TESLA NC452 - aké prevedenie?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
martin110r
Kontaktovat uživatele:

TESLA NC452 - aké prevedenie?

Příspěvek od martin110r »

Zdravím Vás. Mám gramofón TESLA NC452. Vzhľadom na to že bol dosť zanedbaný, nechal som ho poslať na renováciu do ČR jednému pánovi čo renovuje staré gramofóny (http://gramofony.wz.cz/). Samozrejmosťou je výmena soklu. Tento pôvodný mal omlátené rohy a pán má posledný kus. Nový. Je to svetlé prevedenie. No nie je problém prestriekať to do čiernej farby. No a neviem sa rozhodnúť. Ja viem, poviete si daj si farbu akú chceš, ty sa na to budeš kukať. No to je práve problém rozhodnúť sa. Ktoré prevedenie by ste si zvolili vy, keby ste mali možnosť vlastniť tento gramofón? Môj názor je zhruba nasledovný.

U svetlého prevedenia takpovediac vidno akýsi odkaz na predchádzajúci model NC 450. Proste taká náväznosť, podoba. Príbuzenstvo gramofónov. Týmto viacmenej vidno vek gramofónu nakoľko svetlé drevo budí dojem konca 70tych a začiatku 80 rokov. Proste gramofón v tomto prevedení a zachovalom stave vypadá ako krásny historický kúsok. Niečo ako veterán. Na druhej strane ten ovládací panel s LEDkami vypadá ako päsť na oko. A hoci je to originál, neznalý by povedal že to nejaký kutil dorobil. Ak k tomu gramofónu mám pristupovať ako ku "modelu ala dědeček", tak tie LEDky pôsobia divne.

Čierne prevedenie mi príde modernejšie. Prípadne akýsi odkaz na ProJect. Budí to vo mne dojem že v čiernej farbe vypadá ten gramofón viac HiFi než v skutočnosti je. Otázne je, či to není gýčové robiť všetko pre to aby 25 ročný gramofón vypadal ako moderný.

Aký je váš názor? Svetlý gramofon, alebo čierny?

Obrázek

Obrázek

Edit Aleska: Příspěvek špatně zařazen, patří do "Ráj analogu", ne do obecné diskuse.

martin110r
Kontaktovat uživatele:

Re: TESLA NC452 - aké prevedenie?

No tak díky za rady. Trčí to tu vyvesené 2 dni a nikto nenapíše jedno jediné slovo.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Nebuď hned nevrlej.Je víkend a lidi se těší z jara a nesedí u pc.Barva je věcí vkusu.Černá dobrá a vděčná ale zase více je vidět prach.Přírodní dýhu najdeš i u hodně dražších gramofonů.A teď babo raď.Rozhlédni se po místnosti a koukej jakou máš barvu nábytku. *hura*

martin110r
Kontaktovat uživatele:

Nj, farba nábytku jednoznačne vraví svetlé vyhotovenie. Nábytok svetlý, ba dokonca celá miestnosť obložená svetlým drevom. Proste ono by to pasovalo.

Na druhej strane, skôr než som gramofón dal na renováciu tak bol čierny. A síce v tej miestnosti malinko "kričal" - na svetlom nábytku čierny gramofón, v tej farbe proste vypadal pekne. O tom prachu tiež viem svoje. Stačilo vyčistiť ihlu po prehratí strany a už bola pod ihlou kupka prachu.

Proste u toho svetlého furt nemôžem prísť na chuť tomu čiernemu panelu. Keby bol táky béžový, tak čert ho vezmi. Už kukám po internete fotky iných gramofónov, či je takáto kombinácia normálna alebo je to blbé uváženie Tesly.

Fakt neviem čo nechať spraviť.

ron

Příspěvek od ron »

Ja by som volil drevo a niekoľko vrstiev laku. Led u stroboskopu by som vymenil za oranžové,ktoré nebudú tak nápadné. Výsledok by mohol vyzerať takto:

Obrázek

Sám som uvažoval o drevenom dýhovaní Dualu CS-435 pri jeho renovácii, ale vzhľadom k tomu že sa nejedná o žiaden highend, som od toho upustil.

A ešte jeden odkaz na renovovanú 452jku

martin110r
Kontaktovat uživatele:

No po celú dobu mi vadilo čierne ramienko a čierny panel s tlačítkami na svetlom podklade. Ale vidím že s takouto kombináciou nemá problém ani Pro Ject za necelých 4000 eur (http://www.tophudba.sk/pro-ject-xtension-1420), tak asi tá kombinácia nebude až taká dizajnová zvrhlosť, pri ktorej by vzhľad utrpel.

Tak som pánovi čo mi renovuje gramec definitívne potvrdil svetlý sokl. Na foto je sokl, ktorý by som mal mať v prípade že si zvolím svetlé prevedenie. Sorry za kvalitu. Pán Zatloukal (údajne bývalý zamestnanec Tesly Litovel) mi to poslal ako MMS. Podľa jeho slov je to posledný sokl čo má. Ale inak bol ochotný že ho môže prestriekať na čiernu farbu. Tak ho nechám v tomto prevedení.

Čo sa týka LEDiek si to ešte premyslím.

Mimochodom niekde na internete som čítal že ľudia dávajú do gramofónov plastelínu a podobné materiály. K čomu to je dobré?

Obrázek

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Tlumení vybrací atd.Nebuď línej hledat.V pravo nahoře máš vyhledávač.

Odpovědět