Streamování hudby
Streamování hudby
Ahoj. Jsem uživatel starší konvenční audio aparatury. V poslední době jsem si uvědomil, že už vlastně téměř nepoužívám CD nosiče ale hudbu pouštím výhradně online ze spotify přes AirPlay, prostřednictvím Apple TV připojeného optikou do receiveru. Chtěl bych si pořídit novější a kvalitnější hifi. Konkrétně kombinaci od Cambridge Audio - zesilovač CXA80 a síťový přehrávač CXN. Nicméně zjistil jsem, že již samotný zesilovač zřejmě obsahuje solidní převodníky a po dokoupení bluetooth rozšíření do něj lze přímo streamovat hudbu z iPhone a iPadu. Otázka tedy zní, potřebuji vůbec síťový přehrávač CXN? Bude zvuk kvalitnější? Přehrávání komfortnější? K čemu vlastně je síťový přehrávač, když veškerou hudbu mám online k dispozici ve Spotify na iPhonu a iPadu? Díky.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Streamování hudby
zásadní otázka - opravdu ti stačí mp3 320k ze Spotify ?? jestli ano, tak to neřeš a ušetříš
Re: Streamování hudby
Mám spoustu CD a rozhodně se jich ani CD přehrávače nechci zbavit. Nicméně pouštění skladeb a playlistů ze Spotify je v porovnání CD natolik komfortní, že než abych cédečka pořád dokola přehazoval, na 320k jsem si zvykl a ve většině případů mi stačí. Když ne, a mám dost času a klidu, pustím si CD. Nehledě na to, že vždy mohu přejít na Tidal a bezztrátovou kompresi.
Moje otázka ale směřovala spíš k tomu, jestli použitím síťového přehrávače získám rozlišitelně vyšší kvalitu zvuku, než když budu hudbu streamovat přes bluetooth přímo do zesilovače. Četl jsem, že CXN má identické D/A převodníky jako CXA80 ale má navíc obvody, které zvuk po konverzi převzorkují. Nemám ale vůbec představu, jaký vliv to na kvalitu zvuku má, a zda to dává v rámci poslechu ztrátově (i bezztrátově) komprimované streamované hudby nějaký smysl. A také zda v obecné rovině má vůbec smysl (a jaký) kupovat síťový přehrávač, když vlastně všechno funguje přímo na mobilech a tabletech. Snažím se zkrátka zjistit, v čem spočívá přidaná hodnota síťového přehrávače ...
Moje otázka ale směřovala spíš k tomu, jestli použitím síťového přehrávače získám rozlišitelně vyšší kvalitu zvuku, než když budu hudbu streamovat přes bluetooth přímo do zesilovače. Četl jsem, že CXN má identické D/A převodníky jako CXA80 ale má navíc obvody, které zvuk po konverzi převzorkují. Nemám ale vůbec představu, jaký vliv to na kvalitu zvuku má, a zda to dává v rámci poslechu ztrátově (i bezztrátově) komprimované streamované hudby nějaký smysl. A také zda v obecné rovině má vůbec smysl (a jaký) kupovat síťový přehrávač, když vlastně všechno funguje přímo na mobilech a tabletech. Snažím se zkrátka zjistit, v čem spočívá přidaná hodnota síťového přehrávače ...