úroveň hlasitosti v kompilaci CD

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
dekac
Kontaktovat uživatele:

úroveň hlasitosti v kompilaci CD

Příspěvek od dekac »

Vážení kolegové,potřebuji radu jak lze dosáhnout stejné úrovně hlasitosti záznamu na CD při jeho vytváření z několika jiných (výběr).Chci do auta několik cd s výběrem dle sebe,ale rozčiluje mne když každá skladba má jinou hlasitost.Prosím poraďte jakým programem se toho dá dosáhnout.Hledal jsem ve fóru-sice jen v nadpisech a nenašel žádné podobné téma. Díky Dan

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: úroveň hlasitosti v kompilaci CD

Příspěvek od dadaft »

např. program Foobar2000, funkce ReplayGain.

nataháš si věci do playlistu Foobaru a dáš skenovat pomocí ReplayGain (nejlíp Scan per-file track gain nebo Scan selection as multiple albums (teď si nejsem jistý, které je pro tvůj účel lepší) a pak to se zapnutým ReplayGainem rovnou vypálíš.

ReplayGain je nedestruktivní, údaje o míře snížení/zvýšení hlasitosti jednotlivých tracků se zapisují pouze do hlavičky souborů a kdykoliv je můžeš odstranit (funkce Remove replaygain info from files) - dobré vědět pro případ, že nesrovnáváš soubory uložené pouze v mezipaměti.

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

dadafe,díky zkusím to tak udělat a doufám,že se to zdaří.Programy a PC narozdíl od hudby nejsou mé hobby *taktone* .

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Tak jsem to udělal,hodilo mi to úroveň u všech skladeb -3,31 db a ještě mi prosím poraď jak to mám teď vypálit na cd.Když spustím Write audio cd ze záložky ve Foobaru ,tak mě to odkáže na stránku Microsoftu s názvem Image Mastering API v2.0.Já používám Nero a Burrrn a pokud tu kompilaci budu chtít v jednom z těch programů vypálit jak to provést?Když celou kompilaci projedu přes Replay Gain a po srovnání hlasitosti ji celou zkopíruji do Burrrnu a pak to vypálím bude vše OK?Štve mě ,že ve Foobaru není čeština,nebo jsem ji nenašel :(

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

dekac píše:ještě mi prosím poraď jak to mám teď vypálit na cd.Když spustím Write audio cd ze záložky ve Foobaru ,tak mě to odkáže na stránku Microsoftu s názvem Image Mastering API v2.0
no, už jsem dlouho nic foobarem nedělal, ale pokud si vzpomínám, tak v záložce Preferences/Audio CD writer vyberu mechaniku, rychlost vypalování a zaškrtnu Use ReplayGain a potvrdím a pak v playlistu prostě vyberu co chci vypálit a přes pravé tlačítko myši vyberu Write CD - a pak už to běží samo...

nevím, kde je u tebe chyba. snad poradí větší znalec foobaru.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

No a Burrrn už jsi někdy zkoušel? ;)

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

To Noaid : jo,zkoušel.O pár řádků před právě píšu,že pro vypalování používám buď Nero nebo Burrrn.Tak teď jsem koukal na Burrrn pořádně a dole je záložka pro Replay Gain.Takže umí to taky a to jsem opravdu nevěděl.Pánové mockrát oběma děkuji za navedení správným směrem. *thumbs up* *hura*

Odpovědět