Ahoj všem. V 90.letech jsem jako mnozí zainvestoval veškeré peníze co jsem měl z brigád a od babiček do komponentů Technics. Po 20 letech jsem zfotrovatěl, zlenivěl a už se mi nechtělo otáčet kazety a měnit cédéčka a začal jsem streamovat. Teď mne ale popadla nostalgie a rozhodl jsem se pořídit si na chalupu nějaké starší kousky analogu. Věrný zn. Technics nechal jsem si jako základ koupit k 43. narozeninám deck RS 616 a jsem z něj úplně hotovej. Ty VU metry jsou prostě boží!!! Chtěl bych se postupně dovybavit dalšími kousky a to konkrétně zesilovač SU 7100, SU 7300 nebo 7600. Tuner ST 7300 nebo 7600. Tady mám jasno. Design rozhodl. Asi budu volit podle dostupnosti a ceny. Parametry neřeším. Prostě jsem se do nich zamiloval. Co ale řeším jsou gramofon a repro. Gramofon bych chtěl polo nebo automat Technics do r. 1980. Asi tedy SL B2, B3 nebo SL 1300, 1400, 3200, 3300 nebo SL D2, D3 Q2, Q3. Cena tak do 8-9tisíc.
A pak repro. Tam netrvám na značce ani na roku výroby. Nejsem audiofil a nechci do nich vrážet víc než 5-7tisíc. Je to jen pro mé potěšení z dobrého zvuku a pro oko. Spíš regálovky, nebo menší sloupy do místnosti cca 40m2
Takže můžete mi prosím poradit, resp. utřídit můj výběr co se týká gramofonu v poměru výkon/kvalita/cena/dostupnost a dát nějaké tipy na repro, spíš asi značky, vím že typů je nepřeberně. Něco co se dá sehnat, bude slušně hrát a vypadat a nebude to stát majlant. Jsem zastydlej rocker a bigbíťák. Pražský Výběr, Precedens, Abraxas a spol. Ale jel jsem i na Elánech, Queen, DM, The Cure, Siouxsie and the Banshees a pod.
Projížděl jsem to tu, pár tipů na gramec tu i padlo, ale přeci jen...
Ještě jednou moc a moc děkuju. Martin