Subwoofer nehraje
-
roman pioneer
- Kontaktovat uživatele:
Subwoofer nehraje
Zdravím mám sestavu 5.1 a při propojení repro vše ok ale subwoofer nehraje ,taky jsem amater tak nevím jak správně to mam zapojit,navod mam jen pro reciver a v angličtině.Podle obrazku zad reciveru to mam dobře ale do subwooferu mi má vést jen jeden kabel a nevím kam?Reciver mám piponeer -1017AV a repra Ferguson Noble.Díky za rady
Re: Subwoofer nehraje
Strč to do cinch konektora " Low level input" na subwooferi , je jedno či do R alebo L. Nejako to hrať bude..
-
roman pioneer
- Kontaktovat uživatele:
Tak bohužel stále nic.
Je několik způsobů:
1/ na receiveru máš pre-out? tak propoj pre-out cinchema do low level input
2/ na receiveru máš výstup na subwoofer tak cinch kabel do input R na subwooferu
3/ silově - z repro výstupu na receiveru do hi-level in na subwooferu repro kabelem ( postačí dvojlinka )
A hlavně - pokud propojuješ cinch kabelem, musíš mít v receiveru zapnutý výstup do subwooferu - to nastavíš v menu. Cinch kabel samozřejmě subwoofwrový.
1/ na receiveru máš pre-out? tak propoj pre-out cinchema do low level input
2/ na receiveru máš výstup na subwoofer tak cinch kabel do input R na subwooferu
3/ silově - z repro výstupu na receiveru do hi-level in na subwooferu repro kabelem ( postačí dvojlinka )
A hlavně - pokud propojuješ cinch kabelem, musíš mít v receiveru zapnutý výstup do subwooferu - to nastavíš v menu. Cinch kabel samozřejmě subwoofwrový.
Samozrejme v menu receivera musí byť výstup pre subwoofer nastavený a aktivovaný. A na tom sube skús pridať gain a meniť freq
-
roman pioneer
- Kontaktovat uživatele:
Tak v menu je to zapnuto,kabel mám tenhle (dostal jsem ho k tomu) a jednom konci šipka(nevím jestli to má vliv) ,zakrouškoval jsem kde jsem zkoušel
A výsledek je?
Co dělá přepínač "AUTO"?
Sub funguje?
Zkus do těch "LOW LEVEL INPUT" pustit normální stereo signál z něčeho.
Co dělá přepínač "AUTO"?
Sub funguje?
Zkus do těch "LOW LEVEL INPUT" pustit normální stereo signál z něčeho.
-
roman pioneer
- Kontaktovat uživatele:
-
roman pioneer
- Kontaktovat uživatele:
Auto má tři polohy ,on zelená dioda ,mezi poloha ? of červená dioda -vše vyzkoušeno nemá vliv /myslím že to je automatický spánek subvooferu,
Výsledek nic
Výsledek nic
Na tom sube máš pridaný gain? Ak vytiahneš ten kábel z procesora ( druhý koniec zasunutý do vstupu subu) a dotkneš sa prstom živého na cinche, je počuť brum? Je ten sub vôbec OK?
Ještě vyzkoušej z výstupu receiveru - pre out front R + L poslat signál do low level IN R + L subwooferu. Pak si nastav dělící frekvenci, třeba 80 Hz a gain. Pokud není subwoofer poškozený, musí basovat.
-
roman pioneer
- Kontaktovat uživatele:
Ano reaguje to na prst bručením
-
roman pioneer
- Kontaktovat uživatele:
Gain jsem přidával a nic
Suba zapni - vypínač dole u přívodního kabelu. Propojení musíš mít z receivereru z PRE-OUTu ( Woofer )- nikoliv zapojeno do MULTICH-IN, v menu receiveru položku Subwoofer na ON, na Subu zapoj kabel do IMPUT "L", Phase na Normal, Gain a Freq dej na polovinu ( čárka nohoru ). Položka Auto - na ON funguje jen když přijde signál, na Off je funkce auto vypnutá, ale není mi z obrázku jasné, zda je vypnutý i Sub, nebo jen automatické zapínání Subu. Domnívám se, že na Off bude Sub trvale zapnutý bez autofunkce a fungovat by měl, protože celý sub se vypne až tím vypínačem u přívodního kabelu.
Ten receiver neznám a nevím, zda je potřeba někde zapnout ten režim PRE-OUT.
Jestli je Sub vůbec funkční můžeš vyzkoušet propojením z reprákové svorky na receiveru a do svorky HI-Level IN na Subu ( from amplifier ).
Vyzkoušej a hodně úspěchů.
Ten receiver neznám a nevím, zda je potřeba někde zapnout ten režim PRE-OUT.
Jestli je Sub vůbec funkční můžeš vyzkoušet propojením z reprákové svorky na receiveru a do svorky HI-Level IN na Subu ( from amplifier ).
Vyzkoušej a hodně úspěchů.
Ahoj, ještě mrkni v menu nastavení repro jestli jsou nastavené jako small pokud jsou full tak ti sub hrát při běžné produkci hrát nebude.