úpravy DAC

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

úpravy DAC

Příspěvek od MPK »

otázka zní: jakým způsobem lze u převodníku změnit vzorkovací frekvenci, pokud je vyroben na konkrétní jednu? Např. původně 44.1kHz změnit na 48kHz. Jakým způsobem to lze provést a jaké součástky se mění? Mám převodník, který byl nejprve nastaven na 44.1 a nyní je na 48kHz. Ale je to starší kus, nemám servisní manuál a ani nejde sehnat. Je to převodník AD a DA,má v sobě karty (jedna karta=stereo analog+digital, a to buď jako AD nebo DA). V převodníku je JEDNA řídící deska co řídí všechny karty, na které byla úprava poznamenána. V manuálu se píše, že je na 48kHz, tak nevím jak to někdo mohl upravit na tu předešlou 44.1. Okem jsem nepoznal žádný zásah do součástek. Předesílám, že převodník je zn. Sony, z r. 1989-90 a jedná se o studiovou záležitost, žádné smd, ale poctivé a kvalitní součástky, které se dají vyměnit obyčejnou trafopájkou (výborná přístupnost). Děkuji za jakékoliv rady.

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: úpravy DAC

Příspěvek od MPK »

...kdepak jsou znalci a stavitelé vlastních převodníků? *sunglases*

sekal

Příspěvek od sekal »

Tvoje představa, že ti zde konstruktéři DA převodníků budou "za pusu" sdělovat svoje know-how, je poněkud naivní.. Sorry...

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

já nechci nic stavět, potřebuji jen "obecnou" radu jakým způsobem toho je možné dosáhnout, které součástky jsou klíčové a zda a jak složitě je ta úprava změny vzorkovací frekvence proveditelná. Tady se řeší spousta technických věcí, tak proč tohle by mělo být něco extra?

sekal

Příspěvek od sekal »

No, mně to moc jako "obecná rada" nepřipadá, nicméně tady tento problém vyřešíš jen těžko.. Zkus to nanést na Slovanet, tam by jsi měl rozhodně větší šanci uspět nežli zde.. Obrať se tam příp. prostřednictvím SZ nebo mailu na Krasomila nebo Karfíka.. Ti by ti evtl. mohli pomoci....

Odpovědět