Již nějaký ten pátek jsem spokojeným vlastníkem TESLY NC 450.
Protože jsem, jak říká má milovaná žena, starej šťoura, snažil jsem se i NC 450ku dovést svým kutěním do co nejlepšího stavu.
Vyhodil jsem zdroj mimo přístroj, místo doutnavky svítí krásné LEDky, talíř byl vyměněn za lepší, ložiska namazána, zrušil jsem ošklivý konektor u headshelu a vedu fungl nové prokablíkování raménkem přímo z přenosky až na výstupní cinche, řízení otáček po výměně elektrolitických kondenzátorů šlape jako hodinky, ložiska v kardanovém kříži raménka nevykazují ani sebemenší vůli, plechovou vanu jsem zatlumil Bitumenem a vůbec jsem mu věnoval veškerou péči

Nyní jsem však zřejmě narazil na strop možných vylepšování.
Tím stropem je hluk od motorku. Přesto že motorek je v 1A stavu a i gumové silentbloky fungují jako zamlada, nemohu si nepřiznat že v tichých pasážích při poměrně vysoké poslechové hlasitosti(patrné zejména u klasiky)je holt motorek slyšet.
Nějaký čas jsem zjišťoval zda by nepomohlo zavěšení motorku na pružiny, nebo výměna za nějaký lepší, ale na nic rozumného jsem nenarazil.
Proto jsem začal koketovat s myšlenkou vyměnit mou milovanou NC 450ku za něco lepšího.
Samozřejmě za co nejméně peněz, zatím má doma finanční prioritu rekonstrukce bytu

Ano vím, jsou zde skvělé stroje ProJect, za velice rozumné peníze. Ale nějak už jsem si zvykl na komfort elektronického ovládání, zvlášť na automatické vypínání na konci desky a nechce se mi downgradeovat.
Proto jsem se začal rozhlížet po cenově dostupných kvalitních strojích z druhé ruky.
Nyní mám v hledáčku následující kousky, všechny jsou podle popisu NEAR MINT, k zaslání v originálních obalech atd. Cenově i s dopravou se pohybují v rozmezí 5 000,- až 6 000,-Kč.
Jedná se o:Thorens TD 165
Dual CS 5000
Dual CS 704
Sansui SR 222 IV, ten se mi líbí asi nejvíc, opravdu jako nový.
Který s těchto kousků byste mi doporučili?
Předem děkuji za laskavé rady.