Vhodný D/A převodník
-
- Kontaktovat uživatele:
Vhodný D/A převodník
Prosím o radu, jak efektivně vylepšit svou dosavadní sestavu: cd player TEAC PD-H380 + BVaudio headamp + AKG k 701. Myslíte, že vložením D/A převodníku mezi Cd player a zesilovač dosáhnu pozitivní změny, nebo by bylo lepší mít převodník a zesilovač v jednom. Koupil jsem headamp teprve nedávno a je mi trošku líto jej prodávat. Nejslabším článkem vídím jednoznačně kvalitu přehrávače od TEAC, protože proti předchozímu DVD přehrávači Marantz za cca 6tis. se nic podstatného ve zvuku nezměnilo. Teď přemýšlím, jak se co nejefektněji dostat k vyšší kvalitě zvuku a přitom zbytečně neinvestovat. Díval jsem se např. na Pro-Ject Dac box Fl (cca 5tis.), nebo Carat Sapphire (cca 10tis.). Myslíte, že tato investice přínese změnu úměrnou ceně, nebo je lepší investovat peníze do lepšího přehrávače?? Na přehrávači mám USB vstup a občas používám i pro MP3. Díky za vaše názory...
Re: Vhodný D/A převodník
právě jsem to dořešil, koupil jsem pred par dny "DA PŘEVODNÍK CAMBRIDGE Audio DacMAGIC plus" a je to to nejlepší co jsem mohl udělat. Zvuk je až nečekaně kvalitní. Optikou jsem na to dnes napojil dokovací stanici "CAMBRIDGE iD100" a ted muj iPad hraje lepe než Vincent CDS5, který jsem mimochodem na DA optikou zapojil také a jen a jen si chválím. Plný, čistý, dynamicky, prostorový a hlavně příjemně barevný zvuk... Výstup 24 bit / 384 kHz
-
- Kontaktovat uživatele:
Ale posloucháš to na sluchátka? Dnes jsem to zkoušel s mými AKG K 701 a moc nadšený jsem nebyl...
Vestaveny sluchatkovy zesik v CA moc kvalitni neni... Je to takove zahuhlane... Beru to, ze je tam tak nejak zdarma... a darovanemu koni... Ja na sluchatka pripojuji Head box. Nejkvalitnejsi zvuk jsem docilil pri napojeni k MacBooku pres USB (optiku jsem zatim z PC jeste nevyzkousel), zvuk je o 1000% lepsi, nez na vestaveny 3,5mm vystup... Pri napojeni pres optiku z CD prehravace Vincent CDS5, nebo pri napojeni optikou pres CA dokovaci stanici, je to take velmi kvalitni, dovolim si tvrdit, ze minimalne na stejne urovni jako vestaveny DAC u Vincenta, nicmene zatim ten USB s hudbou ve formatu FLAC, bezkonkurencne vede... Barevny, dynamicky a neslity zvuk. Ted hraje ziva nahravka Yvony Sanchez, ze Suprahonu ve formatu flac a je bozi
Jeste koupim specialni opticky kabel na propojeni z Applu a uvidim jestli tam bude nejaky prinos... Z meho pohledu a samozrejme na me ucho, za ty penize nejlepsi vec v pomeru cena/vykon. Na ten vestaveny sluchatkovy vystup, radeji zapomen...