Výběr ext. zvukovky/převodníku

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
KDB
Kontaktovat uživatele:

Výběr ext. zvukovky/převodníku

Příspěvek od KDB »

Ahoj kolegové,
vybírám způsob, jak dostat analogový signál (gramo, pásky, mic) do digitální formy - záloha na HDD.
Nejraděj bych 24/192....již jsem dostal tip na ESI MAYA22 USB , což vypadá fajn, včetně ceny, až na frekvenci 24/96. I když i toto je dost, přece jen bych raděj s výhledem do budoucna raděj 24/192....
Co říkáte na možnost použití tohoto : http://www.creative.com/emu/products/pr ... ?pid=19007
....jen převodníku bez interní karty PC ?
Lze to, nebo mi nějaký důležitý detail uniká ?

liboraudiotechnika
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr ext. zvukovky/převodníku

Příspěvek od liboraudiotechnika »

Osobně bych tu ESInu nebral, přijde mi to jako hračka. Vstup pro kytaru, výstupy na 6,3jacky ... to slušná zvukovka prostě nemá :D Spíš hračka (sračka) z číny. Vybíral bych něco z řady SoundBlaster X-fi, mám s němi dobrou zkušenost, mají i optické in/out, zlacené cinche apod... A vyhnul bych se interním kartám.

Edit: ESI MAYA22 USB má XLR vstup pro mikrofon.
Naposledy upravil(a) liboraudiotechnika dne 13 zář 2014 18:26, celkem upraveno 2 x.

bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubuxin »

Tá hračka- sračka z Číny má profi XLR konektory kombinované s 6,3mm JACKom. Klady ktoré popisuje liboraudiotechnika (optické in/out, zlacené cinche) vidím aj na tebou vybranej zvukovke. Evidentne sa s takouto triedou zvukoviek ešte nestretol, pretože by nenapísal to čo napísal. Tiež nikde v špecifikácii nevidím zmienku o vstavanom mikrofóne. Skôr ako vstavaný mikrofón tam vidím mikrofónový preamp s fantómovým napájaním na 48 V. Dobrý základ na prípadné meranie napr. akustiky do budúcnosti. Jediné čo Libor nenapísal je aké má skúsenosti so zvukovakami E-MU, asi má doma niečo od SoundBlaster. Ja mám doma zase E-MU 0404 USB a "mám s němi dobrou zkušenost". Myslím že si si vybral dobre.

patrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik »

192kHz jsou pekne drahy koukam.Tak snad treba, namatkou, jen tip k diskuzi - http://www.hudebnicentrum.cz/eshop-steinberg-ur44.html Steinberg snad nebude úplná kaše... a stejne to bude asi vyrobeno v cine...

(jinak Asus je dle meho naprostej low-end do kompu, vubec bych ho jako Hi-Fi komponent nezminoval, snad jen jako pasivni digitalni vystup z PC bez jakehokoli "sahani na data" - jako průtokáč snad ok) ;)
Naposledy upravil(a) patrik dne 13 zář 2014 18:32, celkem upraveno 1 x.

liboraudiotechnika
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od liboraudiotechnika »

Ano, ta ESI MAYA22 USB má XLR vstup pro mikrofon. Digi in/out tam nevidím.
K E-MU se nevyjadřuju, protože ji neznám, parametrově i provedením působí dobře. Obecně platí, že je lepší vyhnout se interním kartám. Netvrdím, že v tomto případě může vzniknout nějaký problém, je to jen obecná věc...

patrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik »

Kdyby šlo echt o cenu, tak jsem našel ještě http://www.electronic-star.cz/Icon-Cube ... i47512.htm
Zkušenost s tím nemám, tak pokud je to hlína, prosím, kameny odložte na Yindy :)

Jeste levneji: http://zvukove-karty.heureka.cz/icon-cube/

Edit: mno, kdyz na to tak koukam, to uz mozna bude lepsi i ten asus :))

KDB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KDB »

Ta EMU se mi líbí, že má cinch phono vstup ( cinch vstup je prioritní), jen si nejsem jistý, jestli dostanu výstup signálu do PC - zřejmě přes vstup sítového kabelu ?

Odpovědět