Testy s kobercem

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
xronos
Kontaktovat uživatele:

Testy s kobercem

Příspěvek od xronos »

Zdravím všechny,

v blízké budoucnosti bych rád doplnil obývák kobercem ... a to jak za účelem estetickým tak i zvukovo-vylepšujícím.
Rozhodnutí odkládám s ohledem na tyto skutečnosti:
1. dětičky jsou prasata a jeden koberec už putoval pryč (ty fleky od pribiňáčků, jogurtů apod. už nešlo vyčistit) (přiznám se, že i já tam jednou rozlil víno :oops: )
2. nevím, jak přesně se bude charakteristika zvuku měnit v závislosti na materiálu koberce, jeho velikosti a z toho vyplývající umístění. Plán je dát koberec mezi sedačku a bedny (tedy nikoliv celoplošně)

S bodem (1) poradit nechci :), spíše s bodem (2) ... šlo by nějak vliv na zvuk testovat? Momentálně mě nic moc nenapadá ... maximálně třeba položit do tohoto prostoru peřiny :)

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Re: Testy s kobercem

Příspěvek od Zdeny »

xronos píše:Zdravím všechny,

v blízké budoucnosti bych rád doplnil obývák kobercem ... a to jak za účelem estetickým tak i zvukovo-vylepšujícím.
Rozhodnutí odkládám s ohledem na tyto skutečnosti:
1. dětičky jsou prasata a jeden koberec už putoval pryč (ty fleky od pribiňáčků, jogurtů apod. už nešlo vyčistit) (přiznám se, že i já tam jednou rozlil víno :oops: )
2. nevím, jak přesně se bude charakteristika zvuku měnit v závislosti na materiálu koberce, jeho velikosti a z toho vyplývající umístění. Plán je dát koberec mezi sedačku a bedny (tedy nikoliv celoplošně)

S bodem (1) poradit nechci :), spíše s bodem (2) ... šlo by nějak vliv na zvuk testovat? Momentálně mě nic moc nenapadá ... maximálně třeba položit do tohoto prostoru peřiny :)
Určitě bude rozdíl v koberci, který je slabý a bez vlasů, než ten, který je hutný a vysoký. V každém případě si uvědom, že koberec ti zníží odraz na vysokých kmitočtech a se středním ahlubokým pásmem neudělá vůbec nic. Já to mám vyzkoušené - mám tak lokál koberec mezi sedačkou a bednami a zybteke je dřevěná podlaha.Když jsem doma sám a mám chuť, tak za sebe na zem naházím peřiny, matrace a ještě matrace opřu do rohů za sebou. A nevěřil bys, co to udělá s lokalizací - odrazy se daleko více potlačí a hudba dostane jinou dimenzi:-) Ale když přijde "velitel domu", radši to uklízím:-)

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

Zdravím,
téma: DIY úpravy malé poslechovky jste si pročetl?

Dále by bylo asi dobré uvést rozměry místnosti a možná i nějaký ten náčrt. Pokuste se nejprve prohledat fórum, je dost veliká pravděpodobnost, že se již na něco podobného někdo ptal.

xronos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xronos »

Zdeny: o tom "potlačení odrazivosti výšek" jsem četl ... nevím jestli si to představuju správně, ale znamená to, že budou méně "řezavé a drnčivé"? S basy většinou problém není (a přitom toho jsem se nejvíc bál), takže to, že to s nimy nic neudělá není problém. Spíš právě ty výšky jsou v některých nahrávkách už moc.
Ty peřiny do rohů každopádně vyzkouším.

samoT: Aleskovo vlákno (a nejen jeho) jsem samozřejmě četl (několikrát) a přiznám se, že ty informace jsou pro mě (jako začátečníka) mnohdy už moc odborné, takže se ptám tady takhle pro někoho asi "pitomě" :)

Odpovědět