TESLA NC500
TESLA NC500
Zdravím, mám jen hloupou otázku. Koupil jsem si nc 500 a chci se zeptat, jestli při přehrávání může být víko gramofonu zavřené, když mi trochu přitlačí raménko pro zavažíčko dolů(tím zvýší tlak?), nebo to musí být otevřené.
děkuji
děkuji
Re: TESLA NC500
Přítlak určitě nezvýšíš (asi malinko pozměníš hodnotu antiskatu). Jinak sice nejsem odborník přes Tesly, ale řekl bych že se kryt gramofonu v žádném případě nemá dotýkat "funkčních" částí gramofonu. Tedy včetně držáku závaží antiskatu. Možná by se dal ten držák závaží trochu ohnout. Ale nejsem si jist tím jestli se tím nějak rapidně nezmění právě antiskate.
Kryt samozřejmě zavřený mít můžeš.
Kryt samozřejmě zavřený mít můžeš.
omlouvám se, nemyslel jsem přítlak, ale antiskate 

kazdopadne je to nesmysl, aby dekl prekazel. neco je spatne.
Taky si myslím,ze je to špatně,nic nesmí překážet a nebo na něco tlačit,ale já třeba poslouchám gramo bez víka,i když mi tam nic nepřekáží
kryt by mal byt dole, ked uz kvoli inemu nie tak kvoli moznemu odlahcovaniu ramienkap z dovodu statickeho naboja medzi deklom a ramienkom
Vlasec mezi ramínkem a očkem na tom držáku by měl být přibližně ve vodorovné poloze v ní nemá šanci šanci dotknout se víka. Pokud je výš tak ho musíš ohnout dolu.

To jako fakt? Odkaz na nějaké vysvětlení a odhad velikosti by nebyl? Přijde mi to jako nesmysl.blesk666 píše:moznemu odlahcovaniu ramienkap z dovodu statickeho naboja medzi deklom a ramienkom
Už jsem to vyřešil. Trošku jsem "pacičku přihnul" a vše je v pohodě 

má být za provozu zavřený a dokonce se to doporučuje (ochrana mechanismu, desky) navíc z velké míry eliminuje akustickou zpětnou vazbu na přenosku (mikrofoničnost) z dunících repro boxů