Umiestnenie dvoch subwooferov blízko seba

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Trymore
Kontaktovat uživatele:

Umiestnenie dvoch subwooferov blízko seba

Příspěvek od Trymore »

Viem čosi o výhodách použitia dvoch subwooferov, avšak ma zaujíma, či má zmysel zapojiť dva subwoofre aj v tak malej vzdialenosti od seba, ako vidieť na prvom obrázku:

Obrázek

Určite výhodnejšie je umiestniť subwoofre do protiľahlých rohov, ale ja túto možnosť nemám a z estetického hľadiska ju ani nepreferujem. Ak varianta číslo jedna bude pre dva subwoofre nevhodná, bude to stačiť zapojiť aj takto ako vidieť na druhom obrázku, aby sa naplno prejavil efekt dvoch subov?

Obrázek

Má niekto skúseností s umiestňovaním subwooferov v podobných pozíciách?

Osobne preferujem prvé usporiadanie, najmä z estetického a priestorového hľadiska, ale nerád by som platil za dva suby, ak to isté zvládne aj jeden.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Umiestnenie dvoch subwooferov blízko seba

Příspěvek od drfish »

Mám umístěný jeden sub vedle televize jako je to na tom prvním obrázku. Jedno vím jistě, chtěl bych na druhou stranu TV ještě druhý, jenže BW CM rosenut už se neprodává. Pokud je možnost, nepochybně dva suby, ten jeden je málo. I když se všude píše, že basy nejsou směrové, já je tedy na levé straně při filmu poněkud postrádám. *jupi*

Trymore
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trymore »

Takže myslíš, že aj keď budú suby tak blízko seba (cca 80 cm) tak sa ich lokalizácia trocha eliminuje?

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

No já bych je býval měl taky nějakých 120 od sebe. Myslím, že by to ničemu nevadilo a zvuk by byl určitě plnější než teď. Teď mi to na té levé straně tak nějak chybí. Ovšem jestli by existovalo lepší umístění, to fakt netuším. Nešoupal jsem bednama, nemám na to energii...

Trymore
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trymore »

Miestnosť, v ktorej momentálne počúvam hudbu (bez subov):
Obrázek
1 - posluchový bod pri stene
2 - menej častý posluchový bod v strede miestnosti

a takto nejako si predstavujem, čo by som dosiahol použitím dvoch subov umiestnených tak, ako vidieť na obrázku vyššie:
Obrázek

šedá a čierna krivka predstavujú momentálny stav, chcem sa priblížiť svetlo zelenej krivke. Je to možné?

Odpovědět