Teac W-865R kazetový magnetofon

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
matyska
Kontaktovat uživatele:

Teac W-865R kazetový magnetofon

Příspěvek od matyska »

Mám prosbu. Vlastním kazetový magnetofon Pioneer. ťyp z hlavy momentálně nevím, ale byl to ten druhý nejdražší v katalogu, referenční mechanika. Po několika letech mi začal kolísat zvuk. I Při rychlém přetáčení se ke konci pásek téměř zastavil. Magnetofon jsem dal do autorizovaného servisu, kde mi vyměnili řemeny a motor. Po několika přehrání kazety se to znovu opakovalo. Jelikož jsem na přístroj nehrál, protože jsem byl asi 3 měsíce mimo domov, prošla mi reklamační lhůta vůči servisu.
Mám podezření, že řemínky, které mi do přístroje dali byly již dlouho skladovány a neměly patřičnou pružnost a na setrvačnících prokluzují. Soudím dle toho, že motor, který mi dali nový má datum výroby také asi šest let staré.
Potřeboval bych poradit kam se obrátit, aby mi přístroj dali skutečně do pořádku.
Jako náhradní řešení jsem se rozhodl koupit dvojitý kaz. magnetofon TEAC W-865R. Jelikož není možné ho nikde vyzkoušet, protože je v současné době pouze na objednávku, byl bych rád, kdyby mi někdo mohl napsat své zkušenosti, které s ním má. děkuji M.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Re: Teac W-865R kazetový magnetofon

Příspěvek od petrL »

V servisu asi "zapomněli" ložiska a vůbec mechanismus rozebrat, vyčistit a namazat. Samotné prokluzování řemínku mohla být až druhotná závada. Řemínek se trochu srazí a možná bude dál fungovat, když se povaří ve vodě. Jenže on asi nebude příčinou závady. Teac je dobrá značka, ale jako dočasnou náhradu bych spíš koupil něco bazarového z konce 80./zač. 90. let.

Odpovědět