vstup do hifi
-
- Kontaktovat uživatele:
vstup do hifi
vybral som tieto info z vlakna o vienna + CA aby bola jednoduchsia a jednoznacnejsia diskusia. dakujem.
Upresnim info co v podstate zhanam a co je mojim cielom. Mozno to niekoho podnieti nieco napisat.
Mam zaujem si zaobstarat nejaku stereo zostavu v kategorii vstup do hifi. Ta moja stara (sony str de305 a sony cdp xe210 + robene reproduktory) ktoru som si kupoval za uspory z kadejakych brigad este ako 15 rocny sice stale hraje o 106 ale rad by som si do novej obyvacky zaobstaral nieco co mi priblizi kvalitu, na ktoru som si zvykol zo sluchadiel. Staru som aj tak pozical uz daavno...
fakty:
- posluchova miestnost = obyvacka 4.2m x 5.1m x 2.6m cize cca 22m2 a 56m3
- financny limit = vychadzam z tlustky mojej penazenky a reproduktorov v rozumnej cenovej hladine do 2500€ ktore mi sedeli (cena/kvalita vyhotovenia/ocakavany zvuk)
- sťava pre reproduktory = stereo integrovany + cd + stream prehravac zodpovedajucej kvality k reproduktorom odhadujem na cca 1500€(napr.azur 651)
- kable zodpovedajucej kvality odhadujem na cca 200€
- zdroj hudby = cd nosice a data flac roznej kvality (poznate to)
- preferovany hudobny styl = rock, metal, jazz, grunge a vsetky miesaniny tychto zanrov...vazna hudba uz nie tolko ako kedysi (pop, rmb, hiphop a podobne zanre takmer nikdy)
- akustika = v podstate mam volnu ruku. Zatial hole steny. Chcel by som vsak zachovat rozumnu hranicu medzi estetikou a funkcnostou obyvacej izby ci z pohladu obyvania tak aj pocuvania
- miesto = Kosice
V posledom bode sa dostavame k problemu, ze mame 2 studia kde je moznost si vypocut a vybrat bud kombinaciu z bisaudia alebo kohutaudia. dalsou moznostou cestovat a este dalsou je kupit nejaky komponet a k nemu dopasovat ostatne podla svojich usi.
poznamka: hudba ma bavi, rad ju pocuvam. Preto ocakavam aby komponenty dokopy plnili tieto 2 zakladne poziadavky. Som sice rad ak pocujem napr. niekde na vystave nieco co som este v skladbe nepocul ale nepodmienujem tomu vyber. momentalne aj tak nemam 20-30 000€ len na reproduktory.
fuuuu ale som sa rozpisal hehe...no aspon strucne
Upresnim info co v podstate zhanam a co je mojim cielom. Mozno to niekoho podnieti nieco napisat.
Mam zaujem si zaobstarat nejaku stereo zostavu v kategorii vstup do hifi. Ta moja stara (sony str de305 a sony cdp xe210 + robene reproduktory) ktoru som si kupoval za uspory z kadejakych brigad este ako 15 rocny sice stale hraje o 106 ale rad by som si do novej obyvacky zaobstaral nieco co mi priblizi kvalitu, na ktoru som si zvykol zo sluchadiel. Staru som aj tak pozical uz daavno...
fakty:
- posluchova miestnost = obyvacka 4.2m x 5.1m x 2.6m cize cca 22m2 a 56m3
- financny limit = vychadzam z tlustky mojej penazenky a reproduktorov v rozumnej cenovej hladine do 2500€ ktore mi sedeli (cena/kvalita vyhotovenia/ocakavany zvuk)
- sťava pre reproduktory = stereo integrovany + cd + stream prehravac zodpovedajucej kvality k reproduktorom odhadujem na cca 1500€(napr.azur 651)
- kable zodpovedajucej kvality odhadujem na cca 200€
- zdroj hudby = cd nosice a data flac roznej kvality (poznate to)
- preferovany hudobny styl = rock, metal, jazz, grunge a vsetky miesaniny tychto zanrov...vazna hudba uz nie tolko ako kedysi (pop, rmb, hiphop a podobne zanre takmer nikdy)
- akustika = v podstate mam volnu ruku. Zatial hole steny. Chcel by som vsak zachovat rozumnu hranicu medzi estetikou a funkcnostou obyvacej izby ci z pohladu obyvania tak aj pocuvania
- miesto = Kosice
V posledom bode sa dostavame k problemu, ze mame 2 studia kde je moznost si vypocut a vybrat bud kombinaciu z bisaudia alebo kohutaudia. dalsou moznostou cestovat a este dalsou je kupit nejaky komponet a k nemu dopasovat ostatne podla svojich usi.
poznamka: hudba ma bavi, rad ju pocuvam. Preto ocakavam aby komponenty dokopy plnili tieto 2 zakladne poziadavky. Som sice rad ak pocujem napr. niekde na vystave nieco co som este v skladbe nepocul ale nepodmienujem tomu vyber. momentalne aj tak nemam 20-30 000€ len na reproduktory.
fuuuu ale som sa rozpisal hehe...no aspon strucne
Re: vstup do hifi
Očekáváš nové komponenty nebo použité? Sestava co mám v popisu vyšla asi na 45tis (bez serveru), požadavky jsem měl zhruba obdobný jako ty, akorát s těmito rozdíly:
- kabely jsem postavil
- media player jsem si postavil (s převodníkem to vyšlo o něco dráž než Azur)
Kde chceš mít uloženou tu hudbu ve Flacu? Azur není streamer, ale DA převodník. Takže vedle Azuru poběží ještě notebook?
- kabely jsem postavil
Kde chceš mít uloženou tu hudbu ve Flacu? Azur není streamer, ale DA převodník. Takže vedle Azuru poběží ještě notebook?
-
- Kontaktovat uživatele:
prikláňam sa k novým komponentom. Hudba vo Flac formáte bude v NASku.(server 2xTB napr.)ostatné na CD.radek77 píše:Očekáváš nové komponenty nebo použité? Sestava co mám v popisu vyšla asi na 45tis (bez serveru), požadavky jsem měl zhruba obdobný jako ty, akorát s těmito rozdíly:
- kabely jsem postavil
Tak to ale mezi NASem a Azur musí ještě něco být. Nebo místo toho něco jako NAD C446, nebo OPPO. Nebo běžný mediální player + externí DA
Ohledně nových beden a zesíku asi neporadím
Ohledně nových beden a zesíku asi neporadím
-
- Kontaktovat uživatele:
bavime sa o tom istom: Stream Magic 6 Upsampling Network Music Player & Pre-amplifier ? asi som sa nevyjadril spravne.
Aha, tak to je ono.
Tys v tom prvním příspěvku totiž psal o Azur 651, což je něco jinýho
Ten Stream Magic asi nebude špatná volba, už se tu o něm myslím diskutovalo.

-
- Kontaktovat uživatele:
myslel som zosil a cd 651-koveradek77 píše:Aha, tak to je ono.
Píšeš repro do 2500€. Do tej ceny by vošli aj tieto DALI Fazon F5 http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... on-f5.html
Majú moderný design a možno aj dobre hrajú. Možno sa ti budú páčiť a možno Ti sadnú do obývačky.
Si z Košíc, Kohút Audio je ich predajca tak by ich mal mať k dispozícii na posluch. Skús sa u ňho zastaviť a popočúvať ich.
Možno to bude to čo hľadáš.
Majú moderný design a možno aj dobre hrajú. Možno sa ti budú páčiť a možno Ti sadnú do obývačky.
Si z Košíc, Kohút Audio je ich predajca tak by ich mal mať k dispozícii na posluch. Skús sa u ňho zastaviť a popočúvať ich.
-
- Kontaktovat uživatele:
pekne su a pacia sa mi. mam vsak pocit, ze by mi asi nepasovali do obyvacky.vlado222 píše:Píšeš repro do 2500€. Do tej ceny by vošli aj tieto DALI Fazon F5 http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... on-f5.html
a podla mna by nemali mat taketo vyrobky ziadny plast ani gumu. z estetickeho hladiska. chcem mat minimum plastu doma.

-
- Kontaktovat uživatele:
ake napr.?
Prepáč ale kedže nechcem robiť nikomu reklamu, tak Ti nebudem nikoho doporučovať. Na fórach je informácií dosť. 

-
- Kontaktovat uživatele:
za dalsi polrok som opat pocital kopec nazorov, clankov, recenzii atd a popocuval kvantum novej hudby...stale mi vychadza narovnako ako v maji:
1. usi - jedoducho navstivit dostupne studia a popocuvat co maju v predaji a opytat sa sam seba ci to bolo to co hladam. Tu sa bojim toho, ze pojde silne o momentalny stav mysle, odychnutia usi, nalady a miestnosti...
2. text - risknut nejaku overenu kombinaciu a komponenty podla recenzii...
1. usi - jedoducho navstivit dostupne studia a popocuvat co maju v predaji a opytat sa sam seba ci to bolo to co hladam. Tu sa bojim toho, ze pojde silne o momentalny stav mysle, odychnutia usi, nalady a miestnosti...
2. text - risknut nejaku overenu kombinaciu a komponenty podla recenzii...