Vintage Technics

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Vilda74
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Vintage Technics

Příspěvek od Vilda74 »

Ahoj všem. V 90.letech jsem jako mnozí zainvestoval veškeré peníze co jsem měl z brigád a od babiček do komponentů Technics. Po 20 letech jsem zfotrovatěl, zlenivěl a už se mi nechtělo otáčet kazety a měnit cédéčka a začal jsem streamovat. Teď mne ale popadla nostalgie a rozhodl jsem se pořídit si na chalupu nějaké starší kousky analogu. Věrný zn. Technics nechal jsem si jako základ koupit k 43. narozeninám deck RS 616 a jsem z něj úplně hotovej. Ty VU metry jsou prostě boží!!! Chtěl bych se postupně dovybavit dalšími kousky a to konkrétně zesilovač SU 7100, SU 7300 nebo 7600. Tuner ST 7300 nebo 7600. Tady mám jasno. Design rozhodl. Asi budu volit podle dostupnosti a ceny. Parametry neřeším. Prostě jsem se do nich zamiloval. Co ale řeším jsou gramofon a repro. Gramofon bych chtěl polo nebo automat Technics do r. 1980. Asi tedy SL B2, B3 nebo SL 1300, 1400, 3200, 3300 nebo SL D2, D3 Q2, Q3. Cena tak do 8-9tisíc.
A pak repro. Tam netrvám na značce ani na roku výroby. Nejsem audiofil a nechci do nich vrážet víc než 5-7tisíc. Je to jen pro mé potěšení z dobrého zvuku a pro oko. Spíš regálovky, nebo menší sloupy do místnosti cca 40m2

Takže můžete mi prosím poradit, resp. utřídit můj výběr co se týká gramofonu v poměru výkon/kvalita/cena/dostupnost a dát nějaké tipy na repro, spíš asi značky, vím že typů je nepřeberně. Něco co se dá sehnat, bude slušně hrát a vypadat a nebude to stát majlant. Jsem zastydlej rocker a bigbíťák. Pražský Výběr, Precedens, Abraxas a spol. Ale jel jsem i na Elánech, Queen, DM, The Cure, Siouxsie and the Banshees a pod.
Projížděl jsem to tu, pár tipů na gramec tu i padlo, ale přeci jen...
Ještě jednou moc a moc děkuju. Martin *klanimse*

octavius
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Vintage Technics

Příspěvek od octavius »

Vitaj *2thumbsup* ja mám vše od Technicsu a ked už gramec tak jedine Sl-1200 anebo 1210 *jupi*

Vilda74
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Vilda74 »

Díky, ale radši bych poloautomat a cenově jsou mimo můj limit. Mám teď od rodičů Tesla NZC 420. Šasi se zdá být v pořádku. Zesilovač je trop, ale stejně bych to pouštěl přes Technicse. Asi to bude chtít novou jehlu/přenosku. A pak propojit.

octavius
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od octavius »

Skusal niekto nejaku nahradu oleja SFW0010 do lozisk DD technics gramcov?

jirka28
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirka28 »

Náhradu bych asi nepokoušel, SFW0010 jsem kupoval před časem na ebay, ani to nebyla nějaké darda, tuším kolem dvou stovek.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Technics - tiež som v časoch dávno minulých slintal nad dizajnom tejto značky a tiež som nejakým riadením osudu pred pár rokmi kúpil na chalupu za nejaké drobné zosík a tuner nejakej nižšej modelovej rady. Hrám cez regále Mission a je to občas riadny BIGBÍT! Zaujímavé čo tieto staré stroje vydržia - má to určite dobre cez 20 rokov - na chalupe je vlhko (až plesnivo), v zime tam mrzne a stále to hrá.
Čo sa bedien týka - chcelo by to niečo dizajnovo s tých dôb - napr niečo takéto: https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro ... i/se-l-70/ - to by mohlo byť fajn aj na tvoje oblúbené žánre.

octavius
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od octavius »

Jirko to neni problem na ebay je len som chcel vediet, ci sa to neda nahradit nejakym tuzemskym vyrobkom. Cena nie je nejak vysoka tak ho teda objednam. :)

JV ja mam zosik ale vyssiu rada SU-VX700 v mint stave teda povedal by som stale ako z krabice a hra to velmi dobre.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

tuner a gramec Technics - prečo nie...zesil kdyžtak (kompromisně) série SU-V, CD plajer s optimechanikou Philips běžně vyhoví (pokud náhodou uživatel nemá netopejři uši) bedýnky řady SB-X napohled hezké jsou zvuk slabý, kazetdeck má přenos nevýrazný plechový, běžně jsem známým nahrával na Aiwa, zněly líp než jejich vlastní, no a EQ ten nepokazí nic, na co jsme zapomněli ? jo magič cívkáč, tak to je erste klasse, ne bohužel (cenově) pro pracující zaměstnance-proletáře tož asi tak

Odpovědět