Vincent SV 233 nebo 2x Vincent 997
Vincent SV 233 nebo 2x Vincent 997
Máte někdo skušenosti s monobloky Vincent SP 997 ? Mohl bych je mít za dobrou cenu ale nemám možnost si je nyní poslechnout. Bude to lepší než můj Vincent SV 233?
Re: Vincent SV 233 nebo 2x Vincent 997
Bude to o hodně lepší.
Pokud je máš za dobrou cenu.... neváhej!
Nedávno jsem je měl možnost poslouchat ve Studio Eso.
Na velkých, uzavřených bednách s velkým basákem.
Pokud je máš za dobrou cenu.... neváhej!
Nedávno jsem je měl možnost poslouchat ve Studio Eso.
Na velkých, uzavřených bednách s velkým basákem.
Láká mě že by to jelo Bi-Amp,ale ty monobloky nemají takový výkon jako můj současný integráč SV 233 (150W vs 200W) i když vím že biamping není o výkonech spíš jde o to že můj integráč pracuje do 10 V v třídě A to vidím jako jeho největší výhodu. Cena by mohla být solidní. Jde mi jen o to neudělat krok vedle.
Dle mého to nebude lepší.
Ale pokud to nevyzkoušíš vedle sebe,tak je to zbytečná debata.
Ale pan Holcner by ti odpověděl zcela jasně a fundovaně.
Ale pokud to nevyzkoušíš vedle sebe,tak je to zbytečná debata.
Ale pan Holcner by ti odpověděl zcela jasně a fundovaně.
to boxer:
Proč myslíš?
Proč myslíš?
Proč se nezeptáš svého kamaráda souseda? Já vím přesně jaký ten rozdíl je. A dokonce to vím přesně u tvého kusu, co máš doma. Teda předtím, než byl u Milana. Ale to sem nepatří. Lepší to je. My jsme zkoušeli kombinaci Benchmark DAC1 jako pre a dva 997 verzus DAC1 v režimu fixed a SV 233. DAC1 hraje lépe v režimu fixed. Ale přes to byla lepší kombinace DAC1 pre a dva 997. Neptej se jak, musel bys to slyšet. A chceš vědět, jestli to stojí za to? Měl by sis stanovit, kam se chceš dostat a za jak dlouho. Už upgraduješ intenzivně dost dlouho na to, abys tuhle rozvahu udělal. Třeba bude načase překročit stín oblíbené značky.Mike píše:Máte někdo skušenosti s monobloky Vincent SP 997 ? Mohl bych je mít za dobrou cenu ale nemám možnost si je nyní poslechnout. Bude to lepší než můj Vincent SV 233?
Já jsem nemohl jít cestou nákupu 997 z netu, už kvůli času a dalším věcem, které mi věnoval pan Holcner. Ale ty nabídky občas jsou. Tak jsem šel do Audio Research, u kterého jsem u Milana udal kousek protihodnotou lépe, než při řešení nabídnutém panem Holcnerem. Ale to je spíš na SZ než to tu řešit, nerad bych mu prokazoval medvědí službu, už tak mám mírné rozpaky, vždy když ho potkám.
Bude to lepší.
Vyměň.
Proč? Protože blbě čtu a vidím 996 místo 997.
Vyměň.
Proč? Protože blbě čtu a vidím 996 místo 997.
Naposledy upravil(a) boxer dne 22 čer 2009 20:35, celkem upraveno 1 x.
Myslím že tato diskuse může zajímat i spoustu vážných zajémců o tyto monobloky. V podstatě nikde jsem nenašel srovnání těchto monobloků a tohoto integráče. Samosřejmě by to chtělo zapojit na nějáký dobrý předek a nepouštět to jen z variabilního výstupu Cd playeru.
Jo a Alane neboj se v palici to mám srovnaný snad mě znáš.

to boxer:
Bude to lepší
Proč myslíš?

Bude to lepší
Proč myslíš?

Hodně dobrý jsou 998. Kdyby byly peníze, tak doporučuju.
Pokud bude všechno jinak shodné, tak 2 monobloky + předek budou vždycky lepší, než integráč.
Pavel Macura Audio
233 má sice 8 trandů v konci, ale je to v můstku, takže pouze dva trandy jsou na to, aby ukočírovaly proud do reprobeden. Při nízkých impedancích a vysokých hlasitostech je to akorát.
Kdežto 997 má tuším tři (12) trandy, tj 50% nárůst možného proudu do reprobeden. I v jiných strojích je znát rozdíl 2 a 3. Takže pokud se ti líbí zvuk Vincent, tak bych do těch monobloků zcela určitě šel. Vzal jsem to dnes trochu odborněji, omlouvám se.
Kdežto 997 má tuším tři (12) trandy, tj 50% nárůst možného proudu do reprobeden. I v jiných strojích je znát rozdíl 2 a 3. Takže pokud se ti líbí zvuk Vincent, tak bych do těch monobloků zcela určitě šel. Vzal jsem to dnes trochu odborněji, omlouvám se.
Vincka 233 jsem měl možnost doma poslechnout krátce na zápůjčku a zdálo se mi to dobré ( po předchozím marantzovi PM62). Pak jsem měl možnost v Brně slyšet mé QLN603 s monobloky 997 (i 998, což by byla na dlouho pro mne konečná, ale ta cena.. ) a bylo rozhodnuto a jsou doma a vesele si hrají. Dle mne ve srovnání s 233 jsou více detailnější a lépe vykreslují prostor. Jsem s nimi spokojen a určitě mi nějakou chvíli vydrží. Předesílám, že jedou s mými QLN, ke kterým jsou téměř předurčeny, s jinými třeba zkusit.. V dané cen. kategorii velmi slušné.
Jak jsem to slyšel u Tomíčka, tak mohu jen souhlasit.
Hraje to velmi dobře.
Hraje to velmi dobře.
Předek určitě. Jak jsem psal, DAC1 taky zní lépe jen jako DAC a S3 na tom bude minimálně stejně špatně. Dobře si ale rozmysli tuhle cestu dělené sestavy. Spočítej si cenu monobloků, předek a nějaké slušné propojovací kabely. A s tou S3 bych nezačínal ani pro začátek. Jednou zapomeneš po zapnutí ztlumit variabilní výstup a to bude fakt nářez...Mike píše:Samosřejmě by to chtělo zapojit na nějáký dobrý předek a nepouštět to jen z variabilního výstupu Cd playeru.