Tesla NC450- nastavení klesání / stoupání raménka

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
voltik
Kontaktovat uživatele:

Tesla NC450- nastavení klesání / stoupání raménka

Příspěvek od voltik »

Zkopírováno z audioweb.cz:

"Zdravím Vás.
Přečetl jsem si tu hafo stránek o tomto gramci a k racionálnímu řešení mýho problému sem nedorazil. O co mi jde?
Jde mi o nastavení matičky u relé, které zvedá přenosku nad desku po dohrání. Více obrázek pro pochopení
Táži se, jaká má být alespoň přibližná vzdálenost matičky od kraje plíšku, na kterém je připevněna.
Další věc je vzdálenost "tyčinky" která se otáčí vespod přenos. raménka, nastavuje jaká má být vzdálenost po zapnutí grama a klesání raménka na desku a která se má hýbat, když se páčkou volí mezi automat. zvedáním přenosky a manuálním. Sral sem se s tim celej den, ale k pořádnýmu výsledku sem nedospěl .

P.S. Rady typu viz návod a servisní manuál si, prosím, odpusťtě, tam je kuloví.
Děkuji za radu "

voltik
Kontaktovat uživatele:

Re: Tesla NC450- nastavení klesání / stoupání raménka

Příspěvek od voltik »

Takže jsem se s tim dneska sral 3 hodiny a vymyslel jsem jen a pouze automatické klesání / páčka nahoře /.
Jelikož a poněvadž to klesá ultra rychlou rychlostí, potřebuji vědět co použít za tlumící olej.

Budu vděčný za každou dobrou radu *palec*

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Myslím, že tam byla silikonová vazelína.

voltik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od voltik »

a nějakej název, druh či něco podobného, abych přišel do krámu a řekl: " Chci to a to " nemáš ? :roll:

voltik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od voltik »

P.S. je mi jasné, že to, co tam dávali soudruzi z Tesly v roce 84 neseženu, ale nějaká kvalitní náhrda mi vážně bejt mohla.

A ještě sem se chtěl zeptat, zda-li to půjde k pístku stříknout zeshora, abych gramec nemusel celej rozmontovávat a tím pádem i znova nastavovat :?

voltik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od voltik »

tak sem se zkontaktoval s Etou Litovel, tam mě nějaká šikovná paní odkázala na pána servisáka Zatloukala, který mi sdělil, že tlumící olej je speciální silikonový olej zahraniční výroby :)

Takže sem se vlastně nic moc nedozvěděl, ale možná půjde pár mililitrů poslat poštou *thumbs up* :)

Zvedáček přenosky se mi nepodařilo nastavit, jelikož na tom pístku je ještě volně nasazená plastová čepička a ta se ztratila. Pokud byste jí měl někdo navíc, ozvěte se mi. Díky

stafflik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stafflik »

Zkusil bych znovu pana Zatloukala. Nějaky náhradní díly má...

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

není to pravda, tlumící olej ve zvedáčku je Lukosan M20, pokud jej chcete, pošlete mi vhodnou nádobu a obálku se zpáteční adresou. Nějakou zásobu toho mám :-)

voltik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od voltik »

stafflik : Je to tak a máš pravdu, odpověděl mi, že náhradní díly má.

Renown: Psal jsem ti email.

A ještě mam otázku: na čistě preventivní otázku ( jelikož mi talíř díky bohu zatín nehází ) jestli má p. Zatloukal náhradní talíř, mi odpověděl, že jako náhradu prodává talíř plastový. Pak je na místě rozdílná váha a tím i jiná rychlost otáček, není liž pravda :) ?

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

[/quote]
A ještě mam otázku: na čistě preventivní otázku ( jelikož mi talíř díky bohu zatín nehází ) jestli má p. Zatloukal náhradní talíř, mi odpověděl, že jako náhradu prodává talíř plastový. Pak je na místě rozdílná váha a tím i jiná rychlost otáček, není liž pravda :) ?[/quote]

Tím talířem určitě myslíš podtalíř,má stejný obvod,takže i stejné otáčky,vrchní talíř má p. Zatloukal jistojistě litý,kupoval jsem jej od něj asi dva roky nazpět(i podtalíř jsem od něj měl),je totožný s původním talířem,jen nově odlitý a není prý ze zinkalu jak tomu bylo kdysi,takže nehrozí časová destrukce...

voltik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od voltik »

Máš pravdu, teď koukám do odeslaných emailů a opravdu sem se ho ptal na subtalíř, který je skutečně plastový.

Ach jo já starej zmatkář :) *headbang*

voltik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od voltik »

Odesláno- velká obálka, v ní malá včetně známky. Když tak mi dej zprávu až to k tobě dorazí.

Napiš mi, prosím, Renowne číslo účtu a kolik mě to bude stát :) .

Díky

Odpovědět