Streamování - Tidal
Streamování - Tidal
Ahoj,
jsem lajk a potřebuji poradit. Mám sestavu zesilovač Cambridge CXA- 80 , síťový přehrávač Cambridge CXN -2, reprosloupy Aurum Cantus Melody 103, reprokabely Vincent Premium.
Mám předplacený Tidal Premium za 149 Kč,je tam 320 kbps AAC, nyní jsem chtěl vyzkoušet lepší Tidal HIFI za 298 Kč. MOje otázka : když budu mít Tidal HIFI a budu chtít porovnat rozdíl v kvalitě poslechu s Tidal Premium, dá se to nějak přepínat pro srovnání? V mobilním telefonu mám nainstalovanou aplikaci Cambridge Audio přes kterou pouštím hudbu a také i přes Streammagic..
A další otázka : s mou sestavou,kterou jsem výše uvedl, dá se docílit ještě lepšího poslechu s jinou aplikací poskytující hudbu?
jsem lajk a potřebuji poradit. Mám sestavu zesilovač Cambridge CXA- 80 , síťový přehrávač Cambridge CXN -2, reprosloupy Aurum Cantus Melody 103, reprokabely Vincent Premium.
Mám předplacený Tidal Premium za 149 Kč,je tam 320 kbps AAC, nyní jsem chtěl vyzkoušet lepší Tidal HIFI za 298 Kč. MOje otázka : když budu mít Tidal HIFI a budu chtít porovnat rozdíl v kvalitě poslechu s Tidal Premium, dá se to nějak přepínat pro srovnání? V mobilním telefonu mám nainstalovanou aplikaci Cambridge Audio přes kterou pouštím hudbu a také i přes Streammagic..
A další otázka : s mou sestavou,kterou jsem výše uvedl, dá se docílit ještě lepšího poslechu s jinou aplikací poskytující hudbu?
Re: Streamování - Tidal
Tidal Premium jsou MP3, Tidal HIFI je v plném rozlišení. Určitě to je slyšitelné.
Neznám sice CXN v2, ale je skoro jisté, že si CXN si tahá data přímo z internetu a aplikace v telefonu je jen "dálkový ovladač", takže na kvalitu reprodukce to vliv nemá.
prepinat sa to nejak operativne nebude dat, ako vyssie pise FS mobil je len dialkivy ovladac a pokial by si ro chcel porovnavat musel by si mat sucasne nielen ibe sluzby registrovane a zaplahene ale mat to ukoncene aj na dvoch identickych zariadeniach CXN a medzi nimi potom prepinat.
Teraz sa to bude dat poorovnat len tak, ze sa prihlasis na CXN raz cez stary ucet (Tidal Premiun) a raz cez novy ucet (Tidal HiFi) a tymto sposobom to mozes opakovat a “prepinat”
Teraz sa to bude dat poorovnat len tak, ze sa prihlasis na CXN raz cez stary ucet (Tidal Premiun) a raz cez novy ucet (Tidal HiFi) a tymto sposobom to mozes opakovat a “prepinat”
Přepínat kvalitu streamu samozřejmě lze v Tidal aplikaci nebo přes internetový prohlížeč na této adrese- https://listen.tidal.com/settings/player
Díky za link. Překlikl jsem se tam ... a co to nevidím - defaultně zapnutý Loudness normalization.Přepínat kvalitu streamu samozřejmě lze v Tidal aplikaci nebo přes internetový prohlížeč na této adrese- https://listen.tidal.com/settings/player
Tak včera jsem najel na Tidal Hifi, hudbu přehrává v kvalitě 44kHz-16 bit-FLAC. Jenže se mě nedaří přepnutí v doporučeném odkazu. Když kliknu na odkaz, zobrazí se nastavení, kvalita streamovaného zvuku, možnosti - normální, vysoký, hifi, a poslední master (ten ale vyžaduje tidal desktop aplikaci). Tam zakliknu normální - hlásí že změna se projeví od dalšího přehrávání, ale nestane se tak. Pořád to jede v 44 kHz-16 bit, které mám nyní nastavené a předplacené.
Další dotaz : Dá se poslouchat ve větší kvalitě, např. Master?
Další dotaz : Dá se poslouchat ve větší kvalitě, např. Master?
Myslím, že nastavení 44,1khz/16 bit je stejné pro všechny kvality kromě Master. To, co se mění je datový tok (bitrate) a použitý kodek - aac vs. flac. Masters lze spustit i na nepodporovaném hardwaru. V tomto případě mi to jede na 48 kHz.
Cambridge cxn2 by s novým firmwarem měl podporovat Tidal conect a tudíž by mělo být možné ovládat streamer z nativní aplikace Tidal. Dle vyjádření výrobce však nebude podporovat MQA.