Transport pro stream službu Spotify (popř. i Tidal, NAS)

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
zabiny007

Transport pro stream službu Spotify (popř. i Tidal, NAS)

Příspěvek od zabiny007 »

Ahoj, v digihifi jsem začtečník, takže možná budu mít pro někoho "stupidní dotaz", ale:
Existuje nějaké zařízení, které by sloužilo čistě pro stream muziky ze Spotify s digi výstupem a ovládáním přes Android? Jako bonus může být i Tidal či NAS, ale to není podmínkou. Spotify používám hlavně v autě a v PC, ale občas bych si chtěl něco poslechnout i na sestavě. Aktuálně to řeším přes mobil a bluetooth Project S. Předpokládám však, že existuje i kvalitativně lepší řešení. Nechci však kupovat zbytečně streamer s DAC, který bych nevyužil.
Díky!

Odar

Re: Transport pro stream službu Spotify (popř. i Tidal, NAS)

Příspěvek od Odar »

Raspberry + OpenElec / LibreElec, alebo nejaku hotovu skatulu - aktualne trebars http://pc.zoznam.sk/beelink-gt1-ultimat ... -androidom Takych skatul kupis kopec.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

http://cubox-i.cz/mini-pc/11-cuboxtv.html
Umí i Tidal,NAS,lze ovládat přes aplikaci z mobilu nebo tabletu,do budoucna umí nativně USB DAC,kdybys chtěl rozšířit ;)

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

Díky, všechny typy vypadají dobře, na první dobrou se mi líbí Cubox a i Chromecast. Zkusím na ně kouknout podrobně.
Máte někdo s nimi reálné zkušenosti?

Odar

Příspěvek od Odar »

Vcera som skusal Addon-y v Kodi pre Spotify a ten, co je tam oficialne podporuje len Premium Account. Treba s tym pocitat, alebo bude treba najst cosi ine - mozno v alternativnych repo. To sa mi uz hladat nechcelo.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

Mam Premium Family, tak to by snad mohlo být OK. Ale díky moc za upozornění.

jisk
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jisk »

Možná offtopic, protože se jedná o streamer, ale případně pro další inspiraci:
po různých několikaletých experimentech s PC, NB, operačnámi systémy a přehrávači, Wasapi a Asio, externími DAC atd. jsem dospěl k jednoduchému řešení na muziku - přehrávač Bluesound Node 2

http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... und-node-2

Jednoduchá instalace, implantované Spotify a Tidal, různé možnosti připojení - propojení, vlastní DAC se slušným zvukem nebo výstup SPDIF+optika na externí DAC, ovládání přes Android z mobilu nebo tabletu.
Hudebně a obslužně pro moje potřeby mohu potvrdit zatím jen ty nejlepší zkušenosti.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

to jisk
Díky za typ, ale to je přesně ten typ investice, které bych se rád vyhnul, pokud to bude možné. Digi je pro mne aktuálně okrajová záležitost na pouštění podkresu nebo při hledání typů na nákup fyzických nosičů.

brrouk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brrouk »

Já osobně mám toto pořešené přes mini PC Minix Neo.
Běhá to na Androidu, má to i predinstalované KODI.
Akorát nepoužívám ad-on v Kodi, ale normálně jsem si stáhnul appku Spotifly, protože se dá ovládat z mobilu (nejdřív se zapne Minix, potom se na mobilu přepne na jakém zařízení se má přehrávat, a písničky si měním normálně na mobilu- třeba když sedím na zahradě)
Propojené s AV zesilovačem to mám optikou.
Celé to stálo před 2 roky asi 4000, já přes to jedu hlavně filmy, zaplatil jsem si premium jednoho českého doplňku, kde jsou filmy ve Full HD i s 5.1 zvukem a spokojenost.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Ten Cubox používá na mé doporučení soused a je spokojen.Pouští z něj hudbu jak z NAS,HDD,tak Tidal,používá i na přehrávání videa,přes HDMI propojené s projektorem,optikou do AVR.Já to mám vpodstatě stejné,ale mám ten pasivní mini PC Zotac,systém je stejný.Obrovskou výhodou Openelec je,že umí nativně snad všechny DACy,což v případě nástavby v Androidu bohužel není.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

Tak vyhrál Cubox TV, splňuje co jsem chtěl, podpora videa, HDMI výstup i "LAN jsou příjemnosti navíc, tak jsem jej objednal.
Dám pak vědět, jak to s ním funguje v praxi.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

to TERAHERA
Tak Cubox je doma, ale zatím jsem rozpačitý - zdířka na optiku je tak utopena, že tam nejde dát žádný z kabelů, který mám, takže zatím zapojeno vše přes HDMI. Nemohu najít Spotify (Tidal tam je) a došlo mi pozdě, že ani ty jsi jej nezmiňoval - nebo to jde doinstalovat? Zatím jsem to nějak úplně podrobně nezkoumal.
Pak ovládání - přes Android jsem stáhl Kore, které ale funguje jen jako klasický tlačítkový ovladač. Existuje i nějaké sofistikovanější řešení?
A zobrazovací profil - je tam spousta možností - zkoušeli jste jich více? Co se osvědčilo nejvíc?
Díky

Odar

Příspěvek od Odar »

Bezi tam Kodi. Tak?

Mozes ovladat cez telefon / tablet. Oficialny ovladac je Kore, ja mam kupeny Yatse.

Ako to nastavit si vygooglis (trebars):
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Xwqibi8j898[/youtube]

Doplnky sa instaluju cez sekciu Add-ons.

Odpovědět