V prvom rade dakujem za kazdu radu nakolko som uplny amater a snazim sa dostat do vasej "terminologie" ujo google pise vselico tak radsej som zavital k vam

V rodinnom dome v jednej miestnosti by som si chcel urobit dajme tomu pansku miestnost, kde bude mozne pocuvat hudbu aj dost nahlas (mala disko) nakolko som rozpocet obmedzeny siahol som po tychto komponentoch:
zosilnovac: Yamaha A-S201 (novy)
reproduktory: Jamo Classic 8 (bazarove)
A teraz tie problemy:
- Uplne sa stracam v oznaceni vstupov co tym konkretne myslia (aj podla navodu)
- Phono - tu asi chapem ze ide o gramofon (ten neplanujem pouzivat)
- CD - (zapojte CD prehravac) ????
- Tuner - (zapojte Tuner) ? co je tuner co tym myslia ?
- Line 1 - (zapojte DVD prehravac a podobne) ???
- Line 2 - PB a REC (zapojte CD rekorder a podobne)
A ja teraz nemam ziadny DVD prehravac ani CD player ani rekorder. Moj zdroj zvuku by mal byt primarne notebook a pripadne smart TV (asi bude potrebny D/A prevodnik). Tak prosim do akeho vstupu to mam zapojit ?
Aktualne to mam zapojene do vstupu CD a mal som aj do LINE 1 - pri oboch je problem ten ze ked dam hlasitost na cca 75 z moznych 99 je to hlasne ale nie je to povedzme ohlusujuce + viem ze zosilnovace by nemali chodit na svoje maximum.
Vsimol som si ale ze hlasitost je zavisla aj od toho ako je zosilneny signal sluchatkovom vyystupe noteboku alebo telefonu. preto ma napadlo ci nie je potrebne dokupit nejaky prezosilnovac/maly zosilnovac pred Yamahu ktore napaja reproduktory.
Dakujem za pomoc