Umíštění zesilovače v sestavě

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
gotzilák
Příspěvky: 62
Registrován: 18 úno 2010 18:40
Kontaktovat uživatele:

Umíštění zesilovače v sestavě

Příspěvek od gotzilák »

Bavil jsem se zde o spotřebě zesilovače a o digitálním rádiu,protože si domnívám že telekomukace dělají strašnou chybu když ruší analog,vždyť si vemte domácnosti, analog na pracovištích ale hlavně analog v autech,kde lidí poslouchají analogové rádio? To jsem chtěl napsat jen na úvod,ale hlavně bych se chtěl zeptat na rozmístěný komponentů v audiu. Všiml jsem si že většina milovníků hudby má zesilovač dole a na něm jsou umístěny komponety. Já mám zesilovač vždy nahoře protože Luxman L430 se po delším poslech trochu zahřívá a ostatní komponety pod ním. Ale někdy se mi to *2thumbsup* hle moc nevyhovuje. Proto prosím o radu.Když budu mít zesilovač dole a na něm komponenty,mám obavy zda by nedošlo k poškození zesilovače.

Uživatelský avatar
PítrsPraha
Příspěvky: 3579
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Znovu se ptám

Příspěvek od PítrsPraha »

Spis nez zniceni komponent je ve hre zkraceni jejich zivotnosti diky vetsimu tepelnemu namahani.

Pokud chces mit klid, rid se doporucenim vyrobce.

(zmen prosim nazev vlakna na neco inteligentnejsiho, viz pravidla fora)

Uživatelský avatar
fox
Příspěvky: 2092
Registrován: 07 črc 2008 10:03
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Znovu se ptám

Příspěvek od fox »

Když ho budeš mít v racku, s dostatečným odvětráním, může být i dole. Stavět komponenty na sebe není zrovna pravé ořechové.
Michell Gyrodec/Orbe,SME V,Lyra Delos,RCM,step up trafo MgBeran,Esoteric DV60,Stream box RS,Music First Audio,Audia Flight 100 MK4, Red Wine Audio,Tannoy Turnberry GR+ST100,Acoustic Revive,WBT ...

S499_1023
Příspěvky: 1366
Registrován: 21 říj 2008 18:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Znovu se ptám

Příspěvek od S499_1023 »

V autě mám dávno rádio s DAB+, takže většinou poslouchám to (pokud je signál dotyčné stanice přítomen, rádio automaticky přepne na DAB+), konec analogu mě může sRath maximálně kvůli nevyužitelnosti mých vintage tunerů a receiverů ale co nadělám. Určitě bude někdo vyrábět modulátor.

gotzilák
Příspěvky: 62
Registrován: 18 úno 2010 18:40
Kontaktovat uživatele:

Re: Znovu se ptám

Příspěvek od gotzilák »

Modulátor určitě nebude podle, jak píší v intenetu jak na digitální televizí .PítrsPraha omlouvám se jestli jsem nevyužíl takové data jak si dotyčný představuje,

S499_1023
Příspěvky: 1366
Registrován: 21 říj 2008 18:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Znovu se ptám

Příspěvek od S499_1023 »

Gotziláku, obávám se, že jsem Tvůj příspěvek nedokázal rozklíčovat.

Uživatelský avatar
PítrsPraha
Příspěvky: 3579
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Znovu se ptám

Příspěvek od PítrsPraha »

Ani já. Napiš to prosím v češtině ;-).

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 4 hosti