vienna acoustics + cabridge audio

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
martinpapo
Kontaktovat uživatele:

vienna acoustics + cabridge audio

Příspěvek od martinpapo »

cao, presiel som nejedno forum a nejeden web ale mam pocit, ze tato kombinacia je vzacna. Viete o tejto kombinacii nieco? Pocul ju niekto na vlastne usi? Aj ked svoje usi su svoje ale budem rad za postrehy.

nechcem vymysliet teplu vodu ale v ramci nasho velkeho poctu studii som obmedzeny len na zopar znaciek a ich kombinacie.

diky

ron

Re: vienna acoustics + cabridge audio

Příspěvek od ron »

Značku Vienna Acoustics som počul len na výstavách a Klimmt der Kuss vo mne zanechal dojem, hlavne neotrelým designom. Ak máš možnosť si ich v kombinácii s CA vypočuť, je najjednoduchšie vziať si zopár opočúvaných CD a vyraziť za predajcom.

martinpapo
Kontaktovat uživatele:

rOn píše:Značku Vienna Acoustics som počul len na výstavách a Klimmt der Kuss vo mne zanechal dojem, hlavne neotrelým designom. Ak máš možnosť si ich v kombinácii s CA vypočuť, je najjednoduchšie vziať si zopár opočúvaných CD a vyraziť za predajcom.
diky.predajca vsak nema CA ale inee...

Sany
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Sany »

martinpapo: slyšel jsem CA na spoustu bednách a nedá se říct že by si s něčím nesedly, CA je dostatečně neutrální a dynamické takže charakter zvuku spíš dotváří repro a kabely.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Mě se ve Vídni velmi líbilo spojení s malinkýma zesilovači Cyrus.
Hrála na tom klasika a moc pěkně.
Co se týká konstrukce reproňů, prý je to jen modifikovaný Seas polypropylen, nic ohromujícího. Protože mi stačí jen HiFi, to podání muziky se mi pozdávalo.

Obrázek

martinpapo
Kontaktovat uživatele:

diky za zatial napisane postrehy.

Upresnim info co v podstate zhanam a co je mojim cielom. Mozno to niekoho podnieti nieco napisat.
Mam zaujem si zaobstarat nejaku stereo zostavu v kategorii vstup do hifi. Ta moja stara (sony str de305 a sony cdp xe210 + robene reproduktory) ktoru som si kupoval za uspory z kadejakych brigad este ako 15 rocny sice stale hraje o 106 ale rad by som si do novej obyvacky zaobstaral nieco co mi priblizi kvalitu, na ktoru som si zvykol zo sluchadiel. Staru som aj tak pozical uz daavno...
fakty:
- posluchova miestnost = obyvacka 4.2m x 5.1m x 2.6m cize cca 22m2 a 56m3
- financny limit = vychadzam z tlustky mojej penazenky a reproduktorov v rozumnej cenovej hladine do 2500€ ktore mi sedeli (cena/kvalita vyhotovenia/ocakavany zvuk)
- sťava pre reproduktory = stereo integrovany + cd + stream prehravac zodpovedajucej kvality k reproduktorom odhadujem na cca 1500€(napr.azur 651)
- kable zodpovedajucej kvality odhadujem na cca 200€
- zdroj hudby = cd nosice a data flac roznej kvality (poznate to)
- preferovany hudobny styl = rock, metal, jazz, grunge a vsetky miesaniny tychto zanrov...vazna hudba uz nie tolko ako kedysi (pop, rmb, hiphop a podobne zanre takmer nikdy)
- akustika = v podstate mam volnu ruku. Zatial hole steny. Chcel by som vsak zachovat rozumnu hranicu medzi estetikou a funkcnostou obyvacej izby ci z pohladu obyvania tak aj pocuvania
- miesto = Kosice

V posledom bode sa dostavame k problemu, ze mame 2 studia kde je moznost si vypocut a vybrat bud kombinaciu z bisaudia alebo kohutaudia. dalsou moznostou cestovat a este dalsou je kupit nejaky komponet a k nemu dopasovat ostatne podla svojich usi.

poznamka: hudba ma bavi, rad ju pocuvam. Preto ocakavam aby komponenty dokopy plnili tieto 2 zakladne poziadavky. Som sice rad ak pocujem napr. niekde na vystave nieco co som este v skladbe nepocul ale nepodmienujem tomu vyber. momentalne aj tak nemam 20-30 000€ len na reproduktory.

fuuuu ale som sa rozpisal hehe...no aspon strucne

martinpapo
Kontaktovat uživatele:

martinpapo píše:diky za zatial napisane postrehy.

Upresnim info co v podstate zhanam a co je mojim cielom. Mozno to niekoho podnieti nieco napisat.
Mam zaujem si zaobstarat nejaku stereo zostavu v kategorii vstup do hifi. Ta moja stara (sony str de305 a sony cdp xe210 + robene reproduktory) ktoru som si kupoval za uspory z kadejakych brigad este ako 15 rocny sice stale hraje o 106 ale rad by som si do novej obyvacky zaobstaral nieco co mi priblizi kvalitu, na ktoru som si zvykol zo sluchadiel. Staru som aj tak pozical uz daavno...
fakty:
- posluchova miestnost = obyvacka 4.2m x 5.1m x 2.6m cize cca 22m2 a 56m3
- financny limit = vychadzam z tlustky mojej penazenky a reproduktorov v rozumnej cenovej hladine do 2500€ ktore mi sedeli (cena/kvalita vyhotovenia/ocakavany zvuk)
- sťava pre reproduktory = stereo integrovany + cd + stream prehravac zodpovedajucej kvality k reproduktorom odhadujem na cca 1500€(napr.azur 651)
- kable zodpovedajucej kvality odhadujem na cca 200€
- zdroj hudby = cd nosice a data flac roznej kvality (poznate to)
- preferovany hudobny styl = rock, metal, jazz, grunge a vsetky miesaniny tychto zanrov...vazna hudba uz nie tolko ako kedysi (pop, rmb, hiphop a podobne zanre takmer nikdy)
- akustika = v podstate mam volnu ruku. Zatial hole steny. Chcel by som vsak zachovat rozumnu hranicu medzi estetikou a funkcnostou obyvacej izby ci z pohladu obyvania tak aj pocuvania
- miesto = Kosice

V posledom bode sa dostavame k problemu, ze mame 2 studia kde je moznost si vypocut a vybrat bud kombinaciu z bisaudia alebo kohutaudia. dalsou moznostou cestovat a este dalsou je kupit nejaky komponet a k nemu dopasovat ostatne podla svojich usi.

poznamka: hudba ma bavi, rad ju pocuvam. Preto ocakavam aby komponenty dokopy plnili tieto 2 zakladne poziadavky. Som sice rad ak pocujem napr. niekde na vystave nieco co som este v skladbe nepocul ale nepodmienujem tomu vyber. momentalne aj tak nemam 20-30 000€ len na reproduktory.

fuuuu ale som sa rozpisal hehe...no aspon strucne
pre jednoznacnejsiu komunikaciu zakladam nove vlakno s nazvom vstup do hifi. toto necham pre diskutujucich cisto ohladom vienna +CA ak by sem chcel niekto pridat postrehy o kombinacii tychto dvoch znaciek. dakujem

Odpovědět