Vibrace při hlasitějším přehrávání cd
Vibrace při hlasitějším přehrávání cd
Zdravím,
mám už veterána hi-fi věž Technics EH770. Po stěhování jsem musel věž uložit do regálu i s reprobednami. Stále hraje perfektně, ale bohužel při přehrávání na větši hlasitost rezonace beden způsobí přeskakování cd. Když bedny dám mimo věž, problém je vyřešen. Ale problém je v tom, že bedny dát mimo regál trvale nemůžu. Proto hledám řešení, jak rezonaci odizolovat. Můžete mi prosím poradit?
Díky
mám už veterána hi-fi věž Technics EH770. Po stěhování jsem musel věž uložit do regálu i s reprobednami. Stále hraje perfektně, ale bohužel při přehrávání na větši hlasitost rezonace beden způsobí přeskakování cd. Když bedny dám mimo věž, problém je vyřešen. Ale problém je v tom, že bedny dát mimo regál trvale nemůžu. Proto hledám řešení, jak rezonaci odizolovat. Můžete mi prosím poradit?
Díky
Re: Vibrace při hlasitějším přehrávání cd
Skus nieco taketo, alebo podobne, to je asi cenovo adekvatne
https://www.thomann.de/de/the_takustik_isopad_8.htm
https://www.thomann.de/de/the_takustik_isopad_8.htm
Já používám železné pláty na vrchu beden. Když to skombinuješ s měkkou podložkou pod věž, tak to musí fungovat. Samo, že tam dáš co seženeš.
Neobvyklé ! ubrat basů na korekci ? vypnout loudness ? ztlumit hlasitost ?
Někdy trochu žasnu, co radíš
Co tak poslech přez sluchátka?
Co tak poslech přez sluchátka?
Zato Tvůj návrh - to je na malou nobelovku...
pro technicky méně nadané uživatelé: příloha foto
pro technicky méně nadané uživatelé: příloha foto
- Přílohy
-
Podložit CD přehrávač měkou podložkou. Třeba molitanem. Funovalo to i na diskotékách při btutálním hlasitostech.
-
- Kontaktovat uživatele:
Odnést věž do servisu a nechat alespoň vyčistit mechaniku CD a samozřejmě laser, jestli na ní není prach... Ale evidentně je to důsledek stáří věže a zhoršená schopnost čtení, což může být způsobeno právě tím prachem...
Makka napr molitanova podlozka pod repro ktora absorbuje vibracie (napr ako poslal Fidji). Ak by to nepomohlo tak najskor optika CD bude uz suca na vymenu, vycistenie vacsinou nepomoze alebo len ciastocne a nachvilu. Ak to ale bez problemov hralo ked boli repro mimo policu, absorbcne podlozky pod repro by mali pomoct. Staci ak mas napr aj z nejakeho balenia elektroniky obalovy material zvykne sa pouzivat taky tuhsi molitan (ANS pena) hrubky aspon 1-2cm tak to by malo stacit na dany ucel.
Lechos to není na Nobelovku, to je běžná fyzika.