Vhodne repro a reciver
Vhodne repro a reciver
Prosil by som poradit vhodne repro , reciver a dvd player pre prog. post ,stoner,sludge rock -metal .Cenova uroven a kvalita ako napr. JBL es 100, Yamaha 777 alebo nieco podobne. Som uz starsieho veku mimo oraz. Idealne okolo sumy 1500 eur. doteraz som pocuval hudbu na 30 rocnej zostave Technics. Za kazdu radu a poucenie vopred DAKUJEM:
Re: Vhodne repro a reciver
Zatiaľ ti radiť nechcem, napíšem skúsenosť a potom príde otázka. Pri zariaďovaní novej domácnosti, som si kúpil domáce kino, AV receiver, BR prehrávač, reproduktory. Nebol som nijak skúsený poslucháč hudby, ale hudbu som mal rád, počúval som ju stále. Na domácom kine ma fascinovali koncerty U2. Pri počúvaní môjho obľúbenca Springsteena v stereo režime, mi hrozne chýbala dynamika a kontrola, ale takto pomenovať som to vtedy nevedel, len som z toho nemal nejak dobrý pocit.
Následne som si doniesol z rodičovského domu starú hifi vežu technics, a vtedy som pochopil, že stereo zosilovač aj nižšej kvality zahrá lepšie ako AV receiver strednej triedy, viem to zo skúsenosti. Po tom čo som doniesol tú starú vežu, ani ja ani moja priateľka už nepočúvala hudbu cez domáce kino a skončilo to nákupom stereo zosilňovača.
Ak to domáce kino kupuješ aj kvôli rodine a na filmy, a ty sám uprednostňuješ hudbu, tak si každopádne kúp AV receiver s pre out výstupom aby si predné reproduktory vedel hrať cez stereo zosilňovač, aj keď "len" cez ten 30 ročný technics.
V cenovej kategórii 1500 toho nájdeš veľa, po čase dospeješ k tomu že stereo je lepšie ako 5,1 zvuk.
Následne som si doniesol z rodičovského domu starú hifi vežu technics, a vtedy som pochopil, že stereo zosilovač aj nižšej kvality zahrá lepšie ako AV receiver strednej triedy, viem to zo skúsenosti. Po tom čo som doniesol tú starú vežu, ani ja ani moja priateľka už nepočúvala hudbu cez domáce kino a skončilo to nákupom stereo zosilňovača.
Ak to domáce kino kupuješ aj kvôli rodine a na filmy, a ty sám uprednostňuješ hudbu, tak si každopádne kúp AV receiver s pre out výstupom aby si predné reproduktory vedel hrať cez stereo zosilňovač, aj keď "len" cez ten 30 ročný technics.
V cenovej kategórii 1500 toho nájdeš veľa, po čase dospeješ k tomu že stereo je lepšie ako 5,1 zvuk.
Kite19: Pod to se podepíšu. Otec teď taky řeší HC do cca 1.000€. Ptal jsem se ho co a jak bude poslouchat. Tvrdil 70:30 / kino:stereo. Z vlastní zkušenosti vím, reciever je opravdu skvělý na filmy ale pustit si cokoli dvoukanálového bylo víceméně "utrpením". Koupě recieveru pro poslech sterea podle mého vždycky bude jen kompromis. Já ten kompromis raději udělal při sledování filmů přes dvou kanál.
Já bych taky volil stero. Na film se podíváš jednou, nebo dvakrát a stačí. Hudební CD můžeš poslouchat častěji, ale na to potřebuješ kvalitnější zesilovač. Receiver za 1500 Euro jsou vyhozené peníze. Zesilovač za podobnou sumu bude hrát podstatně lépe. Receiver pro sledování filmů stačí za pár šupů raději z druhé ruky, protože morálně zastarává rychleji než počítač.
Kdysi toto řešil kamarad a tak jsem ho vzal do studia a porovnali jsme zesik Denon stereo za asi 12 a AV receiver taky denon za asi 30 a ve stereu na stejnych bednach a playeru hrali stejně. Takže radši stereo zesik.
Osobne si myslím, že to cenové porovnanie ešte stále nekorešponduje s daným kvalitatívnym rozdielom, ale nech je tak ako napísal PH. Ja som predné reproduktory zapojil na stereo a telka hrá len cez center a zadné surround. Musím mať naozaj nový dobrý film, aby som sa zohol a prepojil to na domáce kino
dydymus:
Napíš, čo preferuješ? Tieto rady ohľadne stereo systému sú pravdivé, tiež som čítal tieto fóra a napriek radám som kúpil AV receiver, a potom som dokupoval stereo
Ak si zvyknutý na stereo pri hudbe ti receiver nebude stačiť a potom čo necháš hrať technics, budeš prepájať aj ty na stereo
Som si istý !

dydymus:
Napíš, čo preferuješ? Tieto rady ohľadne stereo systému sú pravdivé, tiež som čítal tieto fóra a napriek radám som kúpil AV receiver, a potom som dokupoval stereo

Zdravim,a dakujem za vsetky rady. CD pocuvam 90 percent a 5 na 5 mozno kvalitny koncert a nejaky film takze to bude chciet nejaky kvalitny zosilovac plus stlpy. skuste poradit daco do tych 1500 eur. DIK.