Uvolněná základna elektronky

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
zarkow
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Uvolněná základna elektronky

Příspěvek od zarkow »

Ahoj, rád bych požádal o radu. Na jedné elektronce (Foton 6n8s) se mi trošku uvolnila "baňka" od základny, je zde lehká vůle. Lze to doma nějak jednoduše opravit? Respektive je to vůbec nutné řešít? Zdá se, že funguje normálně, ale může to mít vliv na zvuk či hrozí nějaké poškození elektronky nebo dokonce zkrat a pod?
Díky moc

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Uvolněná základna elektronky

Příspěvek od koudy42 »

Mysleno vule elektronky v patici? 6N8S jsou docela velke elektronky s bytelnymi piny, nestalo se mi nikdy, ze bych je ohnul pri usazeni do patice. Kazdopadne pokud drzi elektronka v patici a ma kontakt, tak se nemuze nic pokazit, nema duvod se nejak pohnout. Asi by neskodilo foto nebo lepsi popis jak k tomu vubec doslo. 6N8S muze byt pouzita jako napriklad jako budici, vykonova dle typu pristroje.

zarkow
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zarkow »

Když držím elektronku za plastovou základnu a chytnu druhou rukou baňku, cítím lehkou vůli. Zřejmě k tomu došlo postupně při střídání a zasouváni do patice. Jinak piny onuty nejsou a v patici drží v pohodě. Jen jsem dostal strach, aby mi časem nepraskla...

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Prasknout by neměla, jen se zřejmě uvolnil tmel, který drží pohromadě baňku elektronky s paticí. Takže netahat za baňku …

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Tak koupit casem druhou, jsou to lampy za par kacek a z UA se daji sehnat zajimave raritni kousky.

Odpovědět