Ahoj,
po rozšíření sestavy o další zesák PRIMARE A30,2 a s přechodem na vertikální biamping potřebuji vyměnit kabeláž k reprákům. S touto výměnou mám dva dotazy:
1) raději ke každé bedně dva kabely SingleWire nebo jeden Biamp? (cenově výhodnější je BA řešení, ale ne každý výrobce to nabízí...)
2) doposud jsem byl spokojen s AQ Gibraltar. Při této výměně bych rád vyzkoušel i nějaké alternativy a rozhodl se na základě poslechu u mne doma. Doporučíte mi, po čem koukat a co určitě při poslechu nevynechat? Zatím mám domluveno AQ OAK, InAkustik LS1203, Oyaide Across 3000, Acoustic Revive SPC Reference, kontaktoval jsem Paola. Myslím, že si z tohoto již vyberu, přesto se raději chci zeptat, zda mi nedáte doporučení na nějaký kablík, kterých bych měl ještě do výběru zařadit.
Děkuji
Typy na reprokabel při přechodu na vertikální biamp
Re: Typy na reprokabel při přechodu na vertikální biamp
Dobrý den,
poradil by mi někdo prosím se správným zapojením biampingu? Nechce se mi na to zbytečně zakládat nové vlákno a plevelit tady.
1) do kterých XLR vstupů na koncových zesilovačích to propojit s předzesilovačem
2) dá se to propojit jednou sadou kabelů a spojkou na reproduktorech nebo musím mít kabel a 4 svorky?
Děkuji
poradil by mi někdo prosím se správným zapojením biampingu? Nechce se mi na to zbytečně zakládat nové vlákno a plevelit tady.
1) do kterých XLR vstupů na koncových zesilovačích to propojit s předzesilovačem
2) dá se to propojit jednou sadou kabelů a spojkou na reproduktorech nebo musím mít kabel a 4 svorky?
Děkuji
Napiš jaké komponenty chceš propojit.
MC462 + C53 ....
díky
díky
Pokud chceš spojit jen tyto dva kusy tak máš obyčejné stereo.
Pokud máš 2 konce 462 tak je lze použít ve dvou variantách. A to jako bi-amping horizontální a nebo vertikální. To znamená že oba konce připojíš k předzesu (celkem 4ks xlr) jako stereo konce. Jeden připojíš na svorky výšek a ten druhý na svorky pro basy. Tomuto zapojení se říká horizontální. Vertikální způsob je opačný. Zase připojíš k předzesu akorát že do jednoho konce půjdou 2xlr stejného kanálu (tedy buď R nebo L) a z něj připojíš zase 2 repro kabely zvlášť pro basy a výšky. U obou případů musí být z repro vytažené propojky z repro terminálu.
Pokud máš 2 konce 462 tak je lze použít ve dvou variantách. A to jako bi-amping horizontální a nebo vertikální. To znamená že oba konce připojíš k předzesu (celkem 4ks xlr) jako stereo konce. Jeden připojíš na svorky výšek a ten druhý na svorky pro basy. Tomuto zapojení se říká horizontální. Vertikální způsob je opačný. Zase připojíš k předzesu akorát že do jednoho konce půjdou 2xlr stejného kanálu (tedy buď R nebo L) a z něj připojíš zase 2 repro kabely zvlášť pro basy a výšky. U obou případů musí být z repro vytažené propojky z repro terminálu.
Preferuje se některá z variant kvůli kvalitě zvuku? Jinak díky moc
Kdysi jsem to testoval se starými Rotely. Zkoušel jsem všechny varianty včetně můstku. A každá varianta zvuk posunula trochu jinak. Horizontální rozdělení pomohlo jednotlivému rozlišení basu a výšek. Vertikální, separoval kanály vice od sebe. A v můstku bylo vše hlasitější ale s horší kontrolou (protože bedny šli na basech k 2,8 Ohmů). Předpokládám že každý preferuje něco jiného podle konkrétního párováni s bednami. V tvém případě bych dal přednost vertikálnímu zapojení. Protože mají opravdu velký výkon. Dal bych konce poblíž beden a díky tomu ušetříš na krátkých repro kabelech.
Ještě bych dodal že celkové zlepšení není až tak velké jak by se čekalo k ceně konce x2. Proto když vidím zapojení více zesilovačů tak většinou kombinují různé výkony pro basy a výšky. Nebo na bas silnější AB a na výšky čisté A s pár watty. Podmínka je stejný Gain na koncovém zesilovači.
Ještě bych dodal že celkové zlepšení není až tak velké jak by se čekalo k ceně konce x2. Proto když vidím zapojení více zesilovačů tak většinou kombinují různé výkony pro basy a výšky. Nebo na bas silnější AB a na výšky čisté A s pár watty. Podmínka je stejný Gain na koncovém zesilovači.