Vincent SP-331 výměna elektronek

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
frontliner
Kontaktovat uživatele:

Vincent SP-331 výměna elektronek

Příspěvek od frontliner »

Ahoj potřeboval bych poradit s doladěním stávajícího sistému. Mám B&W 705, CDp Arcam fmj33, koncový zes. Vincent SP-331.Jako předzes. momentálně používám Electrocompaniet ECI-2 (krerý zde inzeruji). Zvuk je dobrý, prostorový, detailní, hodně víšek. Avšak basové podání není úplně podle mého gusta. Představoval bych si trochu sirovější rychlejší podání, ne tak mněké podmanivé jaké je teď. Tady na foru jsem kdysi četl že u Vincka to jde usměrnit výměnou elektronek. Tak jestli by mi někdo ze zasvěcených a technicky zdatných nedal nějaký tip. Nechci zkoušet sám něco naslepo abych ten zesilovač nějak nepoškodil. To bych asi neunes :D

petrL
Kontaktovat uživatele:

Re: Vincent SP-331 výměna elektronek

Příspěvek od petrL »

Neboj se víc používat při psaní y. Ale k věci. Především by ses měl ujistit, že elektronky nejsou opotřebované, pokud zvuk takový nebyl od začátku. Zdá se, že tam jsou 6N16, což jsou malinkaté lampy montované bez patice - takže výměna nebude jednoduchá. Pro větší změnu by se spíš muselo šáhnout do obvodu kolem nich. Bylo by asi i lepší nechat namontovat patice pro novalové typy a pak zkoušet vhodné náhrady (možná by byla nutná i další modifikace, zejména kvůli většímu příkonu žhavení). Podstatně větší "impakt", rychlejší zvuk, se dá dosáhnout stříbrnými kabely. Já používám DH Labs Revelation a rozdíl proti mědi je opravdu velký. Obecně zkus jiné kabely.

frontliner
Kontaktovat uživatele:

Koupil jsem ho na Ebay z druhé ruky. Takže nevím jak hrál předtím???

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

Také bych zkusil trošku laborovat s kabely. Výrazně tak můžeš pozměnit zvuk, včetně "zpevnění" spodků.
Vincek asi nebude mít ultra rychlé a přesné basy, ale změna kabeláže může pomoci.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Mam integrovany hybrid Vincent SV-226 a presne basy to tiez nema. Obavam sa ze to nebude riesitelne vymenou kablu. A nespominam si, zeby v nejakej recenzii pisali ze ich ten moj vobec ma. O tom SP-331 to niekde tvrdia?

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

Jde o to, že tam může mít nyní kabely, které to ještě zhoršují!! Proto ta výměna. Je tu značná možnost, že si pomůže. Já osobně mám rád kulatější basy, což Vincky mají a vím, jaký rozdíl v podání spodků může mít kabeláž. sv331 je myslím i v základu slušný zesík a proto jsem zastánce "netunění" vnitřků.

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelN »

6N16 inzerují zde: http://www.hifionline.cz/elektronky/152 ... lektronka/
nejdřív bych zkusil vyměnit je.
Nejlepší by bylo přepájet nové patice a dát tam jiné vhodné elektronky.

SV 226 MK jsem měl, pro neutrální zvuk doporučuji vyměnit původní čínské elektronky za 3x Electro Harmonixhttp://www.hifionline.cz/elektronky/153 ... lektronka/

pro přesný analytický zvuk doporučuji Tung Sol Gold na www.ges.cz

Co já vyzkoušel kombinací elektronek, než jsem si koupil Vincent SV 234 a mám pokoj :-)

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

a nebo se poraď s panem Holcnerem.....

frontliner
Kontaktovat uživatele:

Já to zkusím asi teda nejdřív poladit kabelama. Příští týden bych měl dostat od jednoho chlapíka, jedny reproduktorové. Tak mě ani nenapadlo že tam ty elektronky jsou napevno a ne na patici.

Odpovědět