Zdravím,
Po dědečkovi jsem dostal Magnetofon unitra zk 146 stereo. Přehrávání funguje dobře, ale na stop a přetáčení to začne pískat a dělat nesnesitelné zvuky. Přetáčení dozadu nefunguje vůbec. Nahrávání funguje, ale zvuk je takový tlumený (nahrával jsem přes jack z počítače). Magnetofon jsem nijak nečistil. Nemohl byste mi někdo poradit? Jsem tady nový a magnetofonům skoro vůbec nerozumím.
Předem díky
Unitra zrk zk 146 stereo
Re: Unitra zrk zk 146 stereo
Vyčistit hlavy a páskovou dráhu můžete, ale jinak se v tom nehrabejte a svěřte to někomu, kdo věci rozumí, udělal byste více škody, než užitku.
Děkuji za radu,
Neznáte náhodou ještě někoho kdo by opravoval Magnetofony v okolí Hradce Králové?
Děkuji
Neznáte náhodou ještě někoho kdo by opravoval Magnetofony v okolí Hradce Králové?
Děkuji
Bohužel ne, ale prohledejte internet, určitě se někdo najde. Pravděpodobně potřebuje jen vyčistit nebo seřídit mechaniku, na nahrávání bych se vykašlal. Cenu chtějte vědět předem.
"nesnesitelné zvuky" vycházejí z repráku nebo je produkuje mechanika aparátu ?
bez velkého rizika (při vypnutém magnetofonu ze sítě) můžeš - kromě hlav a páskové dráhy - pročistit vatičkou na špejli a lihem - převody mechaniky, pryžové obložení mezikol, řemínky apod. v krajnosti a nouzi zcela vyměnit za nové, velký výběr těchto je v KTS AME s.r.o. Hradec Králové no ne...
bez velkého rizika (při vypnutém magnetofonu ze sítě) můžeš - kromě hlav a páskové dráhy - pročistit vatičkou na špejli a lihem - převody mechaniky, pryžové obložení mezikol, řemínky apod. v krajnosti a nouzi zcela vyměnit za nové, velký výběr těchto je v KTS AME s.r.o. Hradec Králové no ne...
Řekl bych spíš, že je produkuje mechanika… reproduktor je v pořádku.
přidřený motor ? Unitra měla slabé notoricky odfláknuté no opravit (vyměnit) se dá, machanika je prakticky shodná s typem ZK147 pokud by se naskytl "dárce orgánů" rovněž mám dojem že se na výrobě podílela naše Tesla Pardubice
schéma zapojení, popis nastavení je v publikaci Bozděch, Josef: Magnetofony III
schéma zapojení, popis nastavení je v publikaci Bozděch, Josef: Magnetofony III