Šum z levého reproduktoru

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Hopskirk
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Šum z levého reproduktoru

Příspěvek od Hopskirk »

Dobrý den ,jsem začátečník a mám problém s elektrickým šumem na levém kanálu.Zesilovač neuzemněný, je zapojen na 2kolikovou zástrčku je to : NaD310+Phono předzesilovač NadPP2e uzemněny ke gramofonu project .Po odpojení gramofonu šum zmizí. Po prehození kanálů na předzesilovači se šum přesune.S přidavajicí hlasitostí se šum zvýší.Každé zařízení je zvlašt v zásuvce.Předem děkuji jakékoliv typy.Předzesilovač a gramofon je úplně nový.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Šum z levého reproduktoru

Příspěvek od lechos »

Podle popsaných indicii šum generuje gramofon, předzesilovač ne. Kontakty v headshellu, vedení signálu přenosky, prověř. Změř běžným ss ohmmetrem (avometem) "impedanci" na přívodním kabelu, má být stejná v obou kanálech (typicky 400-500 Ω) gramec zapnutý. Zkusmo instaluj jinou přenosku a pak se uvidí.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Po prehození kanálů na předzesilovači se šum přesune
Prehodenie kde? Na vstupe preampu alebo na výstupe?

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

pokud má zesil (Cambridge ?) vstup PHONO (běžně má) napoj gramec napřímo sem, bez účasti předzesilovače čímž eliminuješ podezřelé místo vzniku šumu (nebo napoj na zcela jiný zesilovač,
u známého a tak podobně) a uslyšíš sám

Hopskirk
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hopskirk »

Ahoj díky moc za reflexe.Ještě jsem to dneska zkoušel abych tedy našel možný problém,ale nejsem si fakt jistý. Zkoušel jsem ještě do předzesilovače napojit libovolně pouze jiný vstupní cinch kabel bez gramofonu a šum tam byl taky.Ohmetr doma nemám.zítra vezmu předzesilovač do prodejny kde jsem ho koupil a uvidím.Už jsem z toho fakt jelen.

Hopskirk
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hopskirk »

BVa píše:
13 črc 2021 14:24
Po prehození kanálů na předzesilovači se šum přesune
Prehodenie kde? Na vstupe preampu alebo na výstupe?
Na výstupu preampu .

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Jo tak na výstupu ? v takovém případě předzes-korekčák jakožto viníka vylučuji
ale reklamaci doporučuji, personál prodejny často ví o tom houno
s prominutím vyzkoušej zkrátka jiný kus, obchod běžně vyhoví

Hopskirk
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hopskirk »

No snad mi dají nový kus preampu a nebo to aspoň vyzkouší a uslyší to. Jinak přijde nařadu Gramofon,jestli to bude gramofon tak mě Project dost zklamal,jo a kabel ke gramofonu mám základní co byl u gramofonu.Mohl by to dělat kabel ke gramofonu? že je šum na jednom kanálu ?Fakt jsem z toho už nervy.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Ledaže by kabel byl špatně zapojen, u ProJectu dost málo pravděpodobné...
je na konektor typu RCA (slangově "cinch") nebo "napevno" ? ještě prohlídni hrot (stylus) přenosky - pod mikroskopem nebo silnou lupou není - li uštíplý pádem na desku se to - vyjímečně - stát může

Hopskirk
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hopskirk »

ObrázekPřenosku jsem ted zkoumal,je v pořádku.Dával jsem si na to opravdu pozor i při vyvážení ramínka.Přehrál jsem asi 2 nové desky.
Přílohy
IMG_20210713_1822184.jpg

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Jednou jsem se nechal zlákat na inzerci prodeje ortofonky OM B5 - second hand jinak řečeno zajíc v pytli pravý kanál total v háji, naměřeno až -20dB proti levému - jak ? jednoduše !
na displeji decku Aiwa, record balance na střed dráhy, monitor source že jo, po delší listovní bitvě (mobily neznámé byly) majitel nakonec reklamaci uznal ale ty nervy, ty nervy ! stressy
a mafijní vyhrůžky. Od té doby - na dobírku never more. tak.

Hopskirk
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hopskirk »

No je fakt že dneska ty přepravní služby jsou fakt pra.... , mě to ale dovezl majitel obchodu až domů.Ale kdoví kdo to dovezl jemu.Ještě jsem se chtěl zeptat na to uzemnění preampu a gramofonu moc el.nerozumím. Propojil jsem to oboje tim slabým kablikem(koncovky vidličky).Ale oboje zařízení preamp a gramofon má do zásuvky jen 2koliky? Kde je to uzemneno když ne v zásuvce?

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Vím co myslíš - ten kablík s plechovou vidličkou na svorku GND však? často je tam jenom pro ozdobu někdy zapojením se přenos naopak zhorší ! nutno vyzkoušet ale většinou není potřebný vůbec, 2 kolíky do zásuvky u audio aparátů je běžná praxe zde chybu nehledej

Hopskirk
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hopskirk »

lechos píše:
13 črc 2021 14:00
Podle popsaných indicii šum generuje gramofon, předzesilovač ne. Kontakty v headshellu, vedení signálu přenosky, prověř. Změř běžným ss ohmmetrem (avometem) "impedanci" na přívodním kabelu, má být stejná v obou kanálech (typicky 400-500 Ω) gramec zapnutý. Zkusmo instaluj jinou přenosku a pak se uvidí.
Chci se zeptat na to prověření ohmetrem,myslíš jako na rca výstupech kabelů.Nebo ty malé na přenosce?diky

Odpovědět