Vhodný konvertor z flac do WAV
Vhodný konvertor z flac do WAV
Mám soubory ve flac a chci si je poslechnout na své aparatuře a nemohu připojit PC na aparaturu, takže jedině vypalit na CD-R. Proto bych je potřeboval převést na WAW. Bohužel se mi nepodařilo sehnat žádný freeware nebo trial verzi, který by převedl na WAW celou skladbu (buďto 4 min max nebo 60%). Můžete mi prosím poradit nebo dát odkaz na vhodný software.
Re: Vhodný konvertor z flac do WAW
používám výborný free program BURRN
zde odkaz :
http://www.stahuj.centrum.cz/multimedia ... [up]=beta1
zde odkaz :
http://www.stahuj.centrum.cz/multimedia ... [up]=beta1
- Pavel Diok
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Stáhni si toto http://members.home.nl/w.speek/flac.htm. Flacfrontend je freeware, je jednoduchý a spolehlivý.
Hifi Studio Panský dvůr
Na stránkách FLAC najdeš odkaz na Autoflac, který v kombinaci s EAC udělá dokonalou dvojku. Komprimace a dekomprimace je pak hračka, vše běží automaticky. Přehrávání je možné ve Winampu.PavelN píše:Mám soubory ve flac a chci si je poslechnout na své aparatuře a nemohu připojit PC na aparaturu, takže jedině vypalit na CD-R. Proto bych je potřeboval převést na WAW. Bohužel se mi nepodařilo sehnat žádný freeware nebo trial verzi, který by převedl na WAW celou skladbu (buďto 4 min max nebo 60%). Můžete mi prosím poradit nebo dát odkaz na vhodný software.
Moc díky všem za rady.
Už jsem si soubory převedl a poslouchám je na mojí sestavě z CD-R.
Už jsem si soubory převedl a poslouchám je na mojí sestavě z CD-R.
Konverze FLAC do WAV není nutná. Stačí stáhnout potřebný plugin pro vypalovací program. V mém případě třeba pro Nero.
Také přímo foobar umí z jakéhokoliv souboru, který je schopen přehrát zapsat na disk WAV-ku nebo volitelně jiný formát. Takže je schopen vlastně zkonvertovat bez omezení vlastně cokoliv do čehokoliv, pokud má kodeky 

Flac je bezztratova komprese. Takze neztraci a klidne setri misto.pipis píše:Je nějaký kvalitativní rozdíl mezi WAV a Flac? Neztrácí převod do Flacu nějaké zvukové informace? Díky za info, zajímá mě to kvůli tomu,
jestli vše archivovat pro hifi ve wav nebo klidně můžu ve flacu a ušetřím spoustu místa na disku.
Díky.
BTW, jak na to prijit sam: vezmes wav, zabalis do flacu, rozbalis do wavu, porovnas wavy ;)) (Binarne porovnas, na Unixu napriklad programem cmp ;))
Sám používám XRECODE, je to free prográmek a taky v češtině. Umí vše, jemu jedno odkud kam a hlavně dá se nastavit tak, že to co konvertoruje taky vymazává, takže ve stejné složce ti zůstane to, cos konvertoroval. A je doslova "pro lamy". Sám dávám vše do FLACu. Navíc umí do převézt i vícekanál do sterea, například DTS a pod.
tak mě napadlo - zkoušel to někdo? já ne...david píše:vezmes wav, zabalis do flacu, rozbalis do wavu, porovnas wavy
napadlo mě to v souvislosti s mp3 - první mp3kové kodeky měly chybu v algoritmech a výsledky byly děs a hrůza. proto má mp3 u některých tak špatnou pověst (vím, je ztrátový a t. d.). dneska poznat vypálenou kopii originálu a třeba mp3ku Lame alt preset standart (aby to bylo fér) není jen tak.
funguje flac bezchybně?
Ano, pokazde, kdyz komprimuji do flacu ;), tj. celkove nekolik tisic pokusu. Ve standardnim nastaveni kompresniho programu, ktery pouzivam, je udelat nakonec kontrolu proti puvodnimu wavu.dadaft píše:tak mě napadlo - zkoušel to někdo? já ne...david píše:vezmes wav, zabalis do flacu, rozbalis do wavu, porovnas wavy
*offtopic* Nic osobniho a neni to utok, jen takova poznamka, ale fakt se mi libi, jak se resi kabely, napajeni, magie vseho druhu, ale kdyz prijde na techniku, od ktere existuje propracovany verejne dostupny matematicky aparat, ze je to bezztratova komprese, tak se objevi dotazy, jestli jako fakt a jestli se tomu da verit...
buď rád, že se ještě někdo zeptá. jednak málokdo dokáže 'přečíst" něco složitějšího než řekněme přímou/nepřímou úměrnost, jednak jak známo programy mívají (hlavně ze startu) své mouchy. někdy dokonce přímo MOUCHY. vzpomínám si, jak Bill G. poprvé představoval před vyvolenými Vistu: za řečnickým pultíkem byla obří obrazovka. "Dámy a pánové, takhle vypadá budoucnost..." - - - a nic.
v první řadě publika seděli u kompů dvorní programátoři. tak rychlé prsty jsem ještě neviděl. minutu se na ně upřeně díval. jak jim tmavnou košile...
museli to tehdy (vlastně prorocky) odpískat.
stačí mi vědět, že to máš proklepnuté. ušetřil jsem čas.
ale jinak souhlas. říkat, že kabel "hraje", má takový a makový charakter, je známka, že jsi svým způsobem hifisticky na výši. navíc to každý, kdo není hluchý, může slyšet. ovšem: někdo líp, jiný hůř.
a lepší je jak známo být zdravý a bohatý, než chudý a nemocný.
netřeba nic dokazovat, jak říká boxer.
no, mně, spíš proramovému anti-hifistovi než ne-hifistovi, to může být putna.
v první řadě publika seděli u kompů dvorní programátoři. tak rychlé prsty jsem ještě neviděl. minutu se na ně upřeně díval. jak jim tmavnou košile...
museli to tehdy (vlastně prorocky) odpískat.
stačí mi vědět, že to máš proklepnuté. ušetřil jsem čas.
ale jinak souhlas. říkat, že kabel "hraje", má takový a makový charakter, je známka, že jsi svým způsobem hifisticky na výši. navíc to každý, kdo není hluchý, může slyšet. ovšem: někdo líp, jiný hůř.
a lepší je jak známo být zdravý a bohatý, než chudý a nemocný.
netřeba nic dokazovat, jak říká boxer.
no, mně, spíš proramovému anti-hifistovi než ne-hifistovi, to může být putna.
Vhodný konvertor z čehokoli, co dokáže přehrát, do WAV je i prachobyčejný Winamp.
(Ctrl+P -> Output -> Nullsoft Disk Writer)

(Ctrl+P -> Output -> Nullsoft Disk Writer)
Re: Vhodný konvertor z flac do WAV
Pro přehrávání i konverze různých formátů používám foobar2000 ( http://www.foobar2000.org/ ).
Jinak tvůj původní problém jak vypálit FLAC na CD-R. Není potřeba převádět na WAV. Tedy potřeba to je, ale nemusíš to dělat zvlášť v externím programu.
Např. jednoduchý a free program Burrrn ( http://www.burrrn.net/ ) umí pálit přímo z FLAC.
Mimochodem opravil jsem v názvu vlákna WAW na správné WAV - zkrácení slova waveform.
Jinak tvůj původní problém jak vypálit FLAC na CD-R. Není potřeba převádět na WAV. Tedy potřeba to je, ale nemusíš to dělat zvlášť v externím programu.
Např. jednoduchý a free program Burrrn ( http://www.burrrn.net/ ) umí pálit přímo z FLAC.
Mimochodem opravil jsem v názvu vlákna WAW na správné WAV - zkrácení slova waveform.