"Teufel" ...help pls

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
dassulo
Kontaktovat uživatele:

"Teufel" ...help pls

Příspěvek od dassulo »

brej den :)

snazim sa poskladat si nejaku zostavicku "nizsej triedy" :) ...zatial som objednal receiver YAMAHA RX-497 T pricom otazka repro je este otvorena :) ...od znameho som dostal tip na nemecku znacku Teufel, pricom ma zaujal model Ultima 40

http://www.teufelaudio.com/stereo-speak ... ma-40.html

no s ohladom na to, ze znacka Teufel nedistribuuje svoje vyrobky do siete audio-predajni mam dost velky problem ziskat nejake referencie. Na nete som nasiel nejake recenzie, no kedze vsetky dostupne info su v nemcine, ktoru neovladam, mohol som sa spolahnut len na google translator a kto ma skusenost, vie, ze to mi asi vela neprezradilo :lol: ...aj ked "zaverecne hodnotenia" boli v prospech Ultima 40, opisujuc ich ako vyrobok v style "vela muziky za malo penez" *palec* chcem sa spytat ci niekto z vas so spominanou znackou nema skusenosti, s ktorymi by sa rad podelil :)

Za eventualny zaujem poradit vopred dakujem :)

S pozdravom dassulo

Mirasss
Kontaktovat uživatele:

Re: "Teufel" ...help pls

Příspěvek od Mirasss »

Také by mě zajímalo, jestli má někdo nějakou zkušenost s těmito repro.

Ultima 40, které německý server AUDIO hodnotil 70 body ze 100, mají těd ve slevě za 299 EUR.

http://www.teufelaudio.com/sale/ultima-40-p3756.html

Předem děkuji za jakékoliv info.

Underbeat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Underbeat »

Mně mají přijít Teufely 40 MK2 v pondělí, tak jsem moc zvědavej. Kdyžtak sem pak krátce poreferuju :)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

dassulo:
Teufel se chlubí 8týdenní lhůtou na vrácení zboží. Takže můžeš v klidu vyzkoušet u sebe doma.
Bohužel na jejich stránkách nevidím žádné podrobnosti, za jakých okolností lze výrobky případně vrátit. Ale to se dá vyřešit mailem s dotazem.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Jejich tehdy spickovy model „Ultima 800“ jsem, asi pred ctyrmi lety, slysel u meho tehdejsiho kolegy z prace na zesilovaci Musical Fidelity „A5.5“ a zvuk se mi moc libil. Staly tenkrat asi 3.000€ a za tu cenu to byl opravdu poradny narez.
Jak hraji jejich nove modely sice nevim, ale tim, ze se “Teufel” vyhyba obchodnim retezcum a prodava primo, si jiste muze dovolit nacpat nejaky ten “€uron“ navic do kvality vyrobku. A to je znat. *thumbs up*
Takze myslim, ze asi ani ty „40-ky“ urcite zadna "orezavatka" nebudou. :)

Tady je jeste kratky vytah z „Obchodnich podminek“ tykajici se moznosti jejich vraceni:

c) Vertragliches Rückgaberecht

Für alle Produkte mit Ausnahme der Teufel-Geschenk-Gutscheine gewährt Ihnen Lautsprecher Teufel über das gesetzliche Widerrufsrecht hinaus ein vertragliches Rückgaberecht, das am Tage nach dem Ablauf des gesetzlichen Widerrufsrechts in Kraft tritt und acht Wochen, nachdem die Ware, die Sie zurückgeben möchten, bei Ihnen eingegangen ist, endet. Ihr gesetzliches Widerrufsrecht bleibt davon unberührt.

Voraussetzung für die Ausübung des vertraglichen Rückgaberechts ist, dass die Ware sich in einem ordnungsgemäßen, unbeschädigten Zustand befindet und nicht von Ihnen individuell gestaltet wurde (z.B. Lackierung von Bausätzen). Ausgenommen vom vertraglichen Rückgaberecht sind Kabel, die von Ihnen zerschnitten bzw. zugeschnitten wurden.

Cesky:
Pro vsechny vyrobky, s vyjimkou darkovych pokazek, zacne den po uplynuti zakonne 14-ti denni lhuty, platit “osmitydenni” lhuta pro poslani zpet.
Ta ale konci osm tydnu od obdrzeni zbozi, takze ty dva tydny zakonne lhuty se vlastne take pocitaji, coz znamena, ze "Teufel" navic pridava "jen" sest tydnu. :)

Podminkou je vratit vyrobek neposkozeny, nepozmeneny (napriklad prelakovaný :lol: ) a lhuta se take nevztahuje na kabely, ktere zakaznik rozstrihne nebo zkrati.

I tak je tenhle servis spickovy a svedci o tom, ze si je „Teufel“ asi pomerne dost jisty, ze se mu tech beden prilis mnoho nevrati.

Kompletni „Obchodni podminky“ (AGB) zde:

http://www.teufel.de/agb.html#_Hlk253058695

Underbeat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Underbeat »

Tak už jsem se dočkal a měl jsem tu čest strávit první den s reproduktory Teufel Ultima 40 MKII. A první dojmy? Je to opravdu neskutečnej rozdíl oproti mým bývalým regálovkám B&W DM 602 S1. Nejvíce mě u nich okouzlil parádní přednes bassů, který jde hezky od spoda a tudíž se mi jevíc jako ideální repro na elektronickou hudbu, kterou taky z 90% poslouchám. Oproti mým předchozím repro jsou plné detailů, s nádhernými výškami a neméně tomu je tak i u středů. Bohužel nemůžu porovnávat se stotisícovými modely, jelikož sám jsem doma nikdy takový model neměl, ale každopádně za cenu (cca 13500,- Kč) si myslím, že u nás nemájí vůbec konkurenci. V téhle cenové reraci jsem už pár kousků repro slyšel a s jistotou můžu říct, že tyhle hrají s předstihem nejlépe. Jinak to žhavím z AV Receiveru od Yamahy, konkrétně model RX-773. Zapojení mám na Bi-Amp a rozdíl oproti normálnímu zapojení je opravdu znát. Věřím také že s kvalitním (dražším) setero zesilovačem repro zahrají ještě o stupeň lépe, ale už i tak s Av Receiverem je to opravdu požitek. Za mě rozhodně doporučuji !!!

Odpovědět