Tlumící výplň hifi stojanu
Tlumící výplň hifi stojanu
Ocelový nebo litinový granulát? Co je vhodnější pro výplň kovových trubek hifi stojanu?
Re: Tlumící výplň hifi stojanu
Používa sa aj piesok.Rozne broky na pieskovanie.Ale nalepšie by bolo zaliať olovom. 

Největším problémem u materiálů určených k otryskávání bude sehnat potřebné, tj. malé množství. Výrobci jako nejmenší balení budou dodávat pytle po 25 kg a většinou budou chtít odebrat celou paletu (1t).
Nejschůdnější cesta je tedy spočítat si objem co potřebuješ a najít někoho v okolí, co má tryskací stroj s prosbou o odprodej jen potřebného množství. Já jsem do vnitřku stojanu pod zesilovače a PC použil litinové broky o průměru 1,25 - 2,5 mm.
Dnes bych ale klidně použil i sušený písek určený k zasypávání zámkové dlažby. Je opět po 20 či 25 kg a k dostání prakticky v každé prodejně stavebnin, kde vedou dlažbu. A co zbude navíc, někde se použije, třeba jako přísada do zeminy ke kytičkám
Nejschůdnější cesta je tedy spočítat si objem co potřebuješ a najít někoho v okolí, co má tryskací stroj s prosbou o odprodej jen potřebného množství. Já jsem do vnitřku stojanu pod zesilovače a PC použil litinové broky o průměru 1,25 - 2,5 mm.
Dnes bych ale klidně použil i sušený písek určený k zasypávání zámkové dlažby. Je opět po 20 či 25 kg a k dostání prakticky v každé prodejně stavebnin, kde vedou dlažbu. A co zbude navíc, někde se použije, třeba jako přísada do zeminy ke kytičkám

Já jsem třeba reprobedny vyplnil pískem co radil Aleska.Může to být i písek do čističek bazénů.Chtěl jsem olověné broky které jsou v nabídce v jednom z Eshopů s elektronikou ale cena byla trošku jinde...
Zaliať olovom to som srandoval.
Hmota v stojane by mala pohlcovať tie rozne rezonancie.Ale kludne može byť aj kombinácia olovených brokov,rozne hrubého piesku,poprípade aj tých ocelových alebo liatinových brokov,guličiek.

Si naberte písek u řeky, ne? Je to směs různých velikostí, což je výhoda. Akorát by se měl vyprat. Tak jsem to udělal, když jsem používal stojany.
Firma WISTA nabízí dodávku na dobírku po 25 kg - mohu si vybrat buďto litinový nebo ocelový granulát.
Z odpovědí zatím vyplývá, že z hlediska tlumení je celkem jedno, zda ocel nebo litinu?
Písek apod. nehodlám použít.
Z odpovědí zatím vyplývá, že z hlediska tlumení je celkem jedno, zda ocel nebo litinu?
Písek apod. nehodlám použít.
Z hlediska tlumení bude lepší litina. (Ovšem pořád horší než písek
)

Měla by montážní pěna nějaký tlumící efekt?
Určite,ale sa zamysli. Učinok bude malí.Ten rozne hrubý piesok ,vyvarený vo vriacej vode je najlacnejšie a určite kvalitnejšie riešenie.
Stačí si spraviť pár krát vylet ku rieke,potoku kde je niaky pekný štrk,a nabrať do ruksaku a máš to vyriešené.
Stačí si spraviť pár krát vylet ku rieke,potoku kde je niaky pekný štrk,a nabrať do ruksaku a máš to vyriešené.
Presne ako to tu už petrL píše.petrL píše:Si naberte písek u řeky, ne? Je to směs různých velikostí, což je výhoda. Akorát by se měl vyprat. Tak jsem to udělal, když jsem používal stojany.
Prosím, pouze věcné příspěvky! Děkuji.tujatuja píše:Měla by montážní pěna nějaký tlumící efekt?
Tlmiaca výplň stojanu
Nemyslím, že by sa tlmenie stojanu malo brať ako rozhodujúce, určite menej, ako tlmenie ozvučnice - užitočného objemu, či jej vnútorných plôch. Má však svoj význam.
Kremičitý piesok sa mi osvedčil najviac - dobre sa sním manipuluje, hladko sa sype do voľného objemu, alebo do obalu v prípade, že stojan má otvory na
kabeláž apod. Má vysokú mernú hmotnosť aj antirezonančné vlastnosti, horšie sa viaže na cement v prípade liatej výplne, ale to môže byť v tejto aplikácii aj výhoda.
PUR pena je tiež riešenie, ale určite nie tak účinné, ako piesok, či broky, nehovoriac o stabilizácii stojanu.
Kremičitý piesok sa mi osvedčil najviac - dobre sa sním manipuluje, hladko sa sype do voľného objemu, alebo do obalu v prípade, že stojan má otvory na
kabeláž apod. Má vysokú mernú hmotnosť aj antirezonančné vlastnosti, horšie sa viaže na cement v prípade liatej výplne, ale to môže byť v tejto aplikácii aj výhoda.
PUR pena je tiež riešenie, ale určite nie tak účinné, ako piesok, či broky, nehovoriac o stabilizácii stojanu.
Nemusíš dalej riešiť či PUR penu !jimmi píše:Určite,ale sa zamysli. Učinok bude malí.