Upgrade domácího kina na delší dobu

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
stava
Kontaktovat uživatele:

Upgrade domácího kina na delší dobu

Příspěvek od stava »

Zdravím,

po delší době hodlám opět aktualizovat svou sestavu v obýváku. Aktuálně mám staré Logitech 5.1 reproduktory, ale ty přesunu nebo daruji dál. Rozhlížel jsem se co aktuálně se nosí a vyznat se v dnešní nabídce je velice těžké. Nicméně po pár dnech jsem si našel zajímavou nabídku, která by se v menším obýváku neměla ztratit, dobře zahrát zvuk filmu, neurazit při přehrávání muziky a potěšit při připojení opravdu kvalitních sluchátek. Můj zrak a výběr skončil na Denon AVR-X1500H + Polk T50, T30, T15, aktuálně v setu za 20k. Což je tak-nějak budget, který bych si i představil, nicméně za slušný upgrade bych si rád i pár tisíc připlatil, když to opravdu poznám.

Reálně potřebuji připojit televizi, Playstation, DLNA server (ale klidně budu přehrávat z notebooku), notebook, kabelovku a AppleTV. U všeho očekávám bezproblémovost. Při vypnutí bych čekal, že HDMI jen receiverem proteče do TV a zvuk půjde z TV. Při zapnutí (a mute na TV) se zvuk rozlije do reproduktorů a video opět proteče.

Poprosil bych o případný tip či podělení se o zkušenost, protože najít slušnou recenzi nebo celkovou přehledovou recenzi z aktuální doby, je skoro nemožné. Na požadavek "si to poslechnout" jsem již rezignoval. Hlavně mě zajímá, zda není v této ceně zásadně lepšího u konkurence nebo by se oplatilo si doplatit na AVR-X2500H, bohužel ale asi ho neseženu v tak výhodném setu.

Předem díky.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Re: Upgrade domácího kina na delší dobu

Příspěvek od Bazi 36 »

Vyjadril bych se s dovolenim jen k jedne postnute casti prispevku. Jaka opravdu kvalitni sluchatka bys chtel do toho avr pripojovat? Pokud totiz zvazujes mimo jine skutecne kvalitni sluchatkovy poslech,obavam se,ze i kdyby z toho denonu lezlo zvukove cokoliv,kvalitni hudba to z jeho interniho sluchatkoveho zesilovace nebude.

stava
Kontaktovat uživatele:

Re: Upgrade domácího kina na delší dobu

Příspěvek od stava »

Prozatím poslouchám na M-AUDIO AV40 II a Beyerdynamic DT 990 PRO 250 Ohm, ale to bych řešil časem a v jiném vláknu. Primárně jsem chtěl říci, že zesilovač bude sice sloužit hlavně u TV/Playstation, ale svou kvalitou by měl umět i nakrmit kvalitní sluchátka pro poslech hudby.

Ještě doplním svůj dotaz, existují recenze, které by srovnávaly reproduktory? Například se nemohu dopátrat recenzí či informací zda v čem jsou rozdíly a zda si připlatit za cenový rozdíl mezi reproduktory jako Polk T50, Raptor 5, Wilson Movix a mnoha dalších, běžně dostupných na trhu.

Odpovědět