Technics SA-DX 950 + lepší dac prevodník
Technics SA-DX 950 + lepší dac prevodník
Prosím o radu, nakoľko mám už cez 50 a v týchto nových technológiách sa už nevyznám....Mám v zbierke receiver Technics SA-DX 950( a občas ho ešte počúvam). Kúpil mi ho môj otec ako darček pred vyše 20 rokmi. Technicky je bezchybný,za celé tie roky som ani vrchný kryt nemal dolu a opticky je ako teraz kúpený,bez jediného škrabančeka.Display krásne jasný,nevysvietený.Skrátka,stav nového kusu,ako v bavlnke.Mám k nemu napojený CD player Technics SL-PG 4(tiež top stav) cez optický kábel toslink,teda zvuk spracúva DAC v receivery a ten je už pravdepodobne(skôr istotne) zastaralý.Zlepšil by kvalitu zvuku nejaký moderný externý DAC prevodník a ak áno,tak aký by ste mi poradili? Ja viem,že sú to už staré krámy,ale sú plne funkčné a mám k nim nostalgický vzťah a preto mi ich je ľúto vyhodiť.Ďakujem za pochopenie.
Re: Technics SA-DX 950 + lepší dac prevodník
...ešte podotázka: bol by vhodný Pro-Ject DAC BOX E ? Ďakujem.
Specifický zvuk Technicsu nic nezmění, na druhou stranu nemyslím, že se jedná o staré krámy.
V podstate súhlasím,Technics mal vždy špecifický zvuk, napr. taká Yamaha bola vždy ostrejšia atď. Staré krámy v tom zmysle,že rok výroby receiveru je 2001 a CD playeru 2002,možno sa vtedy používali kvalitnejšie súčiastky ako dnes a preto to tak dlho hralo a ešte stále hrá bez servisného zásahu.