USB DAC nebo převodník USB->SPDIF

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
mikeb
Kontaktovat uživatele:

USB DAC nebo převodník USB->SPDIF

Příspěvek od mikeb »

Ahoj, potřeboval bych poradit, koupil jsem aktivní repro (Dynaudio XEO 10) a chtěl bych je připojit k PC, ale na vstupu mají RCA a optický SPDIF. Chtěl bych se zeptat jestli bude lepší pořídit USB -> SPDIF převodník nebo USB dac (líbí se mi DragonFly Red)?
Díky

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Re: USB DAC nebo převodník USB->SPDIF

Příspěvek od tesarpa »

A není nějaká zvukovka do PC s SPDIF výstupem? Pokud lze obejít USB, tak bych to udělal. Pak také záleží na vzdálenosti k bednám. Optický kabel by na delší vzdálenost fungoval asi lépe než analogový kabel s RCA koncovkami. Kdyby to aspoň byly XLR konektory a symetrický kabel, který je odolnější proti rušení. Další argument pro optiku je to, že tyhle bedny zřejmě provádí A/D konverzi analogového vstupu, takže investice do DAC je docela zbytečná, když to stejně v bednách zkonvertují tam a zase zpět.

JJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JJ »

Jelikož XEO je digitální bedna, bráno z pohledu, že má vlastní DSP, které má na starosti i funkce výhybky, tak mi připadne hloupé převádět audio z digitální domény do analogové. A pak ho v bedně znovu převádět na digitální. Nemám žádné zkušenosti s touto konkrétní bednou, ale u jiných zřízení se mi vždy vyplatilo eliminovat zbytečné DA/AD převody.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Používám Topping D10 jako konventor USB > optika a naprostá spokojenost, pokud jede PC nonstop jen s restarty. Když se na delší čas vypíná, při rozjezdu nechce D10 načíst a je lepší vytáhnout usb kabel a po spuštění PC znovu připojit.
Výhoda je, že ho můžeš použít jak jako konventor USB > optika a použít digitál v bednách, tak jako DAC. Když použiješ maximální převzorkování už v PC, tj. 384kHz/32bit, je coby DAC zvuk velmi dobrý, rozhodně lepší než Dragonfly (srovnával jsem).
(převzorkovával bych v PC i v případě využití jako konventoru usb>toslink, v případě XEO10 na 96kHz/24bit)
Doporučil bych použít spíš jako konventor, protože ty Dynaudia to nejdřív stejně zpátky zdigitalizují, takže zbytečně s DACem přidáváš jeden D/A/D převod.

vanav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vanav »

Od loňského září používám novější Topping D10s. Mám ho připojený k NB, funguje naprosto spolehlivě a problém s načtením po startu jsem zatím nezaznamenal ani jednou. Se zvukem jsem taky velice spokojen, ale je to můj první DAC a s ničím jiným jsem ho zatím nesrovnával. Nejnovější ovladač ver.5 jsem nainstaloval předevčírem a žádný problém se neobjevil.

mikeb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mikeb »

Děkuji za tip na Topping D10s, vypadá velmi dobře. Taky se mi moc nezdálo přidávat extra převod D -> A, na druhou stranu jsem nevěděl jestli D -> D převod taky nedělá neplechu. Výhoda může být i teoreticky v galvanickém oddělení repro.

fb_jan8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_jan8 »

Zdravím po delší době, řeším stejný problém jak dostat z PC zvuk přes optiku do aktivních studiových monitorů. Mám možnost teď výhodně koupit Topping D10B (balanced), tedy namísto RCA výstupy s TRS výstupy. Primárně mi jde jen o ten optický výstup, ale říkám si kdybych v budoucnu potřeboval analogový signál někam dostat (jiné repro, sluchátka at.) tak jestli je nějaká možnost jak signál z TRS výstupu použít, jestli je nějaká redukce na cinch. Ono to asi jde, ale sám výrobce toto výslovně nedoporučuje, tak abych případně něco nepodělal. Díky

Odpovědět