Typy na reprokabel při přechodu na vertikální biamp

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
zabiny007

Typy na reprokabel při přechodu na vertikální biamp

Příspěvek od zabiny007 »

Ahoj,
po rozšíření sestavy o další zesák PRIMARE A30,2 a s přechodem na vertikální biamping potřebuji vyměnit kabeláž k reprákům. S touto výměnou mám dva dotazy:

1) raději ke každé bedně dva kabely SingleWire nebo jeden Biamp? (cenově výhodnější je BA řešení, ale ne každý výrobce to nabízí...)

2) doposud jsem byl spokojen s AQ Gibraltar. Při této výměně bych rád vyzkoušel i nějaké alternativy a rozhodl se na základě poslechu u mne doma. Doporučíte mi, po čem koukat a co určitě při poslechu nevynechat? Zatím mám domluveno AQ OAK, InAkustik LS1203, Oyaide Across 3000, Acoustic Revive SPC Reference, kontaktoval jsem Paola. Myslím, že si z tohoto již vyberu, přesto se raději chci zeptat, zda mi nedáte doporučení na nějaký kablík, kterých bych měl ještě do výběru zařadit.

Děkuji

openspace
Kontaktovat uživatele:

Re: Typy na reprokabel při přechodu na vertikální biamp

Příspěvek od openspace »

Dobrý den,
poradil by mi někdo prosím se správným zapojením biampingu? Nechce se mi na to zbytečně zakládat nové vlákno a plevelit tady.

1) do kterých XLR vstupů na koncových zesilovačích to propojit s předzesilovačem

2) dá se to propojit jednou sadou kabelů a spojkou na reproduktorech nebo musím mít kabel a 4 svorky?

Děkuji

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Napiš jaké komponenty chceš propojit.

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Pokud chceš spojit jen tyto dva kusy tak máš obyčejné stereo.
Pokud máš 2 konce 462 tak je lze použít ve dvou variantách. A to jako bi-amping horizontální a nebo vertikální. To znamená že oba konce připojíš k předzesu (celkem 4ks xlr) jako stereo konce. Jeden připojíš na svorky výšek a ten druhý na svorky pro basy. Tomuto zapojení se říká horizontální. Vertikální způsob je opačný. Zase připojíš k předzesu akorát že do jednoho konce půjdou 2xlr stejného kanálu (tedy buď R nebo L) a z něj připojíš zase 2 repro kabely zvlášť pro basy a výšky. U obou případů musí být z repro vytažené propojky z repro terminálu.

openspace
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od openspace »

Preferuje se některá z variant kvůli kvalitě zvuku? Jinak díky moc

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Kdysi jsem to testoval se starými Rotely. Zkoušel jsem všechny varianty včetně můstku. A každá varianta zvuk posunula trochu jinak. Horizontální rozdělení pomohlo jednotlivému rozlišení basu a výšek. Vertikální, separoval kanály vice od sebe. A v můstku bylo vše hlasitější ale s horší kontrolou (protože bedny šli na basech k 2,8 Ohmů). Předpokládám že každý preferuje něco jiného podle konkrétního párováni s bednami. V tvém případě bych dal přednost vertikálnímu zapojení. Protože mají opravdu velký výkon. Dal bych konce poblíž beden a díky tomu ušetříš na krátkých repro kabelech.
Ještě bych dodal že celkové zlepšení není až tak velké jak by se čekalo k ceně konce x2. Proto když vidím zapojení více zesilovačů tak většinou kombinují různé výkony pro basy a výšky. Nebo na bas silnější AB a na výšky čisté A s pár watty. Podmínka je stejný Gain na koncovém zesilovači.

Odpovědět