Streamování - Tidal

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
64Jirka
Příspěvky: 2
Registrován: 15 pro 2020 08:31
Kontaktovat uživatele:

Streamování - Tidal

Příspěvek od 64Jirka »

Ahoj,
jsem lajk a potřebuji poradit. Mám sestavu zesilovač Cambridge CXA- 80 , síťový přehrávač Cambridge CXN -2, reprosloupy Aurum Cantus Melody 103, reprokabely Vincent Premium.
Mám předplacený Tidal Premium za 149 Kč,je tam 320 kbps AAC, nyní jsem chtěl vyzkoušet lepší Tidal HIFI za 298 Kč. MOje otázka : když budu mít Tidal HIFI a budu chtít porovnat rozdíl v kvalitě poslechu s Tidal Premium, dá se to nějak přepínat pro srovnání? V mobilním telefonu mám nainstalovanou aplikaci Cambridge Audio přes kterou pouštím hudbu a také i přes Streammagic..
A další otázka : s mou sestavou,kterou jsem výše uvedl, dá se docílit ještě lepšího poslechu s jinou aplikací poskytující hudbu?

Uživatelský avatar
fox
Příspěvky: 2125
Registrován: 07 črc 2008 10:03
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Streamování - Tidal

Příspěvek od fox »

Tidal Premium jsou MP3, Tidal HIFI je v plném rozlišení. Určitě to je slyšitelné.

FS
Příspěvky: 986
Registrován: 29 říj 2016 00:30
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Streamování - Tidal

Příspěvek od FS »

64Jirka píše:
15 pro 2020 13:21
A další otázka : s mou sestavou,kterou jsem výše uvedl, dá se docílit ještě lepšího poslechu s jinou aplikací poskytující hudbu?
Neznám sice CXN v2, ale je skoro jisté, že si CXN si tahá data přímo z internetu a aplikace v telefonu je jen "dálkový ovladač", takže na kvalitu reprodukce to vliv nemá.

blesk666
Příspěvky: 465
Registrován: 03 dub 2013 16:57
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Streamování - Tidal

Příspěvek od blesk666 »

prepinat sa to nejak operativne nebude dat, ako vyssie pise FS mobil je len dialkivy ovladac a pokial by si ro chcel porovnavat musel by si mat sucasne nielen ibe sluzby registrovane a zaplahene ale mat to ukoncene aj na dvoch identickych zariadeniach CXN a medzi nimi potom prepinat.
Teraz sa to bude dat poorovnat len tak, ze sa prihlasis na CXN raz cez stary ucet (Tidal Premiun) a raz cez novy ucet (Tidal HiFi) a tymto sposobom to mozes opakovat a “prepinat”

jbajci
Příspěvky: 96
Registrován: 13 led 2018 12:07
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Streamování - Tidal

Příspěvek od jbajci »

Přepínat kvalitu streamu samozřejmě lze v Tidal aplikaci nebo přes internetový prohlížeč na této adrese- https://listen.tidal.com/settings/player

FS
Příspěvky: 986
Registrován: 29 říj 2016 00:30
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Streamování - Tidal

Příspěvek od FS »

Přepínat kvalitu streamu samozřejmě lze v Tidal aplikaci nebo přes internetový prohlížeč na této adrese- https://listen.tidal.com/settings/player
Díky za link. Překlikl jsem se tam ... a co to nevidím - defaultně zapnutý Loudness normalization.

64Jirka
Příspěvky: 2
Registrován: 15 pro 2020 08:31
Kontaktovat uživatele:

Re: Streamování - Tidal

Příspěvek od 64Jirka »

Tak včera jsem najel na Tidal Hifi, hudbu přehrává v kvalitě 44kHz-16 bit-FLAC. Jenže se mě nedaří přepnutí v doporučeném odkazu. Když kliknu na odkaz, zobrazí se nastavení, kvalita streamovaného zvuku, možnosti - normální, vysoký, hifi, a poslední master (ten ale vyžaduje tidal desktop aplikaci). Tam zakliknu normální - hlásí že změna se projeví od dalšího přehrávání, ale nestane se tak. Pořád to jede v 44 kHz-16 bit, které mám nyní nastavené a předplacené.
Další dotaz : Dá se poslouchat ve větší kvalitě, např. Master?

jbajci
Příspěvky: 96
Registrován: 13 led 2018 12:07
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Streamování - Tidal

Příspěvek od jbajci »

Myslím, že nastavení 44,1khz/16 bit je stejné pro všechny kvality kromě Master. To, co se mění je datový tok (bitrate) a použitý kodek - aac vs. flac. Masters lze spustit i na nepodporovaném hardwaru. V tomto případě mi to jede na 48 kHz.

jbajci
Příspěvky: 96
Registrován: 13 led 2018 12:07
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Streamování - Tidal

Příspěvek od jbajci »

Cambridge cxn2 by s novým firmwarem měl podporovat Tidal conect a tudíž by mělo být možné ovládat streamer z nativní aplikace Tidal. Dle vyjádření výrobce však nebude podporovat MQA.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti