Nevíte jestli někdo v okolí Ostravy-Opavy je schopný se mi mrknout na tento tapedeck?
Při nahrávání mi zničeho nic vypadává pravý kanál. Někdy pomůže, když vypnu a zapnu tlačítko pro tento kanál v Rec mode, někdy zase ne.
Všiml jsem si, že původní nahrávka se i při tomto problému přemazává jen signál se prostě nedostane k nahrávací hlavě. Problém funguje v obou směrech nahrávání na stejném kanálu, takže to není přímo problém s nahrávacíma hlavama.
Někde je v signálové cestě díra...
Možná nějaké relátko nesepíná správně...
Občas pomáhá, když deck vypnu a chvíli ho nechám v klidu, pak to zase funguje.
Pásku používám Maxell 35-180B XLI
Tapedeck Akai GX-635D - Vypadává pravý kanál při nahrávání.
Re: Tapedeck Akai GX-635D - Vypadává pravý kanál při nahrávání.
To bych tipoval na závadu v jednom záznamovém zesilovači.Pokud se výpadek neprojeví na měřácích když je přepinač MONITOR na SOURCE tak je závada až v druhé polovině zesilovače C13,C14,C15 TR6,TR6. Tento deck mám doma měl jsem podobný problem. V prvém případě to byl vyschlý kondík a potom zase tranzistory 2SC458 a i na přepinače došlo.
Znám Akai řadu GX poměrně dobře mám jich povícero.
Jsem sice prahy ale pokud nikoho nenajdeš pošta to může vyřešit a SZ
Znám Akai řadu GX poměrně dobře mám jich povícero.
Jsem sice prahy ale pokud nikoho nenajdeš pošta to může vyřešit a SZ
Mluvil jsem s panem Šmídem z Vintage audia. Docela pěkně jsme si pokecali po telefonu. 
Jeho tip byl právě na přepínače, ale osobně ani nevylučuju kondenzátory. Výměna prý není snadná, deck se musí skoro celý rozebrat.
Uvažuju ale, že si to u nich nechám kompletně zkontrolovat a seřídit. Alespoň odhalí potenciální problémy napřídlad se selhávajícíma kondenzátorama, jestli je proměří.
Není to ovšem nic levného a bude to docela dlouoho trvat.
Deck používám i s kytarou, takže by se mi po něm docela stáskalo.
Mám ale tip na někoho od nás z Kobeřic a pak si vzpomínám, že existuje někdo v Ostravě. Musím se zeptat kolegy co hraje v jedné kapele.
Takže nejdříve vyzkouším tyhle dva.

Jeho tip byl právě na přepínače, ale osobně ani nevylučuju kondenzátory. Výměna prý není snadná, deck se musí skoro celý rozebrat.

Uvažuju ale, že si to u nich nechám kompletně zkontrolovat a seřídit. Alespoň odhalí potenciální problémy napřídlad se selhávajícíma kondenzátorama, jestli je proměří.
Není to ovšem nic levného a bude to docela dlouoho trvat.
Deck používám i s kytarou, takže by se mi po něm docela stáskalo.
Mám ale tip na někoho od nás z Kobeřic a pak si vzpomínám, že existuje někdo v Ostravě. Musím se zeptat kolegy co hraje v jedné kapele.

Takže nejdříve vyzkouším tyhle dva.
Pravda Akai má osobitou konstrukci a Revox konstrukce s vyjímatelnými deskami to není ale že by se musel konkretně tento typ skoro celý rozebrat?
Určitě ne! Kryty samozřejmě musí pryč ale pak už díky velikosti tohoto krasavce je dost místa pro šikovné ruce. Taková GX 77čka hmm tak to je jiná káva.
http://kumbu.rajce.idnes.cz/Akai_GX77
Držím palce aby to dopadlo takto

Určitě ne! Kryty samozřejmě musí pryč ale pak už díky velikosti tohoto krasavce je dost místa pro šikovné ruce. Taková GX 77čka hmm tak to je jiná káva.
http://kumbu.rajce.idnes.cz/Akai_GX77
Držím palce aby to dopadlo takto

Viděl jsem i horší PC setavy.