Streamer s optickým vstupem

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
johnyr
Kontaktovat uživatele:

Streamer s optickým vstupem

Příspěvek od johnyr »

Dobrý den všem,
řeším budoucí zapojení AV techniky a trochu jsem se ztratil. Nyní používám zesilovač Pioneer A-A9MK2 jako externí zvukovku k PC (připojení přes USB), který používám jako zdroj muziky. Budu ale pořizovat televizi a síťové úložiště, kde bude uskladněna hudba. PC se navíc bude stěhovat do jiné místnosti, takže chci využít svůj zesilovač, se kterým jsem nadmíru spokojen k připojení TV a něčeho, co bude ze síťového úložiště schopno přehrávat hudbu přes DLNA. Zesilovač má (kromě USB) pouze analogové vstupy, takže jediná možnost, jak připojit k zesilovači TV je sluchátkový výstup z TV, což nepovažuji za nejšťastnější řešení. Napadlo mne tedy pořídit něco jako "stereo receiver bez zesilovače", kam půjde připojit jak TV pomocí optického výstupu, tak to bude schopné přehrát hudbu uloženou v NAS. Narazil jsem na Pioneer N-50A, což by snad mohlo vyhovovat mým potřebám, nicméně bych se rád zeptal, jestli existuje něco podobného v maximálně stejné cenové hladině nebo jestli existuje nějaké jiné/lepší řešení mého problému. Kromě toho bych měl rád možnost do celé sestavy do budoucna připojit ještě nějaký BR přehrávač (hádám, že ten by se ale dal připojit přímo k TV a zvuk z něj by šel přes TV do nějakého toho "receiveru"). Předesílám, že mám zájem pouze o stereo řešení, žádné 7.1 a podobné věci mne nezajímají.

Moc díky za každou radu.

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Streamer s optickým vstupem

Příspěvek od zdenoeddie »

Skus pozriet po ProJect Stream Box. Digitalne vstupy, DLNA, stereo vystup.

johnyr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnyr »

Diky, nevypada zle, ale je jeste drazsi nez ten Pioneer. Ten je cca. za 15k, coz je uz tak o dost vic nez jsem cekal, ze by to mohlo stat. Je to sice dosazitelny, ale draz bych uz dost nerad. Mam rad kvalitni poslech, ale zase takovy audiofil nejsem. Ted to krmim z PC (vetsinou FLAC pres Foobar2000) a staci mi to.
Diky za dalsi napady.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

V týchto digitálnych záležitostiach sa moc nevyznám, ale digtitálne vstupy majú napríklad aj Yamahy zo série R-N (301,500, 602):
http://www.rodel-audio.cz/produkty-ster ... bce=YAMAHA
Nejaké recenzie nájdeš na http://www.hifi-voice.com/
Možno ti niečo z toho parametrovo sadne. Či je to lepšie ako ten Pioneer z tvojho prvého príspevku netuším.
Pokial by si chcel iba stereo zoslikovač (nie reciever) s digitálnymi vstupmi, tak tam má Yamaha tiež novú sériu A-S (301, 501, 701):
http://www.rodel-audio.cz/produkty-ster ... bce=YAMAHA

johnyr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnyr »

Díky, nicméně ta Yamaha je receiver - tedy má i zesilovač. Ten já nepotřebuju, jde mi pouze o streamer.
Díky

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Streamery podobné tomu Pioneeru dnes vyrábí většina hifi firem. Tzn. pohledej a udělej si přehled o cenách, výbavách apod.
Pro budoucí připojení BD přehrávače ale radši počítej s jeho přímým propojením do streameru. Není důvod hnát zvuk přes TV, která ho nutně nějakým způsobem zpracovává a tedy zanese nějaký zkreslení.

Odpovědět