moje zkušenost se starším Onkyo byla dost hrozná. Ovládání nepříjemné, na čas se stanice ztratily, než přišel upgrade firmware atd. Jsem od té doby velkým zastáncem streamerů / transportů na platformě RaspberryPi + operační systémy Volumio, DietPi, Moode Audio apod. Jasně, nemůžu mačkat tlačítka předvoleb stanic na dálkovém ovladači, protože musím vzít do ruky mobil a tam v aplikaci vybrat stanici, ale to mne nějak neobtěžuje.

jarda-hifista
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jarda-hifista »

Ahoj! Ještě je varianta https://www.czc.cz/technisat-digitradio ... b1/produkt, dělá se i bez CD, ale vypadá celkem hifi. Jaké jsou zkušenosti nevím, servis po dvouleté záruce v pouze německu. Třeba to někdo má. Jrd

jbajci
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jbajci »

tesarpa píše:
23 pro 2022 08:58
Možná se už dnes implementace internetových rádií do továrních streamerů vylepšila, nicméně moje zkušenost se starším Onkyo byla dost hrozná. Ovládání nepříjemné, na čas se stanice ztratily, než přišel upgrade firmware atd. Jsem od té doby velkým zastáncem streamerů / transportů na platformě RaspberryPi + operační systémy Volumio, DietPi, Moode Audio apod. Jasně, nemůžu mačkat tlačítka předvoleb stanic na dálkovém ovladači, protože musím vzít do ruky mobil a tam v aplikaci vybrat stanici, ale to mne nějak neobtěžuje.
v Moode i Volumio je možno nastavit autoplay po spuštění. Takže hned po spuštění může hrát playlist nebo rádio podle toho co hrálo naposledy.

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

tesarpa píše:
Ano, mám podobnou zkušenost s AV receiverem Onkyo, kde občas mizely stanice, nebo prostě nehrály. Doklikat se do rádia, zvolit stanici a začít hrát byl hroznej opruz. I proto je mi pořád sympatický klasický FM/DAB+ přehrávač, kde zmáčknu power button a hraje to :) Ale chápu, že se technologie vyvíjí, tak se ptám na zkušenosti s novějšími modely například od toho Marantze, CA apod. :) Ten vlastní streamer z minipočítače mi přijde podobně složitej na ovládání, jen mu asi nevypadávají stanice. Potřebuji, aby to snadno ovládala i žena a já jsem taky línej brát pořád do ruky mobil a hledat správnou aplikaci.

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

tesarpa píše:
Rozhodne to pokrocilo, od 2017 Yamahu az dodnes a nemohu si vynachvalit net stanice pomoci streamu, nic nemizi, kdo chce pouzit ovladac, pouzije ovladac, kdo chce aplikaci v telefonu, pouzije aplikaci v telefonu.

jbajci
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jbajci »

Vhodným strojem z hlediska ovládání je Audiolab 6000N Play. 6 předvoleb na čelním panelu, je dobrý způsob jak si rychle pustit oblíbené rádio bez appky či hledání ovladače. Jen nevím jaká je podpora českých rádií, nebo zda jde do systému dohrát URL českých rádií.

Odpovědět