Tesla B730

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
BloodyBrick
Kontaktovat uživatele:

Tesla B730

Příspěvek od BloodyBrick »

Zdravím, po nějakým tom roku, jsem vytáhl svůj kotoučák Tesla B730 a zjistil jsem, že mi prasknul řemínek pro náhon při přehrávání. Nevíte, kde by se dal takový sehnat? Nemám moc čas lítat po Brně a shánět kus gumy, ale i tak jsem skočil do GM El. a tam samozřejmě nic.

---

Pokud bych jej zprovoznil, nevěděl by někdo jak jej připojit do stereo zesilovače? (pokud to vůbec lze)
Na zadní straně jsou dvě díry - levý a pravý kanál, ale jsem si na 90% jist, že jsou k reprobednám. Na přední straně jsou za to jiné dva výstupy - také levý a pravý, nemám absolutně ponětí jak se ten typ konektoru jmenuje, ani zda jím lze připojit Teslu k zesáku. :D

Pokud nevíte o co jde, zašlu fotografii.
Díky

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Tesla B730

Příspěvek od Fidas »

Po řemínku se poptej tady na fóru:
http://starestroje.blog.cz/
a budeš asi potřebovat si nechat vyrobit redukci z konektorů DIN na cinch ...
Ať se zadaří!

BloodyBrick
Kontaktovat uživatele:

Moc děkuju. Pokud jsem to tedy dobře pochopil, ty výstupy na přední straně jsou pro zesilovač ano?

Ale ted jsem se dival a jeden kabel DIN vede oba kanály. Nad těmi výstupy jsou písemna P a L + taková dvě kolečka, což podle všeho znamenají stereo, znamená to tedy, že pro připojení do zesilovače stačí pouze tento jeden DIN kabel?

Ruprecht
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruprecht »

Ano, zdířka pro "pětikolík" DIN obsahuje oba kanály. Redukce 5DIN/ 4 CINCH lze běžně koupit, pokud chceš něco lepšího tak na ebay od Monster Cable.

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Zdravím, tento magnetofon jsem nikdy neměl, ale podle vyobrazení tady: http://starestroje.blog.cz/0803/magneto ... 730-stereo
vpředu se jedná o vstupy pro mikrofon - myslím ty vedle červeného tlačítka. Vzadu by měly být výstupy pro připojení k zesilovači ...a k nim připojit redukci DIN/cinch ...

BloodyBrick
Kontaktovat uživatele:

Aha, takže se musím dívat na zadní stranu tedy. No to, že z jednoho DIN vedou čtyři CINCH je mi jaksi k ničemu. Protože stačí jen dva (Levý a pravý kanál) Ale viděl jsem myslím na GES redukci z DIN na 2 CINCH.

Ruprecht
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruprecht »

BloodyBrick píše:Aha, takže se musím dívat na zadní stranu tedy. No to, že z jednoho DIN vedou čtyři CINCH je mi jaksi k ničemu. Protože stačí jen dva (Levý a pravý kanál) Ale viděl jsem myslím na GES redukci z DIN na 2 CINCH.
4 jsou proto, že je tam vstup i výstup....takže v tvém případě zapojíš jen výstup...

Odpovědět